Španělská hustá omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
1156
kalorií
13.0g
cukrů
93.0g
tuků
21.0g
bílkovin
Příprava
Veškerou zeleninu nakrájíme na kousky. Do roztopeného másla přidáme mouku, smažíme 1 minutu do hněda. Přidáme nakrájená rajčata, hovězí bujón, ocet, sójovou omáčku a vaříme 2 minuty. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou slaninu, cibule, pórek, papriku, hrášek, fenykl, bobkové listy a smažíme, dokud zelenina nezměkne. Zeleninovou směs přidáme do omáčky a dusíme, dokud nebude hustá.
Tip k receptu
Ozdobit můžeme nasekanou natí petržele.
Milena22. 05. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.