Tuňákový koláč z brambor

Tuňákový koláč z brambor

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

3104 kalorií
8.0g cukrů
94.0g tuků
167.0g bílkovin


Příprava

Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Brambory necháme okapat a pomačkáme. Přidáme sůl, máslo, 1 vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozválíme, vtlačíme do vymazané formy a propícháme vidličkou. Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Mezitím na oleji osmažíme nakrájené cibule, papriky a rozetřený česnek. Směs necháme okapat od oleje a naneseme ji na bramborový korpus. Tuňáka rozebereme na drobné kousíčky a pokládáme na zeleninovou směs. Mléko smícháme s vejci, pepřem a polijeme připravený koláč. Posypeme nastrouhaným eidamem a pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 180 °C, dokud náplň neztuhne.

Tip k receptu

K tuňáku můžeme přidat konzervovanou sladkou kukuřici.

přidejte na:
Milena

21. 05. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
katka16031
zaujímavý koláč

27. 04. 2016, 11:21

Svetlana
vyborný recept

15. 09. 2017, 20:53

palino
celkom chutné

04. 01. 2018, 14:23

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.