Ryba s žampionovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
576
kalorií
4.0g
cukrů
32.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Rybí filé omyjeme, osušíme, nasolíme. Mouku smícháme se strouhankou a mletou paprikou. Filé ve směsi obalíme a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Usmažené filé odložíme bokem a uchováváme v teple. Do výpeku po rybě vsypeme žampiony, které jsme očistili a nakrájeli na tenké plátky. Podlijeme mírně vývarem, zakápneme sójovou omáčkou,přikryjeme pokličkou a dusíme cca 10 minut. Pak vsypeme do pánve růžičky brokolice a dusíme dalších 5 minut.Omáčku dle potřeby doléváme vývarem, dochutíme solí a pepřem. Na závěr zahustíme sladkou smetanou, ve které jsme rozšlehali trošku hladké mouky. Podáváme vždy porci ryby přelitou žampionovou omáčkou s brokolicí.
Zuzana Mellenová31. 05. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.