
Tuňákový koláč z brambor
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Brambory necháme okapat a pomačkáme. Přidáme sůl, máslo, 1 vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozválíme, vtlačíme do vymazané formy a propícháme vidličkou. Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Mezitím na oleji osmažíme nakrájené cibule, papriky a rozetřený česnek. Směs necháme okapat od oleje a naneseme ji na bramborový korpus. Tuňáka rozebereme na drobné kousíčky a pokládáme na zeleninovou směs. Mléko smícháme s vejci, pepřem a polijeme připravený koláč. Posypeme nastrouhaným eidamem a pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 180 °C, dokud náplň neztuhne.
Tip k receptu
K tuňáku můžeme přidat konzervovanou sladkou kukuřici.
Milena21. 05. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 27. 04. 2016, 11:21

Svetlana 15. 09. 2017, 20:53

palino 04. 01. 2018, 14:23