Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 339

Mandlové pohlazení

Mandlové pohlazení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst ledu, 100 ml Coca Coly, 100 ml amareta, 1 kousek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice dáme led, přidáme amareto a Coca Colu. Ozdobíme kouskem citrónu a můžeme podávat.

Ledový podzim

Ledový podzim

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml Coca Coly, 1 hrst ledu, 2 lžíce citrónové šťávy, 100 ml myslivce, 1 plátek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme myslivce, Coca Colu a citrónovou šťávu. Přidáme led a ozdobíme plátkem citrónu.

Rudé překvapení

Rudé překvapení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 ml červeného vína, 50 ml rumu, 70 ml Coca Coly

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Smícháme víno, rum a dolijeme Coca Colou.

Ledová kakaová pochoutka

Ledová kakaová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky kakaa, 100 ml mléka, 2 lžičky cukru krystalu, 100 ml oříškové zmrzliny, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Do teplovzdorné sklenice dáme kakao, cukr a zalijeme horkým mlékem. Přidáme zmrzlinu a zastříkáme ušlehanou smetanou (šlehačkou). Při podávání můžeme ozdobit tekutým karamelem a nasekanými oříšky.

Sněžná hora

Sněžná hora

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml silné horké kávy, 50 ml whisky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Whisky přidáme do horké silné kávy a zastříkáme ušlehanou smetanou (šlehačkou).

Ledový kávový koktejl

Ledový kávový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky rozpustné kávy, 1 lžíce cukru krystalu, 100 ml studené vody, 5 kostek ledu

Rozpustnou kávu, vodu a cukr důkladně promícháme. Přidáme kostky ledu a podáváme.

Kuřecí játrové ravioly

Kuřecí játrové ravioly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 balení kuřecí játry, 250 g hladké mouky, 2 vejce, sůl, 1 cibule, 4 lžíce rostlinného oleje, pepř, 2 lžíce vody, 1 lžička kari koření, 100 g másla při podávání, listy bazalky na ozdobu

Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Na 2 lžicích oleje dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou játru a smažíme, dokud játra nezměknou. Přidáme kari koření, pepř, sůl dle chuti a důkladně promícháme. Z mouky, vejcí...

Husí játrová paštika

Husí játrová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg husích jater, 200 g másla, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, 1/2 lžičky chilli koření

Játra odblaníme, umyjeme a dáme je vařit na 20 minut do vroucí vody. Pak je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím si na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule a rozetřený česnek. Vychladlá játra rozmixujeme s máslem, rajčatovým protlak...

Kuřecí paštika z jater

Kuřecí paštika z jater

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích jater, sůl, pepř, 1 cibule, 200 g másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 5 stroužků česneku, 1 lžíce polotučné hořčice

Játra odblaníme, omyjeme a dáme vařit na 20 minut do vroucí vody. Poté je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Vychladlá játra vhodíme do mixeru, přidáme osmaženou cibuli ...

Smažená vepřová játra

Smažená vepřová játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřových jater, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Játra odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky a okraje nařízneme nožem, aby se při smažení nekroutila. Játra popepříme a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji, dokud nezměknou. Poté osolíme dle chuti. Podáváme s čerstvou cibulí a hořč...

Mléčný jahodový koktejl

Mléčný jahodový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml mléka, 1 hrneček jahod, 100 g cukru moučky

Do mixéru vhodíme jahody, cukr, 100 ml mléka a důkladně rozmixujeme. Přidáme zbytek mléka a promícháme.

Pečené kuře

Pečené kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 ml vody, 100 g másla, 1 lžíce grilovacího koření, sůl

Kuře omyjeme pod tekoucí vodou a usušíme. Dáme do zapékací mísy, posypeme grilovacím kořením a osolíme. Podlijeme vodou a na kuře dáme máslo. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dalších 40 minut....

Grilovaná jehněčí srdce

Grilovaná jehněčí srdce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jehněčí srdce, 1 lžíce sezamu, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, 4 lžíce sezamového oleje, 150 ml světlého piva, 2 lžičky kmínu, 1 lžička anýzu

Srdce očistíme, zbavíme tuku, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme a opepříme dle chuti. Olej smícháme s pivem, přidáme anýz, kmín, sezam a citrónovou šťávou. Kousky srdce vložíme do směsi oleje a necháme 12 hodin odležet. Poté ko...

Špíz z kuřecích srdcí

Špíz z kuřecích srdcí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení kuřecích srdcí, 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce citrónové šťávy

Srdce očistíme, zbavíme tuku, omyjeme, osušíme a napícháme na špejle. Poté je osolíme a opepříme dle chuti. Olej smícháme s rozetřeným česnekem, paprikou a citrónovou šťávou. Kuřecí srdce vložíme do směsi oleje a necháme minimálně 8 hodin odležet....

Rizoto s vepřovým srdcem

Rizoto s vepřovým srdcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové srdce, 1 cibule, sůl, pepř, 50 g másla, 500 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml bílého vína, 200 ml vody

Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě a poté scedíme. Mezitím srdce očistíme, zbavíme tuku, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme kousky srdce, které osmažíme ze všech stran. Opepříme a osolím...

Zapékané těstoviny s vysočinou

Zapékané těstoviny s vysočinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce solamylu, 100 ml bílého vína, 200 g vysočiny, 150 g nakrájeného eidamu (Edamu), 500 g vaječných těstovin, 200 ml smetany, sůl

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule. Přidáme rozetřený česnek, vysočinu a asi 1 minutu smažíme. Přidáme víno, sojovou omáčku a smetanu smíchanou se solamylem. Vše důkladně...

Lasagne s vysočinou

Lasagne s vysočinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 plátků lasagní, 300 g nakrájené vysočiny, 600 ml rajčatového protlaku, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 100 ml vody, 1 lžička sušeného tymiánu, 300 g nakrájeného eidamu (Edamu), 1 vejce

Lasagne uvaříme dle návodu na obalu a necháme okapat. Mezitím nakrájenou cibuli dozlatova osmažíme na oleji. Přidáme rajčatový protlak, vodu, tymián, pepř, sůl dle chuti a necháme projít varem. Do zapékací mísy dáme 1/3 rajčatové směsi, přikryjeme...

Sušenky z ovesných vloček

Sušenky z ovesných vloček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g ovesných vloček, 240 g hladké mouky nebo celozrné mouky, 200 ml vody, 1/2 lžičky soli, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 120 g cukru moučka

V míse namočíme ovesné vločky (cca na 20 minut). Pak přisypeme prosátou mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. Vše zpracujeme v těsto, vyválíme ho na plát, propícháme vidličkou a vykrajujeme kolečka (či jiné tvary). Pečeme na pečícím papíru cca 10 m...

Sýrová pizza s vysočinou

Sýrová pizza s vysočinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 150 g másla, 1 vejce, 2 lžíce vody, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 lžička sušeného oregana, 100 g nakrájené vysočiny, 100 g nakrájeného eidamu (Edamu), 100 g nakrájeného uzeného sýru, 6 lžic rajčatového protlaku, 100 g nakrájeného ementalu

Máslo nakrájíme na kostky, přidáme mouku, vejce, 1 lžíci vody, 1 lžíci oleje, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odležet. Mezitím smícháme 1 lžíci oleje, 1 lžíci vody, rajčatový protlak a oregano. Těsto znovu zpracujeme, rozvál...

Dezert z kozího sýru

Dezert z kozího sýru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kozího sýru, 150 g polohrubé mouky, pepř, 1/2 lžíce mleté papriky, 1 vejce, 150 g strouhanky, 3 stroužky česneku

Kozí sýr nakrájíme na 1 cm silné plátky, které potřeme rozetřeným česnekem, posypeme pepřem a mletou paprikou. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji na mírném plameni 2 minuty, až je kůrčička zlatá a křupavá.

Slaný cibulový koláč

Slaný cibulový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g ztuženého pokrmového tuku, 250 g polohrubé mouky, 150 ml mléka, sůl, 500 g cibule, 150 ml smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, 3 žloutky, 50 g másla, pepř

Z polohrubé mouky, 125 g pokrmového ztuženého tuku, mléka, soli vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odležet. Mezitím na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme hladkou mouku a smažíme do světle hněda. Přidáme smetanu, důkladně pr...

Mangový sen

Mangový sen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 1 banán, 2 listy máty peprné na ozdobu, 1/2 kousek limety, 150 ml perlivé vody

Mango oloupeme, odpeckujeme a vhodíme do mixéru. Přidáme oloupaný, na kolečka nakrájený banán a vše znovu důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice, přidáme šťávu z limety, dolijeme vodou a ozdobíme listy máty. Můžeme podávat s ledem.

Těstovinový salát

Těstovinový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vaječných těstovin, 1 cibule, 1 konzerva hub, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř, 1 konzerva fazolí, 2 lžičky kmínu, sůl, 150 g eidamu (Edamu), 1 konzerva drcené kukuřice, 2 rajčata, 2 zelené papriky

Těstoviny uvaříme ve slané vroucí vodě, scedíme a necháme okapat. Mezitím na oleji osmažíme do zlatova nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata a papriku. Vmícháme houby, fazole, kukuřici, kmín, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a ...

Cizrna se špenátem a tofu

Cizrna se špenátem a tofu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tofu, 250 g cizrny, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 1 konzerva drcené kukuřice, 500 g špenátu, 4 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 lžička mletého koriandru

Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté ji vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, drcenou kukuřici, koriandr, sůl dl...

Rychlá čína

Rychlá čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 2 kuřecí prsa, 1 cibule, sůl, pepř, 1 lžička mleté papriky, 200 g čínské zeleninové směsi, 150 ml vody

Cibuli nakrájíme na nudličky a dozlatova osmažíme na oleji. Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme, dokud maso nezměkne. Přidáme vodu, čínskou zeleninovou směs, rajčatový protlak, mletou papriku, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a du...

stránka: