Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dušené zelí na kyselo

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
768 kalorií 0.0g cukrů 41.0g tuků 13.0g bílkovin

Příprava

Cibuli nakrájíme a osmažíme do zlatova na roztopeném sádle. Zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Přidáme k cibuli, podlijeme vodou, osolíme, ochutíme kmínem, přikryjeme pokličkou a dusíme 20-30 minut, dokud nezměkne. Vodu z větší části slijeme, přidáme ocet, cukr a dusíme za občasného míchání dalších 5 minut. Mezitím rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání osmažíme do hněda. Přidáme mléko a důkladně rozmícháme. Takto připravenou směs, za stálého míchání vlijeme do zelí a necháme projít varem. Zelí dochutíme dle vlastního uvážení.


Přidat na Pinterest
Milena

01. 06. 2009, Recept navštíven: 7636x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
Když dělám zelí, přidávám do něho i jedno strouhané jablko
Přidané ingredience: jablko

02. 06. 2014, 12:02

Přidat komentář

Facebook komentáře