Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 103

Muffiny se šunkou a pórkem

Muffiny se šunkou a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g šunky, 1 pórek, 300 g hladké mouky, špetka soli, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 120 ml podmáslí, 120 ml mléka, 2 vejce, 80 g másla, 4 lžíce tatarské omáčky

Pórek pořádně omyjeme a nakrájíme nadrobno a šunku na malé kostičky. Pórek spaříme a necháme chvíli okapat. V hluboké míse rozšleháme vejce s mlékem a podmáslím. Do druhé velké mísy dáme mouku, kypřící prášek, rozpuštěné máslo a špetku soli. Vše p...

Zapečené fazolky s rýží

Zapečené fazolky s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dlouhozrnné rýže, 400 ml zeleninového vývaru, 500 g mražených zelených fazolek, 1 svazek jarní cibulky, 4 rajčata, 4 vejce, sůl a pepř dle chuti, 1/2 svazku čerstvé saturejky, 100 g strouhaného parmazánu

Rýži uvaříme dle návodu doměkka, scedíme a dáme stranou. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme je a nakrájíme na větší kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno. Rýži, kterou máme v míse stranou smícháme s rozmrazenými fazolkami, rajčaty a cibulí. Přidá...

Ořechovo-rumová bábovka

Ořechovo-rumová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 200 g cukru krupice, 50 g másla, 10 g droždí (kvasnice), 3 lžíce mléka, 20 g strouhaných ořechů, 1 dcl rumu, 120 g hrubé mouky

Žloutky, cukr a máslo mícháme 20 minut. Droždí rozmícháme ve vlažném mléce s trochou cukru a za stálého míchání přiléváme k žloužkům. Potom přidáme mleté ořechy, rum a dobře zamícháme. Ušleháme sníh a s moukou opatrně přimícháme k těstu. Pomalu pe...

Mexické rohlíčky

Mexické rohlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g listového těsta, 1 lžíce hladké mouky, 1 sklenička rajčtové salsy, 50 g tvrdého sýra

Těsto rozválejte na asi 3 mm silný plát a rádélkem ho nakrájejte na trojúhelníčky velké asi 4 x 6 x 6 cm – těsto prostě rozkrájejte na pravidelné obdélníčky a pak je diagonálně rozřízněte na trojúhelníčky. Celý plát těsta pak pomažte salsa omáčkou...

Francouzské sušenky

Francouzské sušenky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 50 g másla, 125 g tvarohu, 1/2 lžičky soli, 1 lžička provensálského koření, 1 žloutek

Hladkou mouku, máslo, tvaroh, sůl a provensálské koření smícháme a uhněteme těsto. Poté vyválíme a vykrajujeme kolečka, která přeneseme na plech. Potřeme žloutkem rozmíchaným s vodou a posypeme různým kořením (pizza koření, kmín, česnekovým,...) n...

Startovací mango-jablečný nápoj

Startovací mango-jablečný nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 3-4 lžičky citronové šťávy, 2 lžičky rozinek, 2 lžičky medu, špetka mleté skořice, 250 ml jablečného moštu nebo přírodní šťávy

Mango oloupeme a zbavíme pecky. Dužinu rozmixujeme v mixéru na kaši, přihodíme všechny zbylé ingredience kromě jablečného moštu a znovu rozmixujeme. Vzniklé pyré nalijeme do dvou sklenic a v každé dolijeme přibližně 125 ml moštu.

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g másla, 250 g hladké mouky, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 1 lžička citronové kůry, 70 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 balení prášku do pečiva, špetka soli, 1-2 hrsti sultánek, 1 hrst plátkových mandlí, 1 lžíce rumu

Jako první dáme rozpustit máslo, aby nám stihlo zchladnout. Z jednoho vejce oddělíme bílek. Nastrouháme si lžičku citronové kůry. Pak si utřeme měkký tvaroh (z papíru, ne z vaničky) s vanilkovým i moučkovým cukrem, s jedním celým vejcem a s jedním...

Žemlovka - trojitá

Žemlovka - trojitá

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky z předešlého dne, asi 400 ml mléka , 1 vejce, 2 větší jablka, 2 hrsti rozinek, 1 lžička skořice, 1 tučný tvaroh ve vaničce, 1 vejce, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 malinový pudink v prášku, 2 lžíce krystalového cukru, 450 ml mléka, 1 lžíce rozehřátého másla (Hery), moučkový cukr na posypání

Formu na pečení vymažeme tukem, nebo máslem. Příprava tvarohu - celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince, okrájíme slupky a poté nastrouháme na slzičkovém struhadle. Ve 400 ml mléka rozš...

Citronové kuře

Citronové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 4 plátky parmské šunky, 1,5 dcl drůbežího vývaru, 1 citrón, 4 lžíce smetany, 4 lžíce olivového oleje, špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl a pepř dle chuti

Očištěná stehna vložíme do pekáčku, citron omyjeme a polovinu nakrájíme na 8 tenkých plátků, které rozložíme okolo kuřete v pekáčku. Povrch stehen potřeme řeznou stranou druhé poloviny citronu, osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem. Na k...

Tuňák s avokádovou omáčkou

Tuňák s avokádovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 x 175 g steak tuňáka, 2 lžíce nakládaných kaparů, kůra z jednoho citronu, šťáva z jednoho citronu, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti, Omáčka: 2 zralé avokáda, 2 lžíce smetanového bílého jogurtu, 2 jarní cibulky, šťáva z 1/2 citronu, 2 lžíce nasekaného čerstvého estragonu, sůl a pepř dle chuti

Olivový olej smícháme s citronovou šťávou i kůrou, solí a pepřem a do této marinády přidáme okapané kapary. Vložíme tuňáka a necháme marinovat alespoň 10 minut. Mezitím si uvaříme omáčku. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecku a oloupeme. Nakrájíme j...

Ševcovský mls

Ševcovský mls

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g měkkého salámu, 4 sterilované okurky, 2 cibule, 100 ml majonézy, špetka soli, troška pepře, 1 lžička cukru krystal, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce jablečného octa

Vezmeme si robota a salám umeleme. Umeleme i okurky a dáme oboje do mísy. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, majonézu, cukr, kečup, olej, hořčici, ocet, sůl a pepř. Vše zamícháme, dle chuti dochutíme a necháme v ledničce chvíli uležet.

Čínské nudličky

Čínské nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 1 lžíce Solamylu, 0,5 lžičky mleté papriky , 0,5 lžičky pepře, 0,5 lžičky kari koření, 2 lžíce sojové omáčky, 5 lžic slunečnicového oleje

Vepřové maso nakrájíme na ne moc dlouhé nudličky. Dobře je promícháme s rozkvedlanými vejci, solamylem, paprikou, kari kořením a sojovou omáčkou. Přidáme prolisovaný česnek a důkladně promícháme a necháme v ledničce uležet do druhého dne. Druhý ...

Romadurová pomazánka

Romadurová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 romadůr, 1 cibule, 4 lžíce majonézy, 100 g taveného sýra

Cibuli si najemno nakrájíme. Romadur dobře utřeme s majonézou. Přidáme tavený sýr a nakonec vmícháme cibuli. Dobře to promícháme a necháme v zakryté míse v ledničce uležet.

Bulharské zelí s vepřovými kostkami

Bulharské zelí s vepřovými kostkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřového boku nebo plecka, 1 cibule, 1 hlávka bílého zelí, 5 větších rajčat, špetka soli, troška pepře, 1 lžíce sádla

Na plotnu dáme hrnec a rozpustíme v něm sádlo. Na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Maso si nakrájíme na kostky a přidáme je k cibuli. Opečeme ze všech stran, je potřeba je promíchávat. Zelí nakrájíme na větší kousky a rajčata na plátky a přidáme k m...

Žampiónová polévka s fazolemi

Žampiónová polévka s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 100 g žampiónů, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, špetka kmínu, 2 bujóny nebo sůl, 2 l vody, instantní světlá jíška, sušená petrželka, 2 lžíce slunečnicového oleje

Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěné žampióny nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce s vroucí vodou a kmínem a uvaříme skoro do měkka. Polévku zahustíme jíškou, ochutíme bujóny, nebo solí a povaříme. Na závěr přidáme do polévky ...

Vaječná omeleta s bramborem

Vaječná omeleta s bramborem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 4 - 5 větších brambor, 200 g šunky, 100 g strouhaného sýra, 1 hrst mraženého hrášku, 1 menší cibule

Nejprve si okrájíme brambory (tak na čtvrtky) a dáme je vařit. Po uvaření je nakrájíme na malé kousky. Hrášek si také uvaříme v osolené vodě. Nakrájíme cibuli nadrobno a půlku vysypeme na pánev a na oleji opečeme. Přidáme polovinu uvařených a pokr...

Jablečné vafle

Jablečné vafle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 ml oleje, 120 g cukru moučka, 220 ml polotučného mléka, 370 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2-3 jablka

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme olej, vymícháme. Pak přidáme mléko, mouku s kypřicím práškem do pečiva a vymícháme v hladké těsto. Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců, nastrouháme a přimíchá...

Salát Niçoise

Salát Niçoise

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 150 g fazolek (zelené fazolové lusky), 4 rajčata, 80 g tuňáka, 4 sardelky (ančovičky), 24 oliv, 2 slepičí vejce, 8 listů hlávkového salátu, 1 citrón, 40 ml olivového oleje, 1 hrst petrželové natě

Oloupeme brambory, nakrájíme je na středně velké kostky a vložíme do nádoby Zepter o objemu 2,2 l (TF-022-16). Přidáme sklenici vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmí...

Vepřová plec se žampióny

Vepřová plec se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového plecka, 100 g menších žampionů, sůl dle potřeby, 1/2 kostky bujónu, plátek másla, 2 lžičky houbového koření, hladká mouka, 100 ml smetany ke šlehání

Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na menší kousky - nudličky, plátečky. Na rozehřátém másle maso chvíli pomalu osmahneme, poté mírně osolíme, podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme skoro do měkka. Vložíme očištěné a na p...

Kuřecí nudličky se šunkou a rukolou

Kuřecí nudličky se šunkou a rukolou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 150 g šunky (plátky), 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, sůl a pepř dle potřeby, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce worcesterové omáčky, 2-3 hrsti rukoly, olej

Maso i šunku nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a nakrájené maso spolu s cibulí dáme restovat. Když je poloměkké, přihodíme nasekaný česnek a nudličky šunky. Osolíme, opepříme, zastříkneme worcestr...

Kynutí ptáčci ze smetanového těsta

Kynutí ptáčci ze smetanového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

220 ml smetany, 120 g rozpuštěného másla, 3 žloutky, 3 lžíce rumu, špetka soli, 500 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 30 g droždí , 100 g rozinek, 50 g kandovaných jahod, Na ozdobu: hřebíček, několik mandlí, 1 žloutek na potření ptáčků

Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí. Kandované jahody překrájíme na menší kousky. Zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto rozkrájíme na menší dílky. Z každého dílku uděláme váleček na jednom konci malinko silnější (to bude h...

Spaghetti á la norma

Spaghetti á la norma

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špaget, 250 g rajčat, 2 lilky, 100 g sýru riccota, 1 stroužek česneku, 1 hrst bazalky, 20 ml olivového oleje

Lilky nakrájíme na větší kostky a lehce posolíme (abychom neutralizovali hořkou příchuť). Lilky uložíme na tác, na kterém jsou rozložené papírové utěrky. Necháme chvíli odpočinout, poté je opláchneme studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami. ...

Kuřecí stehýnka na kari

Kuřecí stehýnka na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 2 cibule, 2 jablka, 20 ml olivového oleje, 5 g kari koření, 1 hrst petrželová nať

Očistíme cibuli a nasekáme. Očistíme jablka, nakrájíme je na čtvrtky a pak na malé kousky. Kuřecí stehýnka, cibuli a jablka vložíme do nádoby Zepter o objemu 4,2 l (TF-042-20), přidáme 1,5 šálku vody a přiklopíme poklicí Syncro-Clik od Zepter pr...

Francouzská z míchané zeleniny

Francouzská z míchané zeleniny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 ks pórku, 2 ks mrkve, 50 g másla, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 500 g brambor, sůl dle chuti, troška cukru krystal, 1250 ml vody

Zeleninu nakrájíme na kousky a osmažíme na másle. Přidáme na kousky nakrájené brambory, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Vše rozmixujeme, necháme přejít varem a sejmeme z ohně. Do hotové polévky přilijeme smetanu a okořeníme petrželkou. ...

Vepřové plátečky v zelenině

Vepřové plátečky v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty, 300 g mražené zeleniny na pánev, mletý černý pepř a sůl dle potřeby, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička tekutého polévkového koření Magi, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky

Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a poté na plátky. Z masa nakrájíme malé plátečky, které naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme olej, na kterém plátky společně s cibulí opečeme. Poté přidáme zeleninovou směs a opéká...

stránka: