
Ryba s žampionovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rybí filé omyjeme, osušíme, nasolíme. Mouku smícháme se strouhankou a mletou paprikou. Filé ve směsi obalíme a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Usmažené filé odložíme bokem a uchováváme v teple. Do výpeku po rybě vsypeme žampiony, které jsme očistili a nakrájeli na tenké plátky. Podlijeme mírně vývarem, zakápneme sójovou omáčkou,přikryjeme pokličkou a dusíme cca 10 minut. Pak vsypeme do pánve růžičky brokolice a dusíme dalších 5 minut.Omáčku dle potřeby doléváme vývarem, dochutíme solí a pepřem. Na závěr zahustíme sladkou smetanou, ve které jsme rozšlehali trošku hladké mouky. Podáváme vždy porci ryby přelitou žampionovou omáčkou s brokolicí.
Zuzana Mellenová31. 05. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 12. 10. 2016, 19:31

katka16031 16. 05. 2017, 19:11

majka 26. 04. 2019, 21:39