Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 93

Brambory na kyselo

Brambory na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 500 ml vody, 1 lžička soli, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 250 ml smetany ke šlehání , 1 lžíce hladké mouky, 2 lžičky octa

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Nasypeme je do tlakového hrnce, přidáme vodu, sůl, bobkový list a nové koření. Hrnec uzavřeme a vaříme 15 minut. Z brambor vyndáme koření a poté je rozmačkáme i s vodou. Ve smetaně rozmíchám...

Čínské nudle sestry Eli

Čínské nudle sestry Eli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší pekingské zelí, 1 balení čínských nudlí, 1 balení čínské zeleninové směsi (nejlépe drobně krájené na nudličky - Mochov), 3 lžíce kari koření, 1 lžíce sojové omáčky, 2 kuřecí prsa, sůl a pepř dle chuti, 3 lžíce oleje

Ze všeho nejdříve si připravíme suroviny. Zelí přepůlíme, nakrájíme na nudličky a pořádně propláchneme. Necháme okapat. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malinké kousky. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Čínské nudle si vložíme do hrnce ...

Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, asi 1 kg brambor, 1 špekáček, sůl, kmín a sušený mletý česnek podle chuti, 250 ml piva, kousek másla

Omyté kuře rozdělíme na porce. Brambory oloupeme, rozkrájíme na klínky a dáme je na dno pekáčku vymazaného máslem. Brambory osolíme, posypeme kmínem a sušeným česnekem. Na vrstvu brambor rozložíme špekáček nakrájený na malé nudličky. Navrch rozl...

Krůtí roláda v protlaku

Krůtí roláda v protlaku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plát krůtího prsa (500g), 3 plátky venkovské šunky, sůl, plnotučná hořčice a kečup na potření, silnější plátek másla na opečení, Na omáčku - 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce rajčatového protlaku, 250 ml vody, 1/2 kostky bujónu, 1 - 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička cukru krupice

Krůtí plát masa naklepeme, osolíme, potřeme kečupem, hořčicí a poklademe plátky šunky. Maso svineme do rolády a zpevníme nití. Konec rolády nemusíme zpevňovat, vytékající hořčice nevadí. Na rozehřátém másle roládu ze všech stran opečeme, dokud mas...

Letní chatařský salát

Letní chatařský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1/2 salátové okurky, 1-2 zelené papriky, 2 jarní cibulky, 2 nohy silného libového párku, 3 vejce uvařená natvrdo, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu

Očištěnou zeleninu, oloupaná vejce i párky nakrájíme na plátky, vše vložíme do mísy, osolíme a opepříme. Majonézu smícháme s bílým jogurtem a směs vmícháme do salátu. Před podáváním necháme chvilku vychladit v lednici. S čerstvým pečivem je vh...

Citrónový sorbet s ovocným coulis a čokoládou

Citrónový sorbet s ovocným coulis a čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g citrónu, 10 g limety, 1 bílek, 50 g jahod, 30 g čokolády, 20 g másla

Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr citrón a limetu, vše svaříme, necháme vychladnout a ve vodní lázni pomalu vmícháváme vyšlehaný sníh z bílku. Tuto směs dáme zamrazit. Do rendlíku vložíme jahody máslo a cukr. Vše necháme pozvolna rozvařit. P...

Candát s pomerančovým rizotem a smetanovou omáčkou

Candát s pomerančovým rizotem a smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g filet z candáta, 50 g pomeranče, 5 cl pomerančového sirupu, 1 dcl smetany, 60 g arborio rýže, 5g bylinek (mix), 5 cl bílého vína, sůl a pepř dle potřeby, olivový olej

Filé z candáta osolíme, opepříme, přidáme bylinky a necháme 5 minut odpočinout. Mezitím si orestujeme rýži, přidáme sůl, bílé víno, pomeranče a necháme restovat. Ke konci přidáme smetanu. Do rendlíku dáme pomerančový sirup, smetanu a necháme to zr...

Letní zeleninová se zelenými fazolkami

Letní zeleninová se zelenými fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g anglické slaniny, 1 cibule, kousek celeru, 1-2 mrkve, 1 střední cuketa, asi 3 hrsti fazolek (zelených fazolových lusků), 3 lžíce rajčatového protlaku, 1,25 l zeleninového vývaru, sůl a pepř podle chuti, 1/2 šálku rýže , 1 lžíce olivového oleje, čerstvá bazalka

Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou nadrobno, orestujeme a pak přihodíme připravenou zeleninu. Po chvilce přimícháme protlak, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi 5 mi...

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

780 g hrubé mouky, 350 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí (kvasnice), 40 g cukru, špetka soli, marcipán, jahody, máslo

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a necháme vzejít. Poté smícháme s prosátou moukou, přidáme špetku soli a vajíčko. Těsto důkladně propracujeme a necháme kynout. Cca za hodinu ...

Rillettes z lososového pstruha s crème fraiche

Rillettes z lososového pstruha s crème fraiche

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lososoví pstruzi, 300 g crème fraîche, sůl a pepř dle potřeby, čerstvá pažitka, 1 bageta

Ryby vykucháme, zbavíme šupin, žáber a ploutví. Celé ryby dáme na pečící papír, lehce zevnitř osolíme a pečeme 25 minut na 180°C. Poté ryby vytáhneme a necháme vystydnout. Odstraníme kůži a opatrně sundáme maso od kostí. Maso natrháme na drobná vl...

Filet z candáta s bramborovo-pomerančovým pyré

Filet z candáta s bramborovo-pomerančovým pyré

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g filet z candáta, 2 růžičky brokolice, 120 g brambor, 1 pomeranč, 20 g másla, sůl a pepř dle chuti, olivový olej

Očistíme candáta, nakrájíme na filety a osolíme. Na pánvi si rozehřejeme olej a lehce ho osmažíme z obou stran. Na candáta poklademe plátek másla a dáme na 5 minut při 180°C péct do trouby. Uvaříme brambory, které poté propasírujeme. Do brambor př...

Irský rozinkovo-jablečný koláč

Irský rozinkovo-jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,3 kg jablek, 200 g rozinek, 100 ml whisky, 500 g hladké mouky, 3 vejce, 250 g másla+1 lžíce, 200 g třtinového cukru, 1 skořice, 4 lžíce mléka

Začneme těstem. V robotu si dáme hníst mouku s celým máslem, jakmile se nám tyto dvě suroviny promísí, přidáme cukr a dvě vejce. Opět zapneme robota a vyhněteme hladké těsto. Vyjmeme a vytvoříme kouli, kterou zabalíme do potravinové folie. Necháme...

Kynutá šněrovačka se švestkami a tvarohem

Kynutá šněrovačka se švestkami a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 40 g cukru krupice, 2 lžíce cukru krupice, 25 g droždí (kvasnice), 100 ml kravského mléka, 1 slepičí vejce, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g másla, špetka soli, 250 g jemného tvarohu, 3 lžíce pudinkového prášku, troška citronové kůry, 1 lžíce rumu, 1 lžička rumu, vejce na potření, 1 hrst mandlí na posypání, 400 g švestek

Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, rozpuštěný vlažný tuk, vejce, rum a kvásek. Zpracujeme těsto a necháme kynout. Náplň: Tvaroh smícháme s vejcem, cukry, pudinkovým práškem, rumem a citrónovou...

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukety, sůl, 330 g hrubé mouky, 1 vrchovatá lžíce dětské krupičky, 1 vejce, kyselé zelí a uzené maso k podávání

Cuketu oloupeme, nastrouháme na hrubé slzy, osolíme, promícháme a necháme 15 minut stát v klidu. Po této době vymačkáme tekutinu, kterou cuketa pustila, přisypeme mouku a krupičku a vklepneme vejce. Umícháme těsto. Pomocí dvou lžic tvoříme střed...

Moučník s karamelovým Salkem a mandlemi

Moučník s karamelovým Salkem a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva karamelového Salka, 4 vejce, 3 lžíce rumu, 1 hrneček (250 ml) polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 50 ml mléka, hrst mandlových lupínků

Z konzervy karamelového Salka si odložíme stranou 2 velké lžíce, zbytek ušleháme s vejci a 2 lžícemi rumu. K prošlehané směsi přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nalijeme do menší kulaté formy vyložené pečícím papírem a pečeme ve střed...

Krůtí kousky s hořčicí

Krůtí kousky s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, Na zálivku - 125 ml vody, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 stroužek česneku, 1 lžička sladkého kečupu, 1/2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička tekutého polévkového koření

Příprava zálivky - ve studené vodě rozmícháme hořčici, škrob, oloupaný a na jemno nastrouhaný česnek, kečup, sójovou omáčku a polévkové koření. Krůtí maso nakrájíme na kousky nebo na nudličky. V teflonové pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakráje...

Bramborové měsíčky pečené s rajčátky a hrozny

Bramborové měsíčky pečené s rajčátky a hrozny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 menších brambor, olivový olej, sůl a pepř podle chuti, 200 g kuliček hroznového vína, 200 g cherry rajčátek

Brambory dobře vydrhneme ve vodě, neoloupané nakrájíme na měsíčky, osolíme a opepříme. Na plech vymazaný olejem vsypeme bramborové měsíčky, postříkáme je olejem a ve vyhřáté troubě necháme asi 20 - 25 minut péct. Plech vyndáme, ke skoro pečeným ...

Rebarborovo - vanilkové muffiny

Rebarborovo - vanilkové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 stonky rebarbory, 160 g hnědého cukru, 200 g másla, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 vejce, 2 lžíce rumu, 100 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Očištěné stonky rebarbory oloupeme a nakrájíme na plátky. Z hnědého cukru odebereme 1 lžíci, zasypeme s ní nakrájenou rebarboru, promícháme a necháme chvilku marinovat. Ze zbylého hnědého cukru si odložíme stranou 1 lžíci, zbytek dáme do mísy spo...

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovičky, 60 g medu, 90 ml olivového oleje, 150 ml jablkového džusu, 200 ml světlého piva, 15 ml sojové omáčky, 2 špetky mletého chilli, špetku kurkumy

Všechny ingredience, kromě masa, důkladně smícháme v misce. Přidáme plátky masa a necháme v chladu několik hodin uležet, nejlépe přes noc. Poté grilujeme na grilovací pánvi nebo na venkovním grilu. Podáváme se salátem, nebo teplou anglickou zeleni...

Letní citronovo-jablečný koláč

Letní citronovo-jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rozváleného listového těsta, 4 jablka, šťáva a kůra ze dvou citrónů, 3 vejce, 100 g cukru krupice, 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku, 40 g másla

Jablka oloupeme a ve velké míse nastrouháme. Zalijeme citronovou šťávou a přidáme citronovou kůru, pořádně promícháme. K jablečné směsi přidáme vejce, cukr, rozpuštěné máslo a vanilkový pudinkový prášek. Opět promícháme. Těsto si připravíme na v...

Česnečka - rychlovka

Česnečka - rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml vody, 1 kostka bujónu, 4 lžíce sušeného plátkového česneku, 1 lžíce strouhané mrkve, 1 lžička sádla, sádlo na opečení, 1 lžička sušené petrželky, 1/2 starší housky

Polovinu starší housky nakrájíme na drobné kostičky a na sádle je osmažíme do zlatova. Do studené vody nasypeme plátky sušeného česneku. Přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Přidáme bujón a mrkev nastrouhanou na hrubo. Krátce povaříme, odstavíme, p...

Roštěnka s dušeným fenyklem

Roštěnka s dušeným fenyklem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 fenykly, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 400 g hovězí roštěnky, nakrájené na 4 plátky (100g), 1 bageta

Cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme podélně na plátky. Necháme chvíli stranou. Očistíme si fenykl. Odkrojíme kořen i tužší stonky a podélně rozkrojíme napůl. Ze středu odřízneme čtyři tenké plátky a zbytek fenyklu nakrájíme na malé nudličky. N...

Ořechová bábovka s jablky a rumem

Ořechová bábovka s jablky a rumem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1/2 hrnečku slunečnicového oleje, 1/2 hrnečku mléka, 150 g strouhaných ořechů, 2 jablka, 2 lžíce rumu, 1 hrneček hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru

Z vajec, moučkového cukru a vanilkového cukru utřeme pěnu. Postupně přidáváme veškeré ingredience, mouku s práškem do počiva, olej, mléko, ořechy, nahrubo nastrouhaná jablka a nakonec rum. Do vymazané a strouhankou vysypané formy nalijeme těsto, d...

Kakaový krém

Kakaový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany, 1 balení kakového pudinku, 250 g másla, 200 g cukru moučka

Smetanu a kakaový pudinkový prášek za studena promícháme, potom uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Čas od času ho promíchejte at nezpuckovatí. Potom ho postupně všleháme do změklého másla, které jsme nejdřív utřeli s cukrem. Uchovávat v chladu.

Kávový krém

Kávový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 200 g cukru moučka, 250 ml studené černé silné kávy, 3 lžíce hrubé mouky

Máslo si necháme změknout v teple. Poté ho utřeme s cukrem do pěny, nejlépe v robotu. Kávu svaříme s hrubou moukou na kaši a po vychladnutí jí vmícháme do utřeného másla. Skladujeme v chladu.

stránka: