Tuňákový koláč z brambor
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
3104
kalorií
8.0g
cukrů
94.0g
tuků
167.0g
bílkovin
Příprava
Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Brambory necháme okapat a pomačkáme. Přidáme sůl, máslo, 1 vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozválíme, vtlačíme do vymazané formy a propícháme vidličkou. Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Mezitím na oleji osmažíme nakrájené cibule, papriky a rozetřený česnek. Směs necháme okapat od oleje a naneseme ji na bramborový korpus. Tuňáka rozebereme na drobné kousíčky a pokládáme na zeleninovou směs. Mléko smícháme s vejci, pepřem a polijeme připravený koláč. Posypeme nastrouhaným eidamem a pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 180 °C, dokud náplň neztuhne.
Tip k receptu
K tuňáku můžeme přidat konzervovanou sladkou kukuřici.
Milena21. 05. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.