Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 342

Kapustová krémová polévka

Kapustová krémová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední hlávka kapusty, 1 větší cibule, 2 mrkve, 1/2 lžičky soli, špetka mletého pepře, 1/2 lžičky vegety, 1,5 l zeleninového či hovězího bujónu, 100 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, troška nasekané petrželové nati, 3 kuličky nového koření, lžička másla

Kapustu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nasekanou najemno a zpěníme na trošce másla. Přidáme zpracovanou kapustu, krátce osmahneme, zalijeme bujónem, okořeníme solí, pepřem, novým kořením a vegetou, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka či kost...

Pečený zajíc na cibuli a česneku

Pečený zajíc na cibuli a česneku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 zajíc, 100 g másla, 6 cibulí, 10 stroužků česneku, pepř, sůl, 250 ml bylinkového bujónu, 1 lžíce grilovacího koření

Důkladně očištěného zajíce, odblaníme a naporcujeme. Osolíme a opepříme dle chuti. Máslo vložíme do zapékací mísy, přidáme nakrájenou cibuli a nakrájené stroužky česneku na kolečka. Vložíme kousky zajíce a vše posypeme grilovacím kořením. Podlijem...

Pečený bažant na víně

Pečený bažant na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 bažant, sůl, pepř, 1 cibule, 1 červená paprika, 50 g másla, 300 ml bílého vína, 400 ml drůbežího bujónu

Oškubaného, zbaveného drápků, vykuchaného, očištěného bažanta osušíme a rozčtvrtíme. Posolíme a opepříme dle chuti. Roztopené máslo vlijeme do zapékací mísy společně s nakrájenou cibulí a paprikou. Vložíme kousky bažanta, zalijeme vínem a bujónem....

Pečené srnčí steaky

Pečené srnčí steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky srnčích steaků, sůl, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 150 ml vody, 6 stroužků česneku

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Olej a vodu dáme do zapékací mísy, přidáme maso, přikryjeme víkem a pečeme 60-70 minut za občasného podlévání a otáčení do měkka, v předehřáté troubě na 150 °C. Když je maso měkké, s...

Vepřové pikantní nudličky

Vepřové pikantní nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, troška mletého černého pepře, 2-3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce omáčky Thai Pride, 1 lžička dijonské hořčice, hrst sušených čínských (může i obyčejných) hub, 2 stroužky česneku

Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je na rozpálený tuk, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Vmícháme lisovaný česnek. Přidáme všechny 3 druhy omáček, podlijeme troškou vody, vsypeme hrst sušených hub a dusíme doměkka. Na závěr do...

Srnčí maso na víně

Srnčí maso na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčí kýty, 150 ml červeného vína, pepř, sůl, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 2 bobkové listy, 1 lžička cukru moučky, 1 citrón, 1 lžíce octu

Maso opláchneme, osolíme, opepříme a potřeme citrónovou kůrou. Smícháme víno, ocet, 2 lžíce oleje, cukr, citrónovou šťávu, bobkové listy a nakrájenou cibuli. Maso položíme do této směsi a necháme 12 hodin odležet za občasného otočení. Na zbývající...

Dortík a la tiramisu

Dortík a la tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vajec, 380 g cukru krupice, 280 g hladké mouky, 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů, 2 balení vanilkového cukru, 400 ml smetany ke šlehání (šlehačky), balení ztužovače šlehačky, 500 g lučiny, 200 ml silné kávy, 4 lžíce kakaa, 200 ml libovolného likéru (typu Baylies)

Upečeme si piškot, nejlépe v dortové formě: utřeme 6 žloutků s 240 g cukru a 1 vanilkovým cukrem. Postupně vmícháme mouku a tuhý sníh z 6 bílků. Nakonec zapracujeme jemně ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Mezitím si připravíme krém...

Dušené zelí na kyselo

Dušené zelí na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce octu, 1 lžička cukru krystalu, 1 lžička kmínu, sůl, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml mléka, 500 ml vody

Cibuli nakrájíme a osmažíme do zlatova na roztopeném sádle. Zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Přidáme k cibuli, podlijeme vodou, osolíme, ochutíme kmínem, přikryjeme pokličkou a dusíme 20-30 minut, dokud nezměkne. Vodu z větší části slijeme...

Kančí medailónky na pivu a se zelím

Kančí medailónky na pivu a se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 libových kančích medailónků, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 lžička cukru krystalu, sůl, pepř, 50 g másla, 500 g kyselého zelí, 500 ml vody, 100 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sádla, 1 lžíce octu, 1 lžička kmínu, 500 ml světlého piva

Maso zbavíme tučných kousků, osolíme, opepříme dle chuti a dáme smažit na rozpálený olej. Smažíme 2 minuty z každé strany do hněda. Zalijeme pivem, přikryjeme pokličkou a vaříme 40-50 minut dokud maso nezměkne. Mezitím si z másla, kyselého zelí, v...

Ryba s žampionovou omáčkou

Ryba s žampionovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rybí filé z jakékoli masité ryby, 200 g žampionů, 150 ml sladké smetany, 1 lžička soli, 2 lžičky sladké mleté papriky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce strouhanky, 150 ml drůbežího bujónu, 1 lžička sojové omáčky, 200 g brokolice

Rybí filé omyjeme, osušíme, nasolíme. Mouku smícháme se strouhankou a mletou paprikou. Filé ve směsi obalíme a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Usmažené filé odložíme bokem a uchováváme v teple. Do výpeku po rybě vsypeme žampiony, které jsm...

Hovězí s teriyaki omáčkou

Hovězí s teriyaki omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hnědého cukru, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 3 lžíce omáčky Teryiaki

Hovězí svíčkovou nakrájíme na co nejtenčí plátky. Mrkev na tenké nudličky. V misce smícháme hotovou teriyaki omáčku s rajským protlakem, lisovaným česnekem a cukrem. Maso v této směsi spolu s mrkví marinujeme. V hluboké, nelépe wok pánvi, rozehřej...

Vepřové smotky

Vepřové smotky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 ml vody, 4 plátky šunky, 150 g eidamu (Edam), 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, sůl, pepř

Vepřovou krkavici nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme. Na každý kousek položíme plátek šunky a svineme do smotku, který propíchneme špejlí. Tento postup opakujeme i u dalších kousků nakrájené krkovice. Smotky dáme smažit na rozpálený ole...

Kávová poleva

Kávová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cukru moučky, 8 lžic kávy , 2 lžičky 100% tuku (Omega)

Uvaříme silnou kávu a do cukru přidáme 8 lžic odvaru z této kávy a rozehřátý tuk. Šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hustá poleva.

Malinová poleva

Malinová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cukru moučky, 2 lžíce vody, 6 lžic malinového sirupu, 2 lžičky 100% tuku (Omega)

Cukr prosejeme a vmícháme do něj sirup, horkou vodu a rozehřátý tuk. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hustá poleva.

Základní bílková poleva

Základní bílková poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vaječné bílky, 220 g cukru moučky

Bílky s cukrem šleháme tak dlouho, až vznikne hladká hustá poleva.

Domácí čokoládová poleva

Domácí čokoládová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g 100% tuku (Omega), 120 g cukru moučka, 80 g kakaa

Ve vodní lázni rozpustíme tuk a postupně přidáváme prosátý cukr a kakao. Mícháme tak dlouho, dokud se přísady nespojí.

Citrónová poleva

Citrónová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučky, 4 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička pokrmového tuku

Moučkový cukr prosejeme a smícháme s citrónovou šťávou a rozpuštěným tukem. Mícháme dohladka.

Čokoládová poleva

Čokoládová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 100 g 100% tuku (Omega)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a tuk. Mícháme a zahříváme tak dlouho, dokud se suroviny pěkně nespojí.

Rumová poleva

Rumová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g cukru moučky, 5 lžic rumu, 2 lžičky pokrmového tuku

Dohladka umícháme cukr, rum a rozehřátý tuk.

Pudinkový základní krém

Pudinkový základní krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pudinky vanilkové příchuti, 500 ml mléka, 250 g másla, 150 g cukru moučky

Mléko s pudinky přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme do pudinkové hmoty. Důkladně vyšleháme.

Základní máslový krém

Základní máslový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 2 g másla, 150 g cukru moučky, 1/2 lžíce solamylu, 2 vanilkové cukry

Ve vodní lázni smícháme cukr moučku se solamylem. Přidáme mléko a šleháme do husté pěny. Za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s vanilkovým cukrem a postupně přidáváme vychladlou pěnu.

Smetanový krém

Smetanový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 150 g cukru krupice, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 vanilkové cukry, 200 g másla

Ve vodní lázni smícháme smetanu, cukr krupici a polohrubou mouku. Vše šleháme do husté pěny a potom za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s vanilkovým cukrem a postupně přimícháváme vychladlou smetanovou hmotu.

Olivoví tučňáci

Olivoví tučňáci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých vypeckovaných černých oliv, 20 malých vypeckovaných černých oliv, 1 tenčí mrkev, 1/2 pomazánkového másla, 150 ml majonézy, 4 kousky smetanového sýru, sůl, 5 stroužků česneku

Z pomazánkového másla, česneku, majonézy, soli a smetanového sýru připravíme česnekovou pomazánku (viz související recepty). Mrkev očistíme a nakrájíme na 20 tenkých koleček. U každého kolečka vyřízneme úzký trojúhelníček na zobáček. Zároveň se ná...

Česneková pomazánka

Česneková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 pomazánkového másla, 150 ml majonézy, 4 kousky smetanového sýru, sůl, 5 stroužků česneku

Pomazánkové máslo našleháme s majonézou. Přidáme smetanový sýr, rozetřený česnek a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme.

Pikant tortila s mletým masem

Pikant tortila s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks tortil, 300 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mleté ostré papriky, 1/2 hlávky ledového salátu, 200 ml drůbežího bujónu, 1-2 lžičky kari koření, 1 vejce, 1-2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce oleje, troška másla, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 50 ml hovězího bujónu

Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji. Vložíme mleté maso, okořeníme pepřem, paprikou, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme utřený česnek se solí, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Zatím si připravíme kari omáčku: na másle zpěníme ...

stránka: