Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 342

Recept na tekutý karamel

Recept na tekutý karamel

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg cukru krupice, 150 g Hery, 1-2 dcl vody

Připravíme si vyšší hrnec. Vsypeme do něj cukr a začneme zahřívat zhruba na střední teplotu. Vše za stálého míchání cukru, pomalu ho odlepujeme ode dna. Cukr začne měnit barvu a hrudkovatět. Stále mícháme, cca 15 minut. Cukr postupně tmávne, hrudk...

Koláč s rebarborou a karamelem

Koláč s rebarborou a karamelem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g másla, 125 g cukru krupice, 50 g cukru moučka, 150 g polohrubé mouky, 50 g hrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 70 g solamylu, 4 vejce, 1-2 dcl tekutého karamelu, 1 lžička mleté skořice

120 g másla s krupicovým cukrem a vejci ušleháme do pěny. Postupně přimícháváme polohrubou mouku s práškem do pečiva, skořici a solamyl. Vymíchané těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Rebarboru umyjeme, nasekáme na drobné kousky. Po...

Kapustová krémová polévka

Kapustová krémová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední hlávka kapusty, 1 větší cibule, 2 mrkve, 1/2 lžičky soli, špetka mletého pepře, 1/2 lžičky vegety, 1,5 l zeleninového či hovězího bujónu, 100 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, troška nasekané petrželové nati, 3 kuličky nového koření, lžička másla

Kapustu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nasekanou najemno a zpěníme na trošce másla. Přidáme zpracovanou kapustu, krátce osmahneme, zalijeme bujónem, okořeníme solí, pepřem, novým kořením a vegetou, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka či kost...

Pečený zajíc na cibuli a česneku

Pečený zajíc na cibuli a česneku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 zajíc, 100 g másla, 6 cibulí, 10 stroužků česneku, pepř, sůl, 250 ml bylinkového bujónu, 1 lžíce grilovacího koření

Důkladně očištěného zajíce, odblaníme a naporcujeme. Osolíme a opepříme dle chuti. Máslo vložíme do zapékací mísy, přidáme nakrájenou cibuli a nakrájené stroužky česneku na kolečka. Vložíme kousky zajíce a vše posypeme grilovacím kořením. Podlijem...

Pečený bažant na víně

Pečený bažant na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 bažant, sůl, pepř, 1 cibule, 1 červená paprika, 50 g másla, 300 ml bílého vína, 400 ml drůbežího bujónu

Oškubaného, zbaveného drápků, vykuchaného, očištěného bažanta osušíme a rozčtvrtíme. Posolíme a opepříme dle chuti. Roztopené máslo vlijeme do zapékací mísy společně s nakrájenou cibulí a paprikou. Vložíme kousky bažanta, zalijeme vínem a bujónem....

Pečené srnčí steaky

Pečené srnčí steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky srnčích steaků, sůl, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 150 ml vody, 6 stroužků česneku

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Olej a vodu dáme do zapékací mísy, přidáme maso, přikryjeme víkem a pečeme 60-70 minut za občasného podlévání a otáčení do měkka, v předehřáté troubě na 150 °C. Když je maso měkké, s...

Vepřové pikantní nudličky

Vepřové pikantní nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, troška mletého černého pepře, 2-3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce omáčky Thai Pride, 1 lžička dijonské hořčice, hrst sušených čínských (může i obyčejných) hub, 2 stroužky česneku

Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je na rozpálený tuk, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Vmícháme lisovaný česnek. Přidáme všechny 3 druhy omáček, podlijeme troškou vody, vsypeme hrst sušených hub a dusíme doměkka. Na závěr do...

Srnčí maso na víně

Srnčí maso na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčí kýty, 150 ml červeného vína, pepř, sůl, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 2 bobkové listy, 1 lžička cukru moučky, 1 citrón, 1 lžíce octu

Maso opláchneme, osolíme, opepříme a potřeme citrónovou kůrou. Smícháme víno, ocet, 2 lžíce oleje, cukr, citrónovou šťávu, bobkové listy a nakrájenou cibuli. Maso položíme do této směsi a necháme 12 hodin odležet za občasného otočení. Na zbývající...

Dortík a la tiramisu

Dortík a la tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vajec, 380 g cukru krupice, 280 g hladké mouky, 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů, 2 balení vanilkového cukru, 400 ml smetany ke šlehání (šlehačky), balení ztužovače šlehačky, 500 g lučiny, 200 ml silné kávy, 4 lžíce kakaa, 200 ml libovolného likéru (typu Baylies)

Upečeme si piškot, nejlépe v dortové formě: utřeme 6 žloutků s 240 g cukru a 1 vanilkovým cukrem. Postupně vmícháme mouku a tuhý sníh z 6 bílků. Nakonec zapracujeme jemně ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Mezitím si připravíme krém...

Dušené zelí na kyselo

Dušené zelí na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce octu, 1 lžička cukru krystalu, 1 lžička kmínu, sůl, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml mléka, 500 ml vody

Cibuli nakrájíme a osmažíme do zlatova na roztopeném sádle. Zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Přidáme k cibuli, podlijeme vodou, osolíme, ochutíme kmínem, přikryjeme pokličkou a dusíme 20-30 minut, dokud nezměkne. Vodu z větší části slijeme...

Kančí medailónky na pivu a se zelím

Kančí medailónky na pivu a se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 libových kančích medailónků, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 lžička cukru krystalu, sůl, pepř, 50 g másla, 500 g kyselého zelí, 500 ml vody, 100 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sádla, 1 lžíce octu, 1 lžička kmínu, 500 ml světlého piva

Maso zbavíme tučných kousků, osolíme, opepříme dle chuti a dáme smažit na rozpálený olej. Smažíme 2 minuty z každé strany do hněda. Zalijeme pivem, přikryjeme pokličkou a vaříme 40-50 minut dokud maso nezměkne. Mezitím si z másla, kyselého zelí, v...

Ryba s žampionovou omáčkou

Ryba s žampionovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rybí filé z jakékoli masité ryby, 200 g žampionů, 150 ml sladké smetany, 1 lžička soli, 2 lžičky sladké mleté papriky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce strouhanky, 150 ml drůbežího bujónu, 1 lžička sojové omáčky, 200 g brokolice

Rybí filé omyjeme, osušíme, nasolíme. Mouku smícháme se strouhankou a mletou paprikou. Filé ve směsi obalíme a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Usmažené filé odložíme bokem a uchováváme v teple. Do výpeku po rybě vsypeme žampiony, které jsm...

Hovězí s teriyaki omáčkou

Hovězí s teriyaki omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hnědého cukru, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 3 lžíce omáčky Teryiaki

Hovězí svíčkovou nakrájíme na co nejtenčí plátky. Mrkev na tenké nudličky. V misce smícháme hotovou teriyaki omáčku s rajským protlakem, lisovaným česnekem a cukrem. Maso v této směsi spolu s mrkví marinujeme. V hluboké, nelépe wok pánvi, rozehřej...

Vepřové smotky

Vepřové smotky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 ml vody, 4 plátky šunky, 150 g eidamu (Edam), 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, sůl, pepř

Vepřovou krkavici nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme. Na každý kousek položíme plátek šunky a svineme do smotku, který propíchneme špejlí. Tento postup opakujeme i u dalších kousků nakrájené krkovice. Smotky dáme smažit na rozpálený ole...

Kávová poleva

Kávová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cukru moučky, 8 lžic kávy , 2 lžičky 100% tuku (Omega)

Uvaříme silnou kávu a do cukru přidáme 8 lžic odvaru z této kávy a rozehřátý tuk. Šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hustá poleva.

Malinová poleva

Malinová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cukru moučky, 2 lžíce vody, 6 lžic malinového sirupu, 2 lžičky 100% tuku (Omega)

Cukr prosejeme a vmícháme do něj sirup, horkou vodu a rozehřátý tuk. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hustá poleva.

Základní bílková poleva

Základní bílková poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vaječné bílky, 220 g cukru moučky

Bílky s cukrem šleháme tak dlouho, až vznikne hladká hustá poleva.

Domácí čokoládová poleva

Domácí čokoládová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g 100% tuku (Omega), 120 g cukru moučka, 80 g kakaa

Ve vodní lázni rozpustíme tuk a postupně přidáváme prosátý cukr a kakao. Mícháme tak dlouho, dokud se přísady nespojí.

Citrónová poleva

Citrónová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučky, 4 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička pokrmového tuku

Moučkový cukr prosejeme a smícháme s citrónovou šťávou a rozpuštěným tukem. Mícháme dohladka.

Čokoládová poleva

Čokoládová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 100 g 100% tuku (Omega)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a tuk. Mícháme a zahříváme tak dlouho, dokud se suroviny pěkně nespojí.

Rumová poleva

Rumová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g cukru moučky, 5 lžic rumu, 2 lžičky pokrmového tuku

Dohladka umícháme cukr, rum a rozehřátý tuk.

Pudinkový základní krém

Pudinkový základní krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pudinky vanilkové příchuti, 500 ml mléka, 250 g másla, 150 g cukru moučky

Mléko s pudinky přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme do pudinkové hmoty. Důkladně vyšleháme.

Základní máslový krém

Základní máslový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 2 g másla, 150 g cukru moučky, 1/2 lžíce solamylu, 2 vanilkové cukry

Ve vodní lázni smícháme cukr moučku se solamylem. Přidáme mléko a šleháme do husté pěny. Za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s vanilkovým cukrem a postupně přidáváme vychladlou pěnu.

Smetanový krém

Smetanový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 150 g cukru krupice, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 vanilkové cukry, 200 g másla

Ve vodní lázni smícháme smetanu, cukr krupici a polohrubou mouku. Vše šleháme do husté pěny a potom za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s vanilkovým cukrem a postupně přimícháváme vychladlou smetanovou hmotu.

Olivoví tučňáci

Olivoví tučňáci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých vypeckovaných černých oliv, 20 malých vypeckovaných černých oliv, 1 tenčí mrkev, 1/2 pomazánkového másla, 150 ml majonézy, 4 kousky smetanového sýru, sůl, 5 stroužků česneku

Z pomazánkového másla, česneku, majonézy, soli a smetanového sýru připravíme česnekovou pomazánku (viz související recepty). Mrkev očistíme a nakrájíme na 20 tenkých koleček. U každého kolečka vyřízneme úzký trojúhelníček na zobáček. Zároveň se ná...

stránka: