Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 97

Kuřecí s ostrou omáčkou

Kuřecí s ostrou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 250 g brambor, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 chilli papričky, 1 bobkový list, 1/2 plechovky červených fazolí, 1 a 1/2 papriky (1/2 z každé barvy), 1/2 lžíce octa, 1/2 lžíce mleté papriky, špetka muškátového oříšku, sůl a pepř dle chuti

Maso nakrájíme na kostky a opečeme zprudka na oleji. Osolíme, opepříme a prozatím odložíme bokem. Cibuli nasekáme nadrobno a osmahneme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k cibuli, spolu s rajčaty z plechovky, chilli a bobkovým ...

Lasagne s lososem

Lasagne s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa, 2 papriky (zelenou a červenou), 150 g másla, šťáva z jednoho citrónu, 150 g hladké mouky, 300 ml zeleninového vývaru, 100 ml mléka, 50 g parmazánu, 50 g čedaru, 1 balení lasagní, 2 vejce, sůl a pepř dle chuti, olej na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypání formy

Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme na asi centimetrové plátky, které pokapeme citrónem, posolíme a opepříme. Necháme chvíli odstát. Papriky omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi si rozpustíme máslo, na kterém osmažíme mouku, kterou zalij...

Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Gnocchi, 150 g anglické slaniny, 1 talíř čerstvých špenátových lístků, 200 ml sladké smetany, 80 g strouhaného sýra, sůl a pepř podle chuti, 120 g sýra Blaťácké zlato

Gnocchi dáme vařit podle návodu. Když jsou vařené, vybereme je cedníkem do mísy a do vařící vody po nočkách vhodíme špenátové lístky. Necháme je povařit asi 20 vteřin, pak je také scedíme a přidáme do mísy k nokům, osolíme, opepříme, přidáme strou...

Vajíčková pomazánka s Lučinou a křenem

Vajíčková pomazánka s Lučinou a křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce uvařená natvrdo, 200 g Lučiny, bílá část ze 2 jarních cibulek, sůl a pepř podle chuti, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžíce křenu

Oloupaná vejce přepůlíme, vyndáme žloutky a bílky nakrájíme na malé kostičky. V misce dobře utřeme Lučinu se žloutky a hořčicí. Osolíme, opepříme vmícháme bílou část jarních cibulek, kterou nasekáme nadrobno a nakonec přimícháme lžíci nastrouhanéh...

Hamburgerové bulky

Hamburgerové bulky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml vody, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 2 lžíce změklého másla, 3 lžíce sušeného mléka, 375 g hladké mouky, 1 sáček sušeného droždí, vejce nebo trochu kondenzovaného mléka na potření, sezamová semínka na posyp

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, přidáme cukr, sůl, změklé máslo, sušené mléko, mouku a nakonec droždí. Zapneme program na těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílků a z každého dílku utvoříme kuličku. Kuličky přendáme na plech, každou lehce sp...

Čokoládové kostky s mandlemi

Čokoládové kostky s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 180 g cukru krupice, 3 lžíce kakaa, 10 lžic slunečnicového oleje, 10 lžic vlažné vody, 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 6 bílků, sklenka meruňkového džemu, 250 g másla, 250 g hořké čokolády, 2 lžíce cukru moučka, 100 g mandlových lupínků, 1 sáček čokoládové polevy

Žloutky šleháme s cukrem do pěny, pak postupně přidáme kakao, vodu a olej. Dobře promícháme, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Po upečení n...

Skopové plátky na grilu

Skopové plátky na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g skopového masa, 200 ml sojové omáčky, 200 ml bílého vína, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička mletého zázvoru

Vezmeme plátky skopového masa - nejlépe krkovičku nebo kotletu a omyjeme a dobře osušíme ubrouskem. Cibuli pokrájíme na kostičky a poté přidáme do misky. K cibuli přidáme všechny ostatní přísady - sojovou omáčku, bílé víno, česnek olej a zázvor. ...

Cuketový špíz

Cuketový špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukety, 2 lžíce soli, troška pepře, 16 cherry rajčátek, 1 klobása, 1 vejce, 1 šálek hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 šálek slunečnicového oleje, 150 g tvrdého sýru

Na jehly napichujeme nastřídačku na kostky nakrájenou cuketu, sýr, celá rajčata, a na kolečka klobásu. Hotové špízy obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Skvěle se jako příloha hodí zel...

Hovězí po turecku

Hovězí po turecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního masa, 2 cibule, 200 g rajčat, 200 g lilku, 2 papriky, 1 chilli paprička, troška pepře, špetka soli, 2 lžíce slunečnicového oleje

Cibuli pokrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené maso, pak na nudličky nakrájené papriky, rajčata a nakonec lilek nakrájený na kolečka. Osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Poté pod pokličkou dusíme...

Telecí banánový špíz

Telecí banánový špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího steaku, 300 g telecích jater, 150 g anglické slaniny, 250 g banánů, 50 g másla, 50 ml slunečnicového oleje, špetka soli, troška pepře

Telecí steak a játra nakrájíme na kousky, v misce osolíme a opepříme. Dobře promícháme. Banány nakrájíme na silnější kolečka. Na špízovou jehlu napichujeme telecí maso, srolované tenké plátky anglické slaniny, poté plátky jater a nakonec banán. Na...

Piškotová jahodová roláda

Piškotová jahodová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení jahodového tvarohu

Žloutky oddělíme od bílků. Bílky ušleháme v tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme olej, mouku a kypřící prášek. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě na cca 200°C dozlatova. Jakmile vytáhneme pl...

Švestkovo-tvarohový rýžovník

Švestkovo-tvarohový rýžovník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky rýže, 0,2 kg švestek, 1 balení tvarohu, 1 vejce, troška másla, 2 lžičky skořice, 5 lžíc cukru moučka, 1 sáček pudinkového prášku, špetka soli

Rýži si uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Do uvaření rýže vmícháme dle chuti trochu cukru a skořice. Polovinu ochucené rýže navrstvíme na dno zapékací misky, na to poklademe vypeckované švestky, lehce zaprášíme skořicí, a potřeme tvarhovou náp...

Okoun po zámecku

Okoun po zámecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší okouni nebo 8 menších, 80 g másla, 80 g anglické slaniny, 100 ml červeného vína, 100 ml smetany, sůl a tymián

Ryby stáhneme z kůže a osolíme. Polovinou másla vymažeme zapékací misku, pomazané dno poklademe polovinou anglické slaniny nakrájené na menší plátky. Na slaninu nandáme připravené rybky. Posypeme je tymiánem a podlijeme červeným vínem. Navrch dá...

Řezy s tvarohem a broskvemi

Řezy s tvarohem a broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 200 ml cukru krupice, 125 ml slunečnicového oleje, 125 ml polotučného mléka, 375 ml polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 konzerva broskvového kompotu, 500 g odtučněného tvarohu, 4 lžíce cukru moučka, 1 sáček Dort želé čiré

Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a střídavě zašleháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Těsto nalijeme do formy 30x40 cm vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25 - 30 minut (dle tro...

Brokolice s dipem a brambory

Brokolice s dipem a brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, 1 zakysaná smetana, sůl, pepř, medvědí česnek dle chuti, 1 lžíce slunečnicového oleje, vařené brambory, máslo

Brokolici opláchneme pod vodou a necháme okapat. Rozebereme ji na menší růžičky a kdo chce, tak odkrojí košťál. Růžičky dáme vařit do páry. Oškrábané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Omytý a okapaný medvědí česnek krátce rozmixujeme se...

Kotleta sypaná sýrem

Kotleta sypaná sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety bez kosti, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý pepř, plnotučná hořčice, 2 špetky mleté papriky, Na zálivku - 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička kečupu, 1 lžička polévkového koření tekutého, 1 lžička sojové omáčky, 100 ml vody, 4 lžičky strouhaného sýra

Kotlety naklepeme, osolíme, z jedné strany opepříme a druhou stranu potřeme hořčicí. Sýr nastrouháme na jemno. Ve vodě smícháme kečup, sójovou omáčku, polévkové koření a škrob. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme kotlety opepřenou stranou, maso ob...

Piškotové sendviče s jahodami a krémem mascarpone

Piškotové sendviče s jahodami a krémem mascarpone

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 žloutky, 40 g cukru krupice, 2 bílky, 70 g hladké mouky, 250 g Mascarpone, 90 g zakysané smetany, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce cukru moučka, jahody, čokoládová poleva

Žloutky našleháme s krupicovým cukrem do pěny, z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec opatrně po částech přimícháme mouku. Těsto vložíme do stříkacího sáčku. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme podlouhlé piško...

Krůtí nudličky Peloponés

Krůtí nudličky Peloponés

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, sůl, pepř a oregáno, šťáva z jednoho citrónu, 2 stroužky česneku, 100 g strouhaného sýra, 2 lžíce olivového oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přisypeme oregáno, zalijeme citronovou šťávou a necháme asi hodinu odležet v chladu. Na pánvi rozehřejeme olej, přihodíme nudličky a česnek nasekaný nadrobno. Maso necháme restovat doměkka. Hotové m...

Zelenina na grilu s dresinkem

Zelenina na grilu s dresinkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dýně (zbavená semínek), 1 cuketa (zbavená semínek a vnitřní dužiny), 10 přepůlených rajčat, 1 svazek jarní cibulky, 6 lžic olivového oleje, mořská sůl a pepř dle potřeby, Na bazalkový dresing: několik lístků čerstvé bazalky, 3 lžíce olivového oleje, troška citronové šťávy, mořská sůl a pepř

Gril rozpalte na střední teplotu (200-250°C). Zeleninu očistěte, dle potřeby pokrájejte, dejte do misky, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Vše mírně proházejte, aby se chutě pospojovaly. Zeleninu vyskládejte na gril do míst, kde není takový žár...

Hovězí kuličky se smetanovou omáčkou

Hovězí kuličky se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího mletého masa, 2 lžičky koření na mleté maso, sůl dle potřeby, sušená petrželová nať, 50 ml vody, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce, Na omáčku - 40 g másla, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce kečupu, 2 - 3 lžíce polohrubé mouky, 500 ml 10% smetany na vaření

Maso promícháme s vodou, vejcem, solí, kořením, moukou, škrobem a necháme chvilku stát. Poté lžící nabíráme maso, kousky masa vkládáme na rozehřáté máslo a krátce opečeme z obou stran. Podlijeme horkou vodou tak, aby byly pouze ponořené. Přidáme h...

Zapečený pórek

Zapečený pórek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 menších pórků (jen bílá část), 8 plátků šunky, 100 g strouhaného sýra, 2 lžíce Dijonské hořčice, 6 lžic zakysané smetany

Rozpalte troubu na 180°C. Pórek povařte asi čtyři až pět minut v osolené vodě, až zkřehne; nesmí se ale rozvařit. Slijte a hned zchlaďte ve studené vodě, aby dál neměkl, a nechte okapat. Každý pórek obalte v plátku šunky a vzniklé balíčky naskláde...

Mrkvový dort

Mrkvový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mrkve, 2 vejce, 70 g cukru krystal, 125 ml slunečnicového oleje, 120 ml jablkového džusu, 100 g vlašských ořechů, 220 g polohrubé mouky, 30 g moučkového cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 lžička mleté skořice, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 250 g měkkého tvarohu, 50 g cukru krupice, 314 g mandarinkového kompotu, 50 g lískových ořechů (opražené a nasekané), 20 g hořké nastrouhané čokolády

Těsto: Mrkev na jemno nastrouháme. Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem. Přidáme olej, džus, mrkev, ořechy namleté a nakonec mouku s moučkovým cukrem, práškem do pečiva a skořicí. Těsto pečeme ve formě při 180°C asi 30-45 min. Po upečení necháme v...

Papriky s balkánským sýrem a smetanou

Papriky s balkánským sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 světlé zelené papirky, 200 g balkánského sýra, 250 ml zakysané smetany, 1 lžička másla

Papriky podélně rozřízneme, odstraníme jadřince a papriky naskládáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací misky. Na každou papriku položíme plátek balkánského sýra a lžičku zakysané smetany, zasypeme bazalkou, mletou červenou paprikou a pokapeme oc...

Zapečený celer

Zapečený celer

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bulvového celeru, 15 ml slunečnicového oleje, 70 g strouhanky, 3 vejce, 60 g eidamu (Edam), 15 g másla, 15 g zakysané smetany

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a nakrájíme na plátky. Pekáč vymastíme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme plátky celeru. Vejce uvařené natvrdo oloupeme a nakrájíme, přidáme na celerové plátky spolu se strouhaným sýrem a zbylou st...

Jablečné želé s mátou

Jablečné želé s mátou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g čerstvé máty , 500 ml vody, 300 ml jablečného moštu, 1 balení želírovacího cukru 2:1, šťáva z půl citrónu, několik snítek máty na dochucení

Dobře opranou mátu zalijeme 500 ml vody a přivedeme k varu. Necháme ji povařit 15 minut. Pak odvar přecedíme, vlijeme do hrnce, přilijeme mošt, přisypeme želírovací cukr a vše dobře promícháme. Za stálého míchání necháme asi 6 minut vařit, až nám ...

stránka: