Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 111

Krůtí se sýrem a žampióny

Krůtí se sýrem a žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtího masa (prsou), 6 malých žampionů, 40 g uzeného sýra, 250 ml mléka, 1/4 lžičky soli, mletý černý pepř, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 - 3 stroužky česneku, 1 plátek másla

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, nebo na nudličky. Nakrájené maso dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme. Poprášíme kukuřičným škrobem a dobře promícháme. Sýr nakrájíme na kostičky, žampióny a česnek nasekáme na drobno. Na...

Špagety s uzeným masem a žampiony

Špagety s uzeným masem a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce másla, 50 g žampionů, 2 šalotky nakrájené nadrobno, 100 g uzeného masa nakrájeného na kostičky, 1 kostka hovězího bujónu, 5 lžic červeného vína, 4 lžíce rajčatového protlaku, sůl a pepř dle chuti, 450 g špaget, 100 g strouhaného parmazánu na posypání

Máslo s olejem rozehřejeme na pánvi, přihodíme žampiony, šalotky a uzené a smažíme do zlatava. Poté k této směsi rozdrobíme masox, přidáme víno a chvíli povaříme. Asi 1-2 minutky. Poté přidáme rajčatový protlak. Vše ještě 2-3 minuty vaříme, dokud ...

Chutná krkovička pro labužníky

Chutná krkovička pro labužníky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice, Marináda: 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce bílého vína, 3 lžíce hořčice, 1 lžíce včelího medu, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička soli, Náplň: 10 plátků eidamu, 10 plátků šunky

Krkovičku omyjeme a osušíme. Vložíme na alobal do pekáčku a povrch nařízneme příčně. Zářezy uděláme hluboko, abychom je mohli později naplnit. Ingredience na marinádu smícháme v misce a maso jí potřeme, i v zářezech. Zabalíme do alobalu a necháme...

Pstruh na bílém víně

Pstruh na bílém víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks pstruhu, 120 g mrkve, 120 g kořenové petržele, 120 g čerstvých hub, 120 g pórku, 4 kuličky pepře, 2 ks bobkového listu, 50 g citrónu, 1 hrst petrželové nati, 200 ml bílého vína, 80 g másla, 200 ml smetany, 1 lžička soli

Rozřízneme po délce pstruha a odstraníme vnitřnosti. Řádně rybu omyjeme a zvenku i zevnitř nasolíme. Mrkev, petržel, houby a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Připravené ryby položíme do přiměřeného pekáčku. Zasypeme nakrájenou zeleninou, ochutíme...

Chuťovka z banánů

Chuťovka z banánů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kusy banánu, 100 ml vaječného likéru (koňaku), 100 g čokolády na vaření, trocha ztuženého tuku, 200 ml šlehačky

Oloupané banány podélně rozkrojíme, pokapeme vaječným likérem (koňakem) a přelijeme rozpuštěnou čokoládou s tukem. Necháme v chladu ztuhnout a povrch ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

Piškot s pudingem

Piškot s pudingem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 hrnek cukru krystal, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, kakao, Náplň: 400 ml mléka, 2 balení vanilkového pudinku, cukr dle chuti, 100 g Hery, 1 polévková lžíce rumu (vaječného likéru)

Nejdříve si vymažeme a polohrubou moukou vysypeme plech. Z mléka, pudingu a cukru uvaříme náplň. Ještě do horkého pudingu zamícháme máslo a rum a vše vyšleháme dohladka. Z ostatních ingrediencí ušleháme piškot, který rovnoměrně nalijeme na plech. ...

TATRANSKÝ PLÁTEK

TATRANSKÝ PLÁTEK

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky prorostlé krkovice, 4 plátky slaniny, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, 1 sklenice zeleninového leča, 1 šlehačka 12%, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby

Maso naklepeme, osolíme a opepříme dle chuti. Do pekáče dáme plátky slaniny, na každý kousek slaniny položíme maso a na maso dáme plátek šunky. Vše zakryjeme lečem a na každou porci dáme sýr a zalijeme šlehačkou. Dáme péci do předem vyhřáté trouby...

Žemlovka s kokosovým tvarohem

Žemlovka s kokosovým tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rohlíky z předešlého dne, 150 ml cukru krupice, 200 ml kokosu, 3 lžíce nakrájeného ananasu z kompotu, 2 lžíce hrozinek, 2 vejce, 300 ml mléka, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 plátek másla, 1 lžička krupicového cukru, 1 tvaroh ve vaničce

Hrozinky přebereme, umyjeme, spaříme horkou vodou a necháme okapat. Rohlíky nakrájíme na tenké plátky a ananas nakrájíme na drobno. Ve 300 ml mléka rozmícháme 1 žloutek a lžičku cukru a dáme do něj namočit plátky rohlíků. Tvaroh rozmícháme se žlou...

Candát po maďarsku

Candát po maďarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g candáta, 2 ks žloutku, 300 ml zakysané smetany, 1 ks citrónu, 750 ml rybího vývaru (z hlavy, ploutví a ocasu), 150 g kořenové zeleniny, 3 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička soli

Naporcovanou rybu osolíme, posypeme mletou paprikou, vložíme do hluboké pánve, podlijeme procezeným vývarem z ryby, zeleniny a koření a dusíme na mírném ohni doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Podušené porce urovnáme na mísu, do šťávy z...

Svíčková od babičky

Svíčková od babičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa (zadní, přední), 100 g mrkve, 100 g petržele, 200 g celeru, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 750 ml vody, 2 lžičky soli, 1 lžíce octa, 1 cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 smetana ke šlehání , 300 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky

Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso bylo v něm na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa a koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Ne...

Hovězí plátky s celerem a jablkem

Hovězí plátky s celerem a jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky předního nebo zadního hovězího masa, necelá lžička soli, mletý černý pepř, 1 malé jablko, 2 lžíce nastrouhaného celeru, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce kukuřičného škrobu

Plátky hovězího masa dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Do kastrolu dáme mírně zahřát olej, na který vložíme hovězí plátky a ihned je přiklopíme poklicí. Velmi zvolna dusíme asi 10 minut, než maso pustí šťávu a poté obrátíme. Dusíme do vydušení ...

Salámový skorotataráček

Salámový skorotataráček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 nohy libového párku nebo točeného salámu, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, asi 3 lžíce kečupu, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce worcesterové omáčky, sůl, pepř, sladká paprika , špetka chilli koření (kdo nemá rád pálivé, vynechá), 1 lžíce olivového oleje

Nohy párků oloupeme a umeleme nebo posekáme v sekacím strojku najemno. Vložíme do misky a postupně přidáváme ostatní ingredience: nadroboučko nasekanou cibuli, utřený česnek, kečup, hořčici, olivový olej, worcester, sůl a všechno koření podle ch...

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného vepřového masa, 100 g sterilovaného hrášku, 1 sáček varné rýže, 2 - 3 lžíce masového vývaru, sůl, mletý černý pepř

K přípravě tohoto rizota se dají využít i zbylé kosti z vykošťování masa. Celou větší kost, která nám zůstane po vykoštění vepřové kotlety nebo krkovice dáme vařit do osolené vody do tlakového hrnce. Maso vkládáme do vroucí vody. Vaříme zhruba 45 ...

Brambory po alsasku

Brambory po alsasku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g jehněčího hřbetu bez kosti, 350 g vepřového ramínka, 3 stroužky česneku, 3 ks cibule, 1 malý svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 5 kuliček pepře, 500 ml bílého vína (ryzlink), 2 ks pórku, 1-2 ks mrkve, 1 kg brambor, 2 lžičky soli, 1 špetka mletého pepře

Česnek posekáme, jednu oloupanou cibuli na­krájíme na kolečka. Bylinky omyjeme a osušíme a spolu s pepřem, vínem, pokrájenou cibulí a česnekem smícháme v míse. Maso pokrájíme na kost­ky, naložíme do marinády, přiklopíme a uložíme přes noc do chlad...

Kotleta se sýrem, zeleninou a vejcem

Kotleta se sýrem, zeleninou a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky vepřové kotlety, 3 vejce, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 červené kapie, 1/2 žluté papriky, větší hrst zelené cibulky, 30 g uzeného nebo jiného sýra, 1/2 mrkve, 1 lžička koření na americké brambory, sůl, mletý černý pepř

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Maso naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji plátky masa opečeme nejprve z jedné strany, obrátíme a položíme na ně kousky sýra. Dopékáme pomaleji, dokud se sýr neprohřeje a nez...

Šafránové špagety s uzeným masem

Šafránové špagety s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička šafránu, 250 ml smetany ke šlehání, 100 g uzeného masa, 150 g strouhaného parmazánu, sůl a pepř dle chuti, 350 g špaget, 1 lžička petrželky

Do malého hrníčku si vložíme šafrán a zalijeme dvěmi lžícemi horké vody, necháme 10 minut louhovat. Uzené maso si nakrájíme na malé kostičky a vložíme jej do malého rendlíčku, přisypeme 50 g strouhaného parmazánu a přilijeme smetanu. Na velmi mí...

Vepřová játra jako minutka

Vepřová játra jako minutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg játry (vepřová či telecí), trocha kukuřičného škrobu či hladké mouky na obalení, máslo dle potřeby na osmahnutí, sůl dle potřeby, citronový pepř na dochucení, sádlo dle potřeby na smažení

Játru nepereme, aby neztvrdla, ani nesolíme! Pokrájíme na nudličky, obalíme ve škrobu či mouce a rychle opečeme po každé straně asi 3 minuty na sádle. Opečené kousky dáme do teplé mísy, sádlo slijeme a přidáme máslo a trochu mouky, osmahneme...

Hovězí kostky znojemské

Hovězí kostky znojemské

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa (zadní, přední), 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 - 2 lžíce sladkokyselých okurek, instantní jíška, 1 vařené vejce

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do růžova. Opečeme na ní maso, přiklopíme pokličkou a dusíme. Maso pustí šťávu. Po vydušení na tuk maso osolíme, opepříme, přidáme hořčici, podlijeme vodou a dusíme za občasného podlévání do...

Smažené kuřecí řízky Schwarz

Smažené kuřecí řízky Schwarz

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 4 plátky Schwarzwaldské šunky, sůl, 2 vejce, na obalení hladká mouka a strouhanka, slunečnicový olej na smažení

Kuřecí prsa omyjeme, můžeme i osušit. Z celého prsa oddělíme krátký sval, z kterého usmažíme klasický řízek. Prso podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Maso mírně naklepeme a nepatrně osolíme, protože šunka je slaná. Na plát masa položíme vedle seb...

Těstoviny s pórkem a kuřecím na kari

Těstoviny s pórkem a kuřecím na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 1-2 střední pórky, 2 lžičky kari koření, sůl, pepř, 200 ml smetany, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, olej, 400 g těstovin

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a chvilku necháme odležet v chladu. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a připravené maso začneme restovat. K opečenému masu přihodíme pórek nakrájený na nudličky, zasypeme lžičkou sušeného česneku a vše ...

Tvarohová sladká svačina

Tvarohová sladká svačina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 odtučněný tvaroh ve vaničce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 malá miska ananasového kompotu, 1 malá miska strouhané mrkve

Odtučněný tvaroh z vaničky vyklopíme do misky a dobře rozmícháme s moučkovým cukrem. Kousky ananasu z kompotu dáme okapat na sítko a poté je nakrájíme na malé kostičky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemné nudličky. Do vymíchaného tvaro...

Kuře Florida v římském hrnci

Kuře Florida v římském hrnci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích čtvrtek, 2 lžíce másla, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička soli, 2 ks pomeranče, 150 ml bílého vína, 1 konzerva broskví

Římský hrnec ponořte na 10 minut do teplé vody. Kuře omyjte, potřete nejdříve máslem a potom solí a rozmarýnem. Pomeranče oloupejte, nakrájejte na plátky a odstraňte jadérka. Kuře dejte společně s plátky pomeranče a bílým vínem do římského hrnce. ...

Kapr dušený po italsku

Kapr dušený po italsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 300 g rajčat, 50 g eidamu , 40 g olivového oleje, kmín, sůl dle potřeby, 1 ks cibule

Cibuli drobně nakrájíme a s kmínem vložíme do pánve s rozehřátým olejem. Přidáme osolené porce kapra a zvolna dusíme. K podušené rybě přidáme na plátky nakrájená rajčata a vše dusíme doměkka. Jednotlivé porce posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme...

Bábovka maková s kokosem

Bábovka maková s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek mletého máku, 1 hrnek kokosu, 2 vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 375 ml cukru krupice, 2 hrnky mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 hrnky hrubé mouky, tuk a hrubá mouka na formu

Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a zapneme troubu. Celá vejce šleháme s cukrem do pěny - dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme olej a vanilkový cukr. Střídavě přidáváme mouku s prosátým práškem do pečiva a mléko. Šleháním n...

Kuřecí řízek s houstičkou

Kuřecí řízek s houstičkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 2 vejce, hladká mouka a strouhanka na obalení, zelená petrželka, sůl, Vegeta, slunečnicový olej na smažení, 1 starší houska

Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Oddělíme z něj krátký sval a zbývající část podélně rozkrojíme. Vzniknou nám 2 větší a 1 menší řízek. Maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Rozklepneme vejce a ochutíme vegetou, nebo solí. Nakrájíme housk...

stránka: