Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 99

Chlebík se špenátem, ořechy a balkánským sýrem

Chlebík se špenátem, ořechy a balkánským sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g čerstvých špenátových listů, 180 ml vody, 1 rozšlehané vejce, 50 g balkánského sýra, 1 lžička soli, 1 lžička cukru krupice, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 450 g hladké mouky, 1 sáček instantního droždí, 3 lžíce nahrubo drcených vlašských ořechů

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na oleji ji osmažíme dozlatova. Pak na pánev přisypeme špenátové listy, promícháme, odstavíme, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut. Pak odklopíme, znovu promícháme a necháme vychladnout. Do nádoby pekárny dá...

Ředkvičky s mletým masem

Ředkvičky s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 svazky ředkviček, 1 lžíce slunečnicového oleje, 300 g mletého masa, sůl, pepř, drcený kmín a mletý zázvor podle chuti, 2 hrsti čerstvých špenátových lístků, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce sojové omáčky, 1 lžička Solamylu, 2 lžičky vinného octa

Omyté ředkvičky rozkrájíme na čtvrtiny a vhodíme do pánve na rozehřátý olej. Asi 5 minut restujeme. Opečené ředkvičky vyndáme z pánve a odložíme stranou. Do pánve rozdrobíme mleté maso, lehce osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a zázvoru a re...

Vepřová kýta v čočce

Vepřová kýta v čočce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 1 cibule, 3 - 5 stroužků česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička hladké mouky, 250 ml čočky

Čočku přebereme, omyjeme a namočíme do studené vody. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky a maso na menší kousky. Cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme maso a krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a podlijeme vo...

Česnečka z pohankového mlýna

Česnečka z pohankového mlýna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

jedna lžíce másla, 60 g anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, majoránka podle chuti, 3 - 4 stroužky česneku, 1 hrneček pohankové lámanky, 1 vejce, petrželka

Na rozpuštěnou lžíci másla vhodíme slaninu nakrájenou na malé kostičky a opečeme. Po chvíli zasypeme lžící hladké mouky a usmažíme jíšku. Zalijeme vodou, promícháme, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Chvilku provaříme, asi po 10 mi...

Zapečený celer s těstovinami

Zapečený celer s těstovinami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg celeru, 10 dkg eidamu (Edam), 100 g těstovin, 150 g zakysané smetany, 1 stroužek česneku, troška pažitky, 1 lžíce strouhanky

Celer omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Buďto před vařením nebo potom sloupneme takové ty vlákna a nakrájíme na kousky. Těstoviny uvaříme také v osolené vodě. Smícháme s celerem, zakysanou smetanou, pažitkou a osolíme. Nandáme do vymazaných misek ...

Ořechovník

Ořechovník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 290 g cukru krupice, 450 g másla, 3 slepičí vejce, 6 lžic medu, 3 lžičky sody bikarbóna, 25 -35 dkg vlašských ořechů, 1,5 hrnečku mléka, 1,5 lžíce Solamylu

Z 500g mouky, 200g cukru, 200g másla, 3 vajec, 3 lžic medu a 3 lžiček sody zadělejte těsto. Rozdělte na 2 poloviny. 1. placku vyválejte na plech a dejte péct. Na 2. placku si připravte směs: vlašské ořechy, 80g cukru, 80g másla a 3 lžíce medu. Vš...

Kuřecí čtvrtky na divoko

Kuřecí čtvrtky na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 3 listy bobkového listu, troška jalovce, troška nového koření, troška rozmarýn, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 10 dkg anglické slaniny, 2 cibule, 1 cukety, 2 dcl červeného vína

Kuřecí čtvrtky vložíme do zapékací mísy, osolíme a přidáme koření, zeleninu nakrájenou na větší kusy a plátky slaniny položíme na kuřecí čtvrtky. Vše podlijeme vínem. Pečeme přikryté za občasného podlévání vodou při 200°C cca 45 minut. Pečené maso...

Kuřecí s chřestem v alobalu

Kuřecí s chřestem v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 chřesty, 4 kuřecí prsa, 8 rajčat, 1 lžička bazalky, 2 mrkve, 2 lžíce olivového oleje, troška pepře barevného, troška tymiánu (Mateřídouška obecná)

Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte. Stonky nakrájejte na kousky. Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájejte na plátky. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plát...

Krůtí játra s česnekem

Krůtí játra s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 150 ml vody, 1/2 lžičky plnotučné hořčice, 1/3 kostky bujónu, 1 stroužek česneku, 1 lžička instantní tmavé jíšky

V pánvi rozehřejeme olej, vložíme omytá a osušená játra a pomalu opečeme z obou stran. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. V teplé vodě rozmícháme bujón, hořčici, česnek a jíšku. Směs vlijeme do pánve k měkkým játrům a šťávu zvolna povaříme do...

Křehký jarní salátek

Křehký jarní salátek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 1 větší kedluben, svazek ředkviček, 100 ml zakysané smetany, sůl, pepř a cukr podle chuti, 2 lžičky octa, 2 lžičky olivového oleje

Oloupaný kedluben rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky, omyté ředkvičky také nakrájíme na plátky a vložíme do mísy, přidáme i salát natrhaný na menší kousky. Zakysanou smetanu dobře rozmícháme se solí, pepřem, lžičkou cukru, octem a olivovým o...

Plněné košíčky z toustového chleba

Plněné košíčky z toustového chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků toustového chleba, olej, 1 menší cibule, 100 g anglické slaniny, 4 vejce, špetka soli a pepře, trochu pažitky a zelené natě jarní cibulky, kousek parmazánu

Vymažeme nebo vystříkáme olejem osm důlků v muffinovém plechu. Každý plátek toustového chleba opatrně rozválíme válečkem dotenka, překrojíme na dva trojúhelníky a těmi vyložíme vymazané důlky v plechu tak, aby nám utvořily košíček. Cibuli a angl...

Comtesa de noir podle Mirky Slavíkové

Comtesa de noir podle Mirky Slavíkové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 15 g skořice, 20 g kakaa, 150 g mandlových lupínků, 150 g nastrouhané hořké čokolády, 150 g másla, 5 žloutků, 100 g cukru moučka, 100 ml červeného vína, 100 g zakysané smetany, 5 bílků, 100 g cukru krupice

V jedné míse si smícháme všechny sypké suroviny - prosátou mouku, kypřící prášek, skořici, kakao, mandlové lupínky a čokoládu. Ve druhé míse šleháme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny, pak postupně přidáváme červené víno a zakysan...

Srnčí hřbet s šalotkami a vínem

Srnčí hřbet s šalotkami a vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčího hřbetu, mletý pepř dle potřeby, jalovec dle chuti, rozmarýn dle potřeby, sůl dle chuti, 12 ks šalotky, máslo, 2 lžíce cukru krystal, 2 snítky čerstvého tymiánu (Mateřídouška obecná), portské víno, kuřecí vývar, olivový olej a kostička másla

Očištěný srnčí hřbet rozdělíme na porce, ochutíme pepřem, rozmarýnem, rozmačkaným jalovcem a marinujeme v oleji asi 3 hodiny. Osolíme a opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran dozlatova. Stáhneme teplotu a přidáme kostičku másla, rozmarýn z mari...

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g toastového chléba, 300 g hrubé mouky, 200 g cukru krupice, 1 kg měkkého tvarohu, 200 g másla, sůl dle potřeby, 4 žloutky, 400 g jahod, cukr moučka na posypání, 150 ml zakysané smetany, 2 lžíce rozpuštěného másla

Z toastového chleba odřízneme kůrky a jemně jej nastrouháme. Přidáme ostatní suroviny na těsto, tedy mouku, cukr, tvaroh, změklé máslo, žloutky a osolíme. Smícháme a vypracujeme v jemné těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet. Po odležení ...

Sójové kostky na hořčici

Sójové kostky na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sójových kostek, 1 lžička soli, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce sladkého kečupu, 1 lžička koření na bylinkové máslo, 1 - 2 lžíce polohrubé mouky

Sójové kostky 20 minut povaříme v osolené vodě. Poté je scedíme a částečně vymačkáme vodu. Rozehřejeme olej a kostky na něm krátce opečeme. Přidáme hořčici, zamícháme a zalijeme vodou. Ochutíme bujónem, sójovou omáčkou, kečupem a kořením na bylink...

Hovězí guláš s majoránkou

Hovězí guláš s majoránkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 5 lžic slunečnicového oleje, 2 cibule, 3 lžičky uzené papriky, špetka chilli koření, 1 list libečku, 1 lžíce čerstvé majoránky, 1 hlávka česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, polohrubá mouka na zahuštění

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji v tlakovém hrnci usmažíme do růžova. Přidáme uzenou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Vložíme maso nakrájené na kostky, celý list libečku, lístky majoránky, oloupaný a na plátky nakrájený če...

Kuřecí s celerem

Kuřecí s celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky kuřecího prsa, 3 stonky řapíkatého celeru, troška pepře, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 ks nakládané papriky - kapie, 1 lžička koření wok, 1 chilli paprička, špetka Solamylu

Na trošce olivového oleje opečeme kousky kuřecího masa. Okořeníme čerstvě pomletým pepřem, zastříkneme /dost/ worcesterem a sojovkou. Přihodíme nakrájený řapíkatý celer na malinké kousky a podlijeme cca půl dcl vody. Přidáme koření wook a pokrájen...

Cuketový koláč

Cuketový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká cuketa, 200 g eidamu, 150 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3 plátky šunky nebo anglické slaniny

Cuketu důkladně omyjte, odkrojte konce a celou včetně slupky ji nastrouhejte na hrubém struhadle. Pak ji trochu osolte, aby pustila vodu - tu ale neslévejte, do těsta pak není potřeba přidávat mléko ani jinou tekutinu. Přidejte mouku prosátou s pr...

Pomazánka z nivy a vajec

Pomazánka z nivy a vajec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g STELLY s máslovou příchutí, 100 g nivy s modrou plísní, 2 vejce, 100 g tatarské omáčky, mletý bílý pepř

Uvařená vejce na tvrdo oloupeme a nastrouháme na jemno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle. Stellu pokojové teploty promícháme s tatarskou omáčkou, pepřem, potom vmícháme sýr a na konec vejce. Pomazánku mažeme ve slabé vrstvě na toustový chlé...

Řízky s jablky

Řízky s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 400 g jablek, 80 g mandlí, 2-3 lžíce medu, troška másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli

Maso omyjeme a nakrájíme na řízky. Mírně naklepeme a osolíme. Obalíme v mouce a na másle zprudka opečeme. Potom řízky přendáme do pekáčku. Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a na troše másla podusíme. Mandle dáme na chvíli do vroucí vody, poté ...

Kuřecí pánev s nádechem Indie

Kuřecí pánev s nádechem Indie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 střední rajčata, 200 ml smetany, 600 g nových brambor, sůl, pepř, muškátový květ, skořice, kari, mleté nové koření, mletý hřebíček, vše podle chuti, olej

Prsa rozkrájíme na menší plátky a opečeme je na rozehřátém oleji. Opečené plátky masa vyndáme z pánve a odložíme do tepla. Na olej po opékání masa vhodíme cibuli a česnek, oboje nasekané nadrobno, orestujeme, přidáme rajčata nakrájená na malé ko...

Bramborový guláš s hovězím a fazolemi

Bramborový guláš s hovězím a fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžičky uzené papriky, mletý kmín, pepř, 1 lžička soli, 1 stroužek česneku, 4 velké brambory, 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce, hladká mouka, sušená petrželka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hovězí maso (přední, zadní) omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso a opečeme. Přidáme sůl, pepř, kmín, česnek nakrájený na plátky a nakonec 3 zarovnan...

Plněná taška

Plněná taška

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 450 g polohrubé mouky, 2 lžičky instantního droždí, 1 lžička cukru moučka, 150 ml zeleninového vývaru, 150 ml rajčatového protlaku, 1 vejce, Na náplň: 300 g kuřecích prsou, 50 g špenátových listů, pokrájených, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 1 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti

Mouku nasypeme do mísy. Přidáme kvasnice, cukr, vývar a protlak a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném válu jej zpracováváme asi 10 minut. Poté vrátíme do mísy a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme ...

Míša řezy

Míša řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 4 vejce, 240 g cukru moučka, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, 250 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce kakaa, Krém: 500 g jemného tvarohu (kostka), 150 g cukru moučka, 250 g másla, 100 g čokoláda na vaření (na polití)

Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme s polovinou cukru do tuha. V druhé míse vyšleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, přidáme za stálého šlenání olej a nakonec horkou vodu. Pak přimícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. ...

Rajčatové suflé s těstovinovým salátem

Rajčatové suflé s těstovinovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 masitých rajčat, 100 g jemného plísňového sýra, 20 g vloček, 1/8 l mléka, 30 mletých lískových oříšků, 2 vejce, 1 stroužek česneku, 3 lžíce smetany, 1 lžíce nasekané bazalky, 500 g uvařených těstovin, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového oříšku

Rajčata omyjeme, seřízneme vršek a vnitřek vydlabeme. Dužinu ponecháme stranou. Sýr nakrájíme na malé kostičky. Vločky povaříme v mléce asi 2 minuty, vmícháme oříšky a kousky sýra, sýr necháme roztavit. Směs stáhneme z plamene a vmícháme do ní žlo...

stránka: