Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 92

Vepřová krkovička s kedlubnou

Vepřová krkovička s kedlubnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové krkovičky, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bujón, sůl, 1 velký kedluben, 200 g zakysané smetany 16%, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička cukr krystal

Maso nakrájíme na menší kostky a oloupanou cibuli na drobno. Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme kostky masa, zamícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě do vydušení. Poté mírně podlijeme vodou, přidáme bujón a dus...

Pikantní krůtí kousky na česneku

Pikantní krůtí kousky na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 stroužků česneku, sůl, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 250 ml vody, 3 lžičky koření na bylinkové máslo, smetana ke šlehání dle potřeby, 300 g krůtích prsou

Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso, osolíme, opepříme a na mírném plameni maso restujeme asi 20 minut, dokud nezačne červenat. Maso poprášíme hladkou moukou, zamícháme...

Kakaová roláda s marmeládou

Kakaová roláda s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 5 lžic moučkového cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1 sáček kakaového pudinkového prášku, 5 lžic plnotučného mléka, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce vody, špetka soli, ovocná marmeláda

Plech vyložíme papírem na pečení. Kakao rozmícháme se studeným mlékem a oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme s vodou a špetkou soli a potom zašleháme prosátý moučkový cukr. Přidáme žloutky, rozšleháme, poté mouku s pudinkovým práškem a nakon...

Hovězí plátky v pórku

Hovězí plátky v pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí plátky, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 200 g pórku, 500 ml smetany na vaření, hladká mouka

Omyté hovězí plátky naklepeme. V pánvi na dušení rozehřejeme olej a plátky na něm z jedné strany opečeme. Obrátíme je, osolíme, opepříme a přiklopíme poklicí. Plátky pustí šťávu, ve které je dusíme do vydušení na tuk. Maso podlijeme a za občasného...

Bábovka s kávou

Bábovka s kávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučka, 100 g másla nebo Hery, 300 ml plnotučného mléka, 3 vejce, 1 lžíce kávy, 1 kypřící prášek do pečiva

Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Máslo opatrně rozpustíme, kypřící prášek prosijeme a promícháme s moukou. Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, cukr a kávu. V mléce metličkou rozšleháme vejce a prochladlé rozpuštěné más...

Kuřecí kousky se sýrem

Kuřecí kousky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuřecí stehenní řízek, 1 plátek másla, sůl, mletý pepř, 2 lžičky houbového koření, 300 ml plnotučného mléka, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 lžíce strouhaného sýra

Maso z kuřecího stehna omyjeme, nakrájíme na menší kousky, mírně osolíme a opepříme. Máslo rozehřejeme a kousky masa na něm zvolna opečeme. Podlijeme trochou vody, přidáme houbové koření a pod pokličkou dusíme do měkka. Tvrdý sýr nastrouháme na sl...

Guláš z vepřového srdce

Guláš z vepřového srdce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 200 g cibule, 1 lžička soli, 1/2 lžička pepře, 50 g rajčatového protlaku, 1 lžička mleté papriky, 1 paprika (kapie), 700 ml vody, 50 g hladké mouky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce petrželové natě (nasekané), 2 jarní cibulky, 800 g vepřového srdce

Srdce dobře očistíme a omyjeme. Nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Přidáme ke slanině a osmahneme do zlatova. Vložíme srdce, orestujeme, mírně osolíme a opepříme. Přidáme ...

Rychlý jablečný koláč z hrníčku

Rychlý jablečný koláč z hrníčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 3 hrnečky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3/4 hrnečku cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 3 lžíce Granka, 2 vejce, 1 hrneček mléka, 3/4 hrnečku slunečnicového oleje, 2 hrsti rozinek nebo sušených brusinek

Oloupaná jablka překrojíme na čtvrtiny, vyřízneme jaderník a jablka nakrájíme na malé kostičky. Do mísy dáme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem, přidáme oba cukry, skořici, hřebíček a Granko. K sypké směsi přimícháme vejce rozšlehaná v ml...

Zelný salát v letním provedení

Zelný salát v letním provedení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky mladého zelí, 3 rajčata, 2 jablka, 1 bílá cibule, šťáva z 1/2 citrónu, sůl, pepř a tymián podle chuti, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce vinného octa, 1 lžička cukru krupice

Omyté zelí překrojíme, tuhý košťál vyřízneme a zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, dobře promačkáme a necháme chvíli v klidu. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jaderník a čtvrtky nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kousíčky a c...

Houbové ragú

Houbové ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 talíře lesních hub ( nejlépe směs), 2 šalotky, sůl, pepř a tymián podle chuti, 200 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce brandy, 100 ml smetany, 3 lžíce oleje

Očištěné houby nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nasekanou šalotku a po chvíli přihodíme houby. Houby orestujeme, pak osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme tymián a podusíme doměkka. Krátce před...

Hovězí polévka z mletého masa s nudlemi

Hovězí polévka z mletého masa s nudlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g mletého hovězího masa, 2 l vody, sůl, kousek libečku, 4 kuličky pepře, 150 g mražené zeleninové směsi, 1 kostka hovězího bujónu, vlasové nudle

Mleté maso zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Přidáme sůl, libeček a kuličky pepře. Uvedeme do varu, přiklopíme poklicí a na mírném plameni vaříme asi 45 minut. Potom přidáme mraženou zeleninu, bujón a vaříme do změknutí zeleniny. Nudle uvaříme...

Bublanina s černým rybízem

Bublanina s černým rybízem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 150 g cukru krupice, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 150 g rostlinného oleje, 3 vejce, 250 ml mléka, 250 g rybízu

Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva, přidáme vejce, olej, mléko a vyšleháme těsto. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem a rozetřeme těsto. Omytý černý rybíz obalíme v moučkovém cukru a nasypeme na těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě...

Čajová bábovka s pekany

Čajová bábovka s pekany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g másla, 120 g cukru krupice, 4 vejce, 30 g mletých pekanových ořechů, 5 lžic silného černého čaje, 5 lžic mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, hrst rozinek

Máslo s cukrem vymícháme do pěny, postupně zašleháme žloutky. Do směsi přimícháme pekany, studený čaj, mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem a lehce vmícháme sníh z bílků. Nakonec do těsta přidáme rozinky. Těsto nalijeme do tukem vymazané a h...

Špagety s houbovou směsí

Špagety s houbovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

olej, 1 cibule, talíř lesních hub, 150 g libového uzeného masa (lze nahradit libovolnou uzeninou), sůl a pepř podle chuti, 3-4 lžíce ostrého kečupu, 2-3 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce sladké smetany, 1/2 balení špaget, 2-3 stroužky česneku

Špagety dáme vařit podle návodu na obalu. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí přihodíme nakrájené houby a uzené nebo uzeninu nakrájené na kostičky. Necháme lehce orestovat, je-li třeba, podlijeme lehce vodou a ...

Rampušáky

Rampušáky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 100 g vepřové játry, 100 g slaniny, 100 g žampionů, 100 g šunky, 1 cibule, 1/2 lžička soli, troška barevného pepře, 50 - 100 ml kečupu, trochu ml rostlinného oleje, 2 feferonky (sterilované)

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a opékáme. Postupně přidáme nakrájená játra , slaninu, žampiony, šunku, na jemno pokrájenou cibuli a feferonky. Ochutíme solí, kečupem, pepřem. Přiklopíme pokličkou a ponecháme na...

Krůtí roláda s mrkví

Krůtí roláda s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velký plátek z krůtího prsa, 2 - 4 plátky šunky, sůl, plnotučná hořčice, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička mleté papriky, 1 mrkev, 1 kostka drůbežího bujónu, hladká mouka, 1 menší sladkokyselá okurka

Krůtí plátek naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky šunky a na jeden konec položíme oškrábanou mrkev. Stočíme do rolády a trochu zpevníme nití. Mrkev může na koncích vyčnívat. Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžo...

Šátečky s jablky

Šátečky s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g jemného tvarohu, 20 g cukru moučka, špetka soli, Na potření -1 bílek, 1 žloutek, 1 lžíce mléka, Na náplň - 3 jablka, špetka skořice, 1 hrst dětských piškotů

Prosátou mouku s cukrem a solí promícháme. Přidáme tvaroh a nakrájené máslo a vypracujeme těsto. Vypracované těsto zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladničky odpočinout. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky, přidáme skořici a ro...

Šunková omeleta s bramborovou kaší

Šunková omeleta s bramborovou kaší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g domácí šunky, 4 vejce, 3 lžíce tvrdého sýra, sůl, mletý černý pepř, slunečnicový olej

Sýr nastrouháme na drobno a šunku nakrájíme na větší nudličky. Vejce rozklepneme do misky, metličkou je rozšleháme, osolíme, opepříme a potom do nich vmícháme nakrájenou šunku. Na pánvi rozehřejeme olej, vlijeme rozšlehaná vejce se šunkou a na pov...

Borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou

Borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 200 g hladké mouky, špetka soli, 100 g cukru krupice, 70 g cukru moučka, 3 vejce, 125 g másla, 1 sáček instantního droždí, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 50 ml mléka, 50 - 100 ml citronové šťávy, 1 lžíce citronové kůry, 100 ml rumu, 4-5 skleniček borůvek, 12 lžíc olivového oleje, 250 g jemného tvarohu

Na těsto smícháme nejprve sypké směsi - tedy obě mouky, cukr krupici, instantní droždí, špetku soli a přidáme 2 žloutky (bílky si necháme na potření okrajů koláče), smetanu a mléko (obé vlažné), olej (pokojové teploty), rum a polovinu citronové šť...

Knedlíčkové  špízy

Knedlíčkové špízy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 bramborových knedlíčků, 20 houskových knedlíčků, 15 dkg anglické slaniny, 30 ml olivového oleje

Když připravujeme bramborové nebo houskové knedlíky, z části hmoty si připravíme i malé knedlíčky. Pokud jsme tak nepostupovali, tak stačí vzít pár plátků bramborových a pár plátků houskových knedlíků a nakrájet je na kostky - cca po 20 ks od každ...

Základní cheesecake

Základní cheesecake

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g máslových sušenek, 100 g rozpuštěného másla, 500 g tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g cukru krupice, citronová kůra ze dvou citronů, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce jemné krupice, 3 žloutky, 1 sáček vanilkového cukru

V robotu rozmixujeme sušenky nadrobno. Zalijeme rozpuštěným máslem a znovu promixujeme, dokud se nám hmota nespojí. Formu o průměru 20 cm si vymažeme olejem nebo máslem a na dno formy natlačíme hmotu ze sušenek. Dáme do lednice. Mezitím si umy...

Rýžová směs s liškami a vepřovým masem

Rýžová směs s liškami a vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček směsi rýže parboiled s indiánskou rýží, 2 šalotky, 250 g vepřové kýty, 300 g lišek obecných, asi 10 cherry rajčátek, sůl a pepř podle chuti, asi 4 snítky čerstvého tymiánu , 3 lžíce Worcesterové omáčky, 4 lžíce bílého vína, olivový olej

Rýži dáme vařit podle návodu na obalu. Mezitím si na rozehřátém oleji začneme restovat maso nakrájené na malé kostičky. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, za další chvilku přihodíme lišky, směs osolíme, opepříme, přidáme lístečky tymiá...

Fazolky na rajčatech a česneku

Fazolky na rajčatech a česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g fazolek (zelených fazolových lusků), 1 cibule, 6 velkých zralých rajčat, 3 - 4 stroužky česneku, sůl, pepř a oregano podle chuti, asi 1 lžíce Worcesterové omáčky, lžička cukru krupice, olej, kousek parmazánu k podávání

Fazolky překrájíme na menší kousky a dáme vařit lehce podlité dopoloměkka. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vařící vody, po malé chvilce vyndáme, sloupneme slupku a rajčata nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na oleji...

Krůtí roláda s rýží

Krůtí roláda s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší plátek krůtího prsa, 1 plátek másla, 2 vejce, sůl, plnotučná hořčice, 1 naťová cibulka, 1/2 červené papriky, 2 plátky šunky, 1 kostka drůbežího bujónu, 500 ml vody, 2 lžíce slunečnicového oleje, hladká mouka

Plát masa naklepeme a osolíme. Na plátku másla připravíme ne moc tuhá míchaná osolená vajíčka. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a vejci. Povrch poklademe kousky papriky, cibulkou a na proužky nakrájeným 1 plátkem šunky. Svineme do rolády a zpevníme nit...

Slaninovo - sýrové sušenky k vínu

Slaninovo - sýrové sušenky k vínu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g anglické slaniny, 260 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, sůl, pepř a paprika podle chuti, 75 g másla, 250 g strouhaného sýra výraznější chuti , 250 ml mléka, mák na posypání sušenek

Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kousky a na pánvi ji opečeme dokřupava. Pánev odstavíme a slaninu necháme vychladnout. Prosejeme si mouku, přidáme do ní kypřící prášek, přisypeme připravenou slaninku, strouhaný sýr, sůl, pepř, papriku (kdo ...

stránka: