Dušené zelí na kyselo

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

768 kalorií
0.0g cukrů
41.0g tuků
13.0g bílkovin


Příprava

Cibuli nakrájíme a osmažíme do zlatova na roztopeném sádle. Zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Přidáme k cibuli, podlijeme vodou, osolíme, ochutíme kmínem, přikryjeme pokličkou a dusíme 20-30 minut, dokud nezměkne. Vodu z větší části slijeme, přidáme ocet, cukr a dusíme za občasného míchání dalších 5 minut. Mezitím rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání osmažíme do hněda. Přidáme mléko a důkladně rozmícháme. Takto připravenou směs, za stálého míchání vlijeme do zelí a necháme projít varem. Zelí dochutíme dle vlastního uvážení.

přidejte na:
Milena

01. 06. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Když dělám zelí, přidávám do něho i jedno strouhané jablko
Přidané ingredience: jablko

planeta 02. 06. 2014, 12:02

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi chutné

Svetlana 13. 09. 2017, 11:50

Přidat komentář