Dušené zelí na kyselo

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

768 kalorií
0.0g cukrů
41.0g tuků
13.0g bílkovin


Příprava

Cibuli nakrájíme a osmažíme do zlatova na roztopeném sádle. Zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Přidáme k cibuli, podlijeme vodou, osolíme, ochutíme kmínem, přikryjeme pokličkou a dusíme 20-30 minut, dokud nezměkne. Vodu z větší části slijeme, přidáme ocet, cukr a dusíme za občasného míchání dalších 5 minut. Mezitím rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání osmažíme do hněda. Přidáme mléko a důkladně rozmícháme. Takto připravenou směs, za stálého míchání vlijeme do zelí a necháme projít varem. Zelí dochutíme dle vlastního uvážení.

přidejte na:
Chybí obrázek

01. 06. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Když dělám zelí, přidávám do něho i jedno strouhané jablko
Přidané ingredience: jablko

02. 06. 2014, 12:02

Chybí obrázek
veľmi chutné

13. 09. 2017, 11:50

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.