Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 341

Kafe pro dámy

Kafe pro dámy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml silné kávy, 200 ml amareta, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička kakaa

Smícháme kávu a amareto. Přidáme ušlehanou šlehačku a posypeme kakaem na ozdobu.

Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 smetanový sýr, 1 menší cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce polotučné hořčice, sůl, pepř

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme najemno cibuli, přidáme sýr, máslo a hořčici. Přidáme vychladlá oloupaná a nakrájená vejce. Vše důkladně promícháme, dokud se vše nespojí. Dochutíme soli a pepřem. Podáváme na pečivu a...

Sladko-kyselá omáčka

Sladko-kyselá omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce cukru krupice, 2-3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce octu, 3 lžíce destilovaného vína, 200 ml drůbežího bujónu, 1 lžička vegety, 1 lžíce solamylu, špetka anýzu, 150 g kompotovaného ananasu

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek. Zalijeme sójovou omáčkou, octem, přidáme anýz a cukr. Vše povaříme cca 10 minut. Přidáme kousky ananasu, část můžeme rozmixovat s ananasovou šťávou. Ve víně rozšleháme solamyl, přil...

Káva pro zahřátí

Káva pro zahřátí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce cukru krystalu, 200 ml silné kávy, 100 ml rumu

Horkou uvařenou kávu vlijeme do šálků, přidáme rum a cukr. Vše důkladně promícháme.

Alžírská káva

Alžírská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml silné kávy, 200 ml vaječného likéru, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Smícháme vaječný likér s kávou a vlijeme do šálků. Přidáme ušlehanou šlehačku a podáváme.

Kalamáry s česnekovou zálivkou

Kalamáry s česnekovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky mořské soli, 150 ml olivového oleje, 1-2 citróny, 5 stroužků česneku, troška petrželové natě, 500 g kalamaru

Mořské plody důkladně opereme ve vlažné vodě, vyjmeme z tělíčka průhlednou kost. Na takto očištěné kalamáry vymačkáme šťávu z citrónu a opečeme na rozpálené pánvi nebo na grilu, dokud nejsou hotové (cca 10 minut). Poté je nasolíme. Zálivku připr...

Bažant s jablky

Bažant s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

bažant, 5 jablek, 200 g slaniny, 1 větší cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce soli, 1-2 lžičky mletého pepře, 5 bobkových listů, 5 kuliček nového koření, troška tymiánu

Bažanta omyjeme, raději naporcuje (zkrátíme tím dobu přípravy) a prošpikujeme proužky slaniny. Část slaniny nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi s poklicí. Porce bažanta řádně nasolíme, opepříme a vložíme na pánev se slaninou. Ze všech str...

Irská káva

Irská káva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce cukru krystalu, 200 ml silné kávy, 300 ml whisky, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Do dvou sklenic nasypeme cukr a zalijeme uvařenou silnou kávou. Vše důkladně promícháme a přidáme whisky. Nakonec opatrně přidáme ušlehanou šlehačku.

Rakouská čokoláda

Rakouská čokoláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 200 ml mléka, 1 lžíce cukru krupice, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se 100 ml mléka. Mícháme tak dlouho, dokud se vše nespojí a čokoláda není rozpuštěná. Čokoládové mléko vlijeme i se zbytkem mléka do kastrolu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme do šálků ...

Ledový banánový koktejl

Ledový banánový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 banány, 100 g cukru moučky, 400 ml vanilkové zmrzliny, 1 lžička mleté skořice

Mléko, nakrájené banány a cukr rozmixujeme. Do každé sklenice vhodíme 100 ml zmrzliny a zalijeme mlékem. Ozdobíme mletou skořicí.

Rajská omáčka

Rajská omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 2 lžíce hladké mouky, 1 velký rajčatový protlak, 1 lžíce včelího medu, 750 ml hovězího bujónu, sůl, 1 cibule

Na másle dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a chvilku smažíme do světle hněda. Přidáme olej, med, rajčatový protlak, bujón, pepř, bobkové listy a důkladně rozmícháme, aby nám nezůstali hrudky. Osolíme dle chuti. Ještě chví...

Hovězí pečeně

Hovězí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 1 lžička soli, 1 lžička sušeného tymiánu, 3 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce vody, 1 lžička pepře, 3 stroužky česneku

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a vetřeme rozetřený česnek. Dáme do zapékací mísy, zalijeme olejem a vodou. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Během pečení co 10 minut poléváme vypečenou šťávou. Před podáván...

Kuřecí po thajsku se špenátem

Kuřecí po thajsku se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 50 g kari pasty (červené či žluté), 200 ml kokosového mléka, 2 lžíce omáčky Thai Pride, 1 červená paprika, hrst bambusových výhonků, hrst čerstvého listového špenátu, 1 lžíce olivového oleje

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozpálíme olej, dáme na něj kari pastu a za stálého míchání ji 1-2 minuty restujeme, dokud neucítíme její charakteristickou vůni. Vlijeme kokosové mléko, Thai Pride omáčku a krátce ...

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 plátky hovězí svíčkové, 100 g másla, 50 g petržele, 50 g mrkve, 2 cibule, 250 ml smetany, 250 ml mléka, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octu, 2 lžičky cukru krystalu, sůl, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso osmažíme naprudko na oleji. Petržel, mrkev, cibule nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Přidáme hořčici, cukr a necháme chvíli zkaramelizovat. Přidáme ocet, bobkový list, pepř, sůl dle chutě a osmažené maso. Vše dusíme do měkka. Poté maso...

Mandlový dort s jahodovým krémem

Mandlový dort s jahodovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 konzervy jahod, 100 g cukru moučky, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 máslo, 180 g cukru krupice, 6 vejcí, 2 lžičky vody, 3 lžíce rostlinného oleje, 100 g mandlí, 80 g hladké mouky, špetka soli

Z jahod, cukru moučky, másla a polohrubé mouky si připravíme krém (viz související recepty). Mandle dáme do vody a necháme projít varem. Vaříme tak dlouho, až se hnědá slupka nezačne odloupávat. Mandle oloupeme, rozsekáme a smícháme s hladkou mouk...

Lehký jahodový krém

Lehký jahodový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy jahod, 2 lžíce polohrubé mouky, 100 g cukru moučky, 1 máslo

Jahody necháme okapat a rozmixujeme. Přidáme mouku a za stálého míchání necháme projít varem. Jahodovou hmotu dáme vychladit. Mezitím si rozetřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlou jahodovou hmotu. Vše důkladně promícháme, aby v krému...

Kuřecí kapsa plněná nivou

Kuřecí kapsa plněná nivou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 200 g nivy, sůl, pepř, 100 ml vody, 1 lžíce sojové omáčky

Vykostěná kuřecí prsa podélně nakrojíme a uvnitř podélně rozřežeme, aby vznikla kapsa. Dáváme pozor, aby nám nůž neprořízl stěnu kapsy, jinak by niva vytekla. Do kapsy vložíme nivu a kapsu důkladně uzavřeme pomocí párátek nebo špejlí. Maso osolíme...

Chilli fazole s klobásou

Chilli fazole s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy fazolí v rajské omáčce , 2 cibule, 1 dietní klobása, sůl, pepř, 1 lžíce octu, 1 lžička chilli koření, 1 lžička mleté papriky, 100 ml vody, 2 lžíce rostlinného oleje

Nakrájené cibule a klobásu osmažíme na oleji. Přidáme fazole z konzervy, sůl, pepř, chilli koření, papriku a ocet. Vše důkladně zamícháme. Přidáme vodu a za občasného míchání vaříme 10 -15 minut, dokud se voda nevyvaří. Podáváme s chlebem.

Zdravá pomazánka z droždí

Zdravá pomazánka z droždí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 60 g droždí (kvasnic), 60 g dietního salámu, 30 g másla, 1 vejce, sůl, pepř

Cibuli a salám nakrájíme nadrobno. Na másle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme droždí, sůl a pepř dle chuti. Mícháme tak dlouho, až se droždí rozpustí a přidáme nakrájený salám. Odstavíme a vmícháme rozšlehané vejce. Hotovou pomazánku mažeme na k...

Rychlý koláč s marmeládou

Rychlý koláč s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ovocné marmelády, 120 g ztuženého pokrmového tuku, 100 g cukru krupice, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ztužovač šlehačky, 250 g hladké mouky

Z mouky, cukru, vejce, mléka a nakrájeného pokrmového tuku vypracujeme těsto. Vyválíme placku a dáme do vymazané a moukou vysypané formy na koláče. Těsto přitlačíme k okraji formy, dno propícháme vidličkou a odkrojíme zbytky těsta. Těsto potřeme m...

Rybízová buchta od babičky

Rybízová buchta od babičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

550 g cukru moučky, 500 g polohrubé mouky, 500 g hladké mouky, 350 g másla, 30 g droždí (kvasnic), 1 sklenka rybízové marmelády, 500 g rybízu, 150 ml mléka, 2 vanilkové cukry, 1 vejce, špetka soli

Z hladké mouky, 100 g másla, 50 g cukru moučky, droždí, mléka, vejce a soli si připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Z polohrubé mouky, 500 g cukru moučky a 250 g másla si připravíme posypku (viz související recepty). Kynuté těsto si ...

Sladká posypka na buchty

Sladká posypka na buchty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 500 g cukru moučky, 250 g másla

Smícháme mouku, cukr a roztopené máslo. Vše důkladně promícháme, aby vzniklo spoustu malých drobků, které posypeme na buchtu. Množství by mělo stačit na dvě buchty.

Tvarohová buchta od babičky

Tvarohová buchta od babičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g hladé mouky, 30 g droždí (kvasnic), špetka soli, 150 ml mléka, 550 g cukru moučky, 350 g másla, 1 vejce, 1 kg tučného tvarohu, 300 g cukru krupice, 1 balení rozinek, 500 g polohrubé mouky, 2 vanilkové cukry

Z hladké mouky, 100 g másla, 50 g cukru moučky, droždí, mléka, vejce a soli si připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Mezitím smícháme tvaroh, cukr krupici, rozinky a vše důkladně promícháme. Z polohrubé mouky, 500 g cukru moučky a 250...

Recept na tekutý karamel

Recept na tekutý karamel

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg cukru krupice, 150 g Hery, 1-2 dcl vody

Připravíme si vyšší hrnec. Vsypeme do něj cukr a začneme zahřívat zhruba na střední teplotu. Vše za stálého míchání cukru, pomalu ho odlepujeme ode dna. Cukr začne měnit barvu a hrudkovatět. Stále mícháme, cca 15 minut. Cukr postupně tmávne, hrudk...

Koláč s rebarborou a karamelem

Koláč s rebarborou a karamelem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g másla, 125 g cukru krupice, 50 g cukru moučka, 150 g polohrubé mouky, 50 g hrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 70 g solamylu, 4 vejce, 1-2 dcl tekutého karamelu, 1 lžička mleté skořice

120 g másla s krupicovým cukrem a vejci ušleháme do pěny. Postupně přimícháváme polohrubou mouku s práškem do pečiva, skořici a solamyl. Vymíchané těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Rebarboru umyjeme, nasekáme na drobné kousky. Po...

stránka: