Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 107

Velikonoční věnec s tvarohem

Velikonoční věnec s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 250 g jemného tvarohu, 160 g másla, 1 kostka droždí, 250 ml mléka, 1 lžička citronové kůry, 100 g cukru krupice, 50 g včelího medu, 30 ml smetany ke šlehání, 30 g sušených švestek, 30 g rozinek, 2 lžíce rumu, 30 g sušených jablek, 50 g mandlových lupínků, špetka soli

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru s trochou prosáté mouky a necháme vzejít kvásek. Trvá to přibližně 15 minut. Mezitím si vymícháme máslo s cukrem, citronovou kůrou, smetanou, medem a špetkou solí do pěny. Jemně přimícháme...

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g zelených fazolek (zelené fazolové lusky), 4 ks rajčete, 1 ks cibule, 1 špetka soli, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 200 ml smetany, 1 lžíce nasekaného kopru

Fazolky nakrájíme na kousky a vaříme s rajčaty a cibulí doměkka. Měkká rajčata a cibuli vyjmeme, propasírujeme a vrátíme do polévky. Z másla a mouky připravíme jíšku, přidáme do ní sladkou papriku, zalijeme vodou a vmícháme do polévky. Nakonec při...

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg dýně, 1 brambor, 1 cibule, 1 troška pepře, špetka soli, 4 lžíce zakysané smetany, troška Vegety

Dýni rozkrojíme, vyjmeme semena a oloupeme. Nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce s vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme oloupanou bramboru a oloupanou cibuli, sůl, pepř a vegetu. Vaříme na mírném ohni doměkka asi 1 hodinu. Potom vše rozmixujeme...

Pomazánka s vejci

Pomazánka s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 vrchovaté lžíce tatarské omáčky, 3 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 malá cibule

Máslo nejdříve necháme změknout při pokojové teplotě. Vejce uvaříme na tvrdo ve vodě se lžičkou soli, aby nám nepopraskala. Uvařená vejce zchladíme a oloupeme. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Z vajec vyjmeme žloutky a bílky nastrouhám...

Domácí fleky s uzeným bůčkem

Domácí fleky s uzeným bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g uzeného bůčku, 300 g hladké mouky, 8 vajec, 30 ml rostlinného oleje, 100 ml mléka, 1 lžíce sádla, 100 g eidamu, strouhanka dle potřeby, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového květu

Opláchnutý bůček uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Mezitím si vyrobíme fleky. Na vál prosejeme mouku, vyklepneme do mouky 3 vejce, přilijeme olej a špetku soli. Promícháme vidličkou dokud se všechny suroviny nespojí. Poté těsto v...

Buchta s angreštovým pudinkem

Buchta s angreštovým pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml hladké mouky, 250 ml krupicového cukru, 125 ml slunečnicového oleje, 250 ml mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 lžička kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 pudinkový prášek vanilkový, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 velký angreštový kompot

Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a prosátý prášek do pečiva s kakaem. Suroviny promícháme, přilijeme mléko, poté olej, zde si už můžeme pomoci elektrickým šlehačem. Těsto nalijem...

Kachna s játrovou nádivkou

Kachna s játrovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 8 housek, 200 g drůbežích jater, 3 vejce, 100 g žampionů, 150 ml mléka, 1 červená paprika, 100 g másla, 2 lžíce petrželky nasekané nadrobno, 100 g hladké mouky, sůl dle chuti

Očištěnou kachnu vykostíme a rozložíme ji na plát. Místa, ve kterých není dostatek masa, můžeme vyložit masem, které odřízneme například z prsou kachny. Opatrně maso naklepeme, nesmíme porušit kůži. Poté mírně posolíme. Housky nakrájíme na kosti...

Kuře po provensálsku

Kuře po provensálsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 ml slunečnicového oleje, 200 g rajčat, 100 g cibule, 3 stroužky česneku, 100 g žampionů, 100 g bulvového celeru, 200 ml bílého vína, špetka provensálského koření, špetka soli a mletého pepře

Očištěné a opláchnuté kuře rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Na oleji opečeme drobně nakrájenou cibuli, očištěný, na nudličky nakrájený celer, přidáme porce kuřete, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme...

Kachna pečená s jablky

Kachna pečená s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 500 g jablek, 1 citrón, 1 lžíce cukru krystal, 2 lžíce mandlí, 1 lžíce hladké mouky, 100 g másla, 1 lžička soli

Na tuto úpravu používáme méně tučnou kachnu. Kachnu očistíme, opláchneme ve vlažné vodě, osolíme a dáme do pekáčku, podlijeme vodou a vložíme do trouby péci. V průběhu pečení kachnu přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Jablka oloupeme, na...

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 100 ml slunečnicového oleje, 50 g másla, 100 g cibule, 200 g žampionů, 150 g sterilované okurky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička soli, špetka mletého pepře, 2 dcl hovězího vývaru, 80 g kečupu

Z odblaněné svíčkové nakrájíme řezy - po dvou na porci, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji (nebo nasucho na teflonové pánvi). Olej z pánve slijeme, na pánev nalijeme trochu vývaru a připeč...

Bavorský masový kotlík

Bavorský masový kotlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hovězího předního masa, 150 g jehněčího ramínka, 100 g cibule, 250 g brambor, 150 g bulvového celeru, 150 g mrkve, 1 kořen kořenové petržele, 1 střední pórek, 250 ml zeleninového vývaru, sůl dle chuti, špetka mletého pepře, špetka petrželové natě, troška pažitky

Hovězí a jehněčí maso nakrájíme na kostičky, cibuli hrubě nasekáme, brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na asi 1/2 cm silné plátky, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky o síle prstu včetně zelené natě. Ve velkém hrnci rozehřejeme o...

Kuřecí závitky s Lučinou

Kuřecí závitky s Lučinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, sůl a pepř dle potřeby, 100 g Lučiny, lžička grilovacího koření, 1 lžíce nasekané petrželky, 4 plátku pršutu

Lučinu v misce smícháme se lžičkou grilovacího koření a nasekanou petrželkou. Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme připravenou Lučinou. Svineme do závitků a každý kousek zabalíme do plátku pršutu. Naskládáme do pekáčk...

Vepřové nudličky na kari

Vepřové nudličky na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 hrnky vody, 1 lžíce kari koření, sůl dle chuti, 2 lžíce polévkového koření

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé tenké nudličky. Vložíme do mísy, přihodíme oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, zasypeme kari a přidáme trochu soli. Zamícháme a necháme asi 1 hodinu odležet. Poté vložíme do malého pekáčku, př...

Buchta s čokokysankou

Buchta s čokokysankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 vejce, 125 ml slunečnicového oleje, 1 hrnek mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 10 ml rumu, 200 g čokolády s 50% kakaa, 2 zakysané smetany 16%

Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V míse smícháme mouku, oba cukry a prosátý kypřící prášek. Promícháme, přidáme celé vejce a mléko. Nyní si na dobré promíchání vezmeme elektrický šlehač. Po vymíchání přidáme olej a p...

Králík na pepři

Králík na pepři

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 naporcovaný králík, sůl a pepř dle potřeby, trocha hladké mouky, 2 lžíce oleje

Porce králíka osolíme a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali se lžičkou pepře. Do hrnce nalijeme olej, na olej poklademe pomoučené kousky masa, lehce podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a pomalu dusíme na mírném ohni. Maso občas přelévá...

Teplý bramborovo - cibulový salát

Teplý bramborovo - cibulový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 2 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa, 2 lžičky cukru krupice, sůl a pepř dle potřeby, hrst petrželky

Brambory uvaříme ve slupce. Do hrnce dáme cibuli, nakrájenou na tenké proužky, přidáme trošku vody, olej, ocet a cukr. Cibuli necháme povařit, až zesklovatí. Ještě teplé brambory oloupeme, rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Povař...

Ernstbrunnerský jablkový moučník

Ernstbrunnerský jablkový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 120 g másla, 80 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 vejce, 1 lžíce mléka, Náplň: 800 g jablek, 5 lžic medu, 2 lžičky skořice, 2 lžíce rumu, 50 g rozinek, Krém: 250 ml mléka, 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, 50 g cukru krupice, 2 vejce, na posypání hrst mandlových lupínků, 2 lžíce rumu, 1 lžíce másla

Mouku smícháme s kypřícím práškem, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, změklé máslo, lžíci mléka a zpracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut chladit. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na tenké plátky. Do hrnce dáme ...

Prezidentská bábovka

Prezidentská bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 300 g moučkového cukru, 300 g polohrubé mouky, 200 g másla, 100 g čokolády (mléčné, nebo i na vaření), 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr

Nejprve si rozehřejeme máslo a necháme jej malinko zchladnout. Dále si připravíme čokoládu, kterou nastrouháme na jemném struhadle. Potom oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků přidáme cukr a utřeme do pěny. Vmícháme rozehřáté máslo. Když je máslo ...

Sladké loupáčky s medem

Sladké loupáčky s medem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 žloutek, 2 lžíce rozehřáté Hery, malá špetka soli, 5-6 lžic medu, 520 g hladké mouky, 1/2 kostky droždí (20 g), 1 vejce na potření, mák na posyp

Do pekárny vlijeme mléko, přidáme žloutek, rozpuštěnou Heru, malou špetku soli, med (máme-li med zcukernatělý, musíme ho předem trošku rozehřát, aby se rovnoměrně zapracoval do těsta). Přisypeme mouku a navrch nadrobíme droždí. Zapneme program "...

Rýže se zeleninou a mandlemi

Rýže se zeleninou a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

11/2 hrnečku rýže basmati, sůl, pepř a kari koření, 1/2 červené papriky, 1 menší pórek, hrst mandlových lupínků, 1 lžíce olivového oleje

Propláchnutou rýži uvaříme podle návodu na obalu. Papriku nakrájíme na malé kostičky a pórek na nudličky. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, vhodíme nakrájenou zeleninu a malou chvilku restujeme. Asi za 2 minuty přisypeme 2 lžičky kari ...

Rákosníček

Rákosníček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl peprmintového likéru, 1 cl citronové šťávy, 1 cl Grenadiny, 1 sklenka Sprite, 1 sklenka ledu

Do sklenice s ledem nalijeme citronovou šťávu, grenadinu, likér a dolijeme spritem. Můžeme ozdobit snítkou máty.

Duha v plamenech

Duha v plamenech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cl 70% Absinthu, 1 cl Curacao blue, 1 cl Ginu, 1 cl Grenadiny

Opatrně přes lžičku nalévámé Grenadinu, Gin, Curacao a Absinth. Absinth před konzumací zapálíme, pijeme brčkem.

Waikiki

Waikiki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Malibu, 2 cl Kahluai, 5 cl ananasového džusu, 15 cl minerálky, 1 kopeček vanilkové zmrzliny

Do vychlazené sklenice nalijeme postupně malibu, kahulu, džus a minerálku. Na závěr přidáme zmrzlinu.

Pomerančový granád

Pomerančový granád

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 1 hrst ledu, 1 plátek pomeranče, 1 lžíce pomerančového tangu

Do sklenice s ledem nasypeme tang a zalijeme vodkou. Ozdobíme plátkem pomeranče.

Veselí velikonoční zajíčci

Veselí velikonoční zajíčci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1/2 sáčku sušeného droždí, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g másla, 100 ml mléka, 1 vejce, 16 mandlí, 1 žloutek, 75 g rozinek, 30 g cukru moučka, 1 lžíce šlehačky, 1 lžička citronové šťávy

Droždí, mouku, cukr a vanilkový cukr promícháme. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a vmícháme změklé máslo a vejce. Vypracujeme těsto, do kterého nakonec přidáme 50 g rozinek. Z těsta připravíme 16 stejně velkých placek a 32 válečků. Na pečící pap...

stránka: