Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 91

Krůtí zeleninová pánev

Krůtí zeleninová pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 žlutá kapie, 2 velká rajčata, 250 ml nakrájené naťové cibulky, 5 stroužků česneku, 1 drůbeží bujón, 100 g uzeného masa, 1 měkká klobása, sůl, pepř, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 - 2 lžičky kukuřičného škrobu

Krůtí maso, papriku a uzené maso nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek nasekáme na drobno, cibulku nakrájíme na kolečka a klobásu na 1/4 kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. V pánvi rozehřejeme olej a krůtí maso na něm ...

Krůtí játra se šťávou

Krůtí játra se šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích jater, 200 ml teplé vody, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička kečupu, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička polévkové tekuté vegety, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 plátek másla, 1/4 lžičky uzené papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 špetka oregana

Omytá játra nakrájíme na nudličky. V teplé vodě rozpustíme bujón, přidáme hořčici, kečup, sójovou a worčestrovou omáčku, tekutou vegetu a špetku oregana. V pánvi na rozehřátém oleji játra pomalu orestujeme, shrneme je stranou, přidáme plátek másla...

Houbové rizoto se zakysanou smetanou

Houbové rizoto se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dlouhozrnné rýže, 150 g anglické slaniny, 4 jarní cibulky, 3 lžíce másla, 300 g hub, sůl a pepř dle chuti, 500 ml zeleninového vývaru, 2 dcl bílého vína, 1 hrníček strouhaného parmazánu, 200 ml zakysané smetany

Na másle v hluboké pánvi osmahneme cibulku, slaninu a hříbky nakrájené nadrobno. Jakmile nám vše začíná zlátnout, nasypeme opláchnutou a okapanou rýži a necháme ji obalit v omastku. Jakmile vydává praskavý zvuk, zalijeme jí bílým vínem. Necháme vs...

Houbový krém s hlívou ústřičnou, portobello a lesními houbami

Houbový krém s hlívou ústřičnou, portobello a lesními houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hlívy ústřičné (očištěné a nakrájené na tenké plátky), 3 velké houby portobello, 3 druhy čerstvě nasbíraných lesních hub, olivový olej, 150g másla, 1l 21% smetany, 3 velké panáky sladkého vermutu, 1/2 l vody, troška čerstvého tymiánu, sůl a pepř dle potřeby

Na rozpálenou pánev dáme olivový olej, portobello a hlívu ústřičnou, orestujeme, přidáme sůl, pepř a sladký vermut. Necháme vyvařit alkohol a přidáme smetanu, vodu, čerstvý tymián, máslo a necháme povařit. Těsně před dokončením polévky přidáme čer...

Dušená plec s paprikou

Dušená plec s paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové plece, sůl, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1/2 žluté kapie, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sterilované okurky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění, přidáme maso a chvíli ho opékáme. Osolíme, opepříme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté podlijeme. Sladkokyselou okurku n...

Vepřová plec na pivě

Vepřová plec na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřové plece, 150 g cibule, 2 lžíce sádla, 1 bujón, sůl, pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžička sojové omáčky, 1 stroužek česneku, 100 ml světlého piva, 1 lžíce hladké mouky

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a poté na plátky. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno. Rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájené maso, cibuli a na mírném plameni za stálého míchání vše opečeme. Podlijeme vodo...

Vepřové s brokolicí a smetanou

Vepřové s brokolicí a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1cm plátek másla, 100 g brokolice, 1 bujón, hladká mouka, 50 g tvrdého sýra, 250 ml smetany ke šlehání , sůl, 250 g vepřové plece

Omyté a na kostky nakrájené maso opékáme na másle na mírném plameni tak dlouho, dokud nezačne trochu červenat. Podlijeme vodou, přidáme bujón a maso dusíme do měkka. Sýr nastrouháme na jemno. V troše vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Přidá...

Omáčka se zeleninou

Omáčka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hladké mouky, 1/2 cibule, máslo dle potřeby, 1 bujón, 250 ml vody, 250 ml plnotučného mléka, 4 lžíce mraženého hrášku, 2 lžíce mrkve, sterilovaný kopr ve sladkokyselém nálevu, 1 lžička cukru krupice, 50 g libové anglické slaniny

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na másle usmažíme do sklovita. Poté přidáme mouku a připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a na mírném plameni povaříme 10 minut. Mezitím si nakrájíme slaninu na nudličky. ...

Řezy s tvarohem a mandarinkou

Řezy s tvarohem a mandarinkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto - 2 vejce, 200 ml krupicového cukru, 125 ml slunečnicového oleje, 125 ml mléka, 375 ml polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, Na náplň - 2 mandarinkové kompoty, 1 cukrárenské želé extra silné Dr. Oetker, 200 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 pudink bez vaření Créme Olé vanilka, 500 g jemného tvarohu

Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme ostatní suroviny - olej a střídavě mléko a mouku promíchanou s prosátým kypřícím práškem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a povrch urovnáme. Plech vložíme do vyhřáté tro...

Špagety alio olio

Špagety alio olio

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička olivového oleje, 3-5 stroužků česneku, troška petržele, 300 g špaget, kousek chilli papričky, troška parmezánu

Na olivovém oleji zprudka a na chvíli osmahneme několik, dlaní rozbitých, stroužků česneku. Česnek pak odendáme z pánve a pak přidáme (na chvíli) nasekanou petržel. Mezitím se vaří špagety, když je slejeme, smícháme je se směsí (česnekový olej s p...

Tvarohová rychlovka

Tvarohová rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 balíček prášku do pečiva, 3 měkké tvarohy, 4 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 0,2 l mléka, 2 lžíce citronové šťávy, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, 1 sáček vanilkového cukru

Ingredience (3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva), smícháme v suchou směs. Dva hrnky směsi se vysypou na vymazaný plech nebo na plech s pečícím papírem. Na to nalejeme řidší tvarohovou náplň a posypeme zbytkem směsi....

Barevná roláda s olé krémem

Barevná roláda s olé krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto - 5 vajec, 2 lžíce hladké mouky, 1 pudink v prášku Originál - vanilka Dr. Oetker, 5 lžic cukru moučka, 2 lžíce vody, 2 lžíce kakaa, špetka soli, 5 lžic studeného mléka, Na krém - 1 smetana ke šlehání 33%, 100 g bílé čokolády, 1 smeta - fix, 1 pudink bez vaření Créme Olé vanilka, 100 g mletých mandlí

Ve vlažné smetaně (ve vodní lázni) rozpustíme čokoládu. Prosátou mouku promícháme s pudinkem, kakao rozmícháme ve studeném mléce a připravíme si plech. Z bílků, soli, vody a cukru ušleháme sníh, do kterého zašleháme žloutky a mouku s pudinkem. Pol...

Krůtí plátečky s cibulí

Krůtí plátečky s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 1 lžička polévkového koření tekutého, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička sojové omáčky, 200 g malých prsních krůtích plátků

Malé plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostky a česnek nastrouháme na jemno. V misce s víčkem smícháme olej, kečup, polévkové koření,cibuli, česnek, přidáme maso a promícháme. V chladu necháme odležet d...

Čokoládové řezy s ananasem a brusinkami

Čokoládové řezy s ananasem a brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 120 g cukru krupice, 50 ml slunečnicového oleje, 100 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 50 g čokolády na vaření, 1 konzerva ananasu v kolečkách, brusinkový kompot

Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem a rozehřátou čokoládou do pěny, lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a nakonec zvolna přimícháme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem a vložíme asi ...

Jablečné želé s bílým rumem

Jablečné želé s bílým rumem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek (čistá váha po oloupání a vyříznutí jádřinců), 500 g želírovacího cukru 2:1, 50 ml bílého rumu

Olupaná jablka nasrouháme najemno, dobře promícháme s želírovacím cukrem a přivedeme za stálého míchání k varu. Želé povaříme podle návodu na obalu cukru, když začne želírovat, kápneme pár kapek želé na malý talířek, abychom zjistili, jaestli je ž...

Džem z broskví a letních jablíček

Džem z broskví a letních jablíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

650 g broskví (čistá váha po vypeckování a oloupání), 350 g letních jablek (váha ovoce po oloupání a vykrojení jádřinců), 500 g želírovacího cukru 2:1, šťáva z 1/2 citrónu

Oloupané a vypeckované broskve nakrájíme na malé kousky, oloupaná jablka nastrouháme najemno. Oboje v hrnci dobře smícháme s želírovacím cukrem, za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme podle návodu na obalu cukru. Když nám džem začíná tuhn...

Rebarborový moučník

Rebarborový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rebarbory do krému, 150 g rebarbory do těsta, 300 ml vody, 2 vejce, 200 ml krupicového cukru, 125 ml slunečnicového oleje, 125 ml plnotučného mléka, 375 ml polohrubé mouky, 1 lžíce rumu, 1 kypřící prášek do pečiva, Krém - 1 jemný tvaroh, 1 pudink Créme Olé kokos, 50 g šlehačky v prášku, 3 vanilkové cukry, 1 Smeta - fix

Očistíme rebarboru a 200 g nakrájené rebarbory povaříme v 300 ml vody asi 5 minut. 150 g rebarbory nakrájíme na menší kousky a jemně obalíme v polohrubé mouce. Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem, mlékem a moukou. Poté vmícháme rum, ušlehaný sníh z...

Roláda s olé tvarohem

Roláda s olé tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 5 lžic cukru moučka, 5 lžic polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, Krém - 1 kostka jemného tvarohu, 1 pudink bez vaření Créme Olé kokos, 250 ml plnotučného mléka, 3 lžíce cukru moučka, čerstvé jahody

Vyšleháme pevný sníh z bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme mouku. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný sníh, poprášíme kypřícím práškem a lehce jej vařečkou zapracujeme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na peče...

Kuřecí prsa na liškách

Kuřecí prsa na liškách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa s kůží, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 - 4 hrsti lišek, 100 ml bílého vína, několik snítek čerstvého tymiánu , 150 ml smetany, 1-2 lžičky Solamylu

Do pánve na rozehřáté máslo vložíme prsíčka kůží dolů a opečeme dozlatova. Maso obrátíme a přisypeme cibuli a česnek nasekané nadrobno. Když je cibule i maso pěkně zlatavé, přihodíme houby, osolíme, opepříme a přilijeme víno, které necháme na odkr...

Vepřové plátky ve fazolkové omáčce

Vepřové plátky ve fazolkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, olej, sůl a pepř podle chuti, 1 cibule, 400 g fazolek (zelených fazolových lusků), 2-3 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany, 2 stroužky česneku, 2 natvrdo uvařená vejce

Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji osmahneme. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme, až je cibule sklovitá. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme, až je maso poloměkk...

Čokoládovo cuketový koláč

Čokoládovo cuketový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 50 g kakaa, 1 lžička perníkového koření, 1 lžička soli, 175 ml olivového oleje, 200 g cukru krupice, 3 vejce, 2 lžičky vanilkové esence, 2 střední cukety nakrájené nahrubo, 150 g nahrubo nasekaných lískových oříšků, Poleva: 200 g čokolády na vaření, 100 ml smetany ke šlehání

V jedné míse smícháme mouku, kypřící prášek, koření a sůl. V druhé míse smícháme olej, vanilkovou esenci, cukr, vejce. Trochu vyšleháme. Přímícháme opatrně cuketu a jemně stěrkou, promícháme. Přimícháme nasekané lískové oříšky. Vlijeme do dortové ...

Koláč s hříbky

Koláč s hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rozváleného listové těsta, 300 g hub, 200 g anglické slaniny, 1 hrst petrželové nati, 200 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, 1 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 100 g goudy

Těsto si rozprostřeme do plechu. Necháme chvíli stranou. Mezitím si na pánvi na másle osmahneme hříbky a anglickou slaninu. Slaninu s hříbkami rozvrstvíme na těsto. V menší misce vyšleháme smetanu s petrželkou a vejci, ochutíme solí a pepřem a pře...

Rohlíkový nákyp s pangasem

Rohlíkový nákyp s pangasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg ryby pangasius, 2 starší rohlíky, 100 g plátkového sýra, sůl, mletý pepř, 2 vejce, 200 ml plnotučného mléka, petrželová nať, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kukuřičného škrobu

Rozmraženou rybu osušíme, nakrájíme na kostky a dobře osolíme. Rohlíky nakrájíme na kostky, zelenou petrželku nasekáme a sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle - 2 plátky si necháme na později. V míse promícháme rohlíky, sýr, rybu a petrželku. Do...

Bulky ze staršího chleba

Bulky ze staršího chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krajíc chleba silný asi 2 cm, 400 ml vody, 2 zarovnané lžičky soli, 2 zarovnané lžičky cukru krupice, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 g hladké mouky, 250 g celozrnné špaldové mouky, 1/2 balení čerstvého droždí , 1 lžička drceného kmínu, kmín, hrubozrnná sůl a ovesné vločky na posyp

Chleba nalámeme na kousky, zalijeme asi 200 ml vody a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši. Do nádoby pekárny nalijeme zbývající množství vody, přidáme rozmixovaný chléb, olej, sůl, cukr, drcený kmín, obě mouky a droždí. Zapneme program na těsto. ...

Moučník ke kávě

Moučník ke kávě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto - 5 vajec, 80 g hladké mouky, 120 g cukru krupice, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, Krém - 125 g másla, 2 lžíce cukru moučka, 1 šlehačka v prášku (50g), 1 ztužovač šlehačky, 100 ml plnotučného mléka, 1 mandarinkový kompot

Oddělené bílky se špetkou soli vyšleháme do tuha. Poté zašleháme žloutky, cukr a nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Plech vložíme do předehřáté trouby na 200°C a ...

stránka: