Karbenátky z kapra
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
2920
kalorií
2.0g
cukrů
88.0g
tuků
231.0g
bílkovin
Příprava
Kapra očistíme, vykucháme a naporcujeme. Dáme vařit do osolené vroucí vody na 10-15 minut. Necháme vychladnout a maso obereme od kostí. Vybíráme pouze větší kosti. Maso pomeleme, osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, 2 vejce, kari koření, kmín a 150 g strouhanky. Vše důkladně zpracujeme a tvoříme malé karbenátky. Zbývající vejce rozšleháme a připravené karbenátky obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Dáme smažit do zlatova na rozpálený olej.
Tip k receptu
Jako ozdobu můžeme použít uvařenou bazalku a osmaženou červenou cibuli.
Milena25. 05. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.