Kávová roláda
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Ve vodní páře ušleháme vejce a cukr krupici, dokud směs není dostatečně hustá. Směs odstavíme a za stálého míchání přidáme hladkou mouku, 2 lžičky mleté kávy a horkou vodu. Promícháme a nalijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme 8-10 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Upečené těsto přendáme na nový list pečícího papíru a původní sloupneme. Těsto i s pečícím papírem pevně srolujeme, zabalíme do utěrky a necháme chladnout. Mléko s hrubou moukou přivedeme k varu a necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem moučkou a 3 lžičkami mleté kávy. Opatřně přimícháme vychladlou kašičku a mixerem (na nejnižší rychlosti) důkladně rozšleháme. Těsto rozbalíme a potřeme vrstvou jahodové marmelády a kávového krému. Opět srolujeme a dáme na talíř.
Milena25. 05. 2009