Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 114

Guláš z ledvinek a jater

Guláš z ledvinek a jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g ledvinek (2 kusy), 400 g vepřových jater, 3 střední cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce gulášového koření, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla, sůl

Ledvinky omyjeme, rozkrojíme a vyčistíme. Omytá játra spolu s ledvinkami nakrájíme na kousky. Na sádle usmažíme cibuli do růžova a poté přidáme česnek, ledvinky a játra. Zamícháme, přiklopíme poklicí a za občasného zamíchání dusíme ve vlastní šťáv...

Čokoládový hřbet s Amarettem

Čokoládový hřbet s Amarettem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hořké čokolády, 175 g másla, 3 vejce, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 120 g bílého jogurtu, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 6 dlouhých cukrářských piškotů , 6 lžic Amaretta

Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, dobře rozmícháme a necháme vychladnout. Vejce se špetkou soli a oběma cukry našleháme do pěny, pak přišleháme čokoládovou směs. Do našlehané hmoty vmícháme jogurt a mouku promíchanou s kypřícím práškem...

Polévka z vepřových kostí

Polévka z vepřových kostí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší vepřová kost, sůl, 1 - 2 lžíce mrkve, 1 - 2 lžíce celeru, 2 střední brambory, zelená cibulka, strouhankové knedlíčky

Vepřovou kost uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě do měkka. 1,5 litru vývaru z kosti přelijeme do jiného hrnce, můžeme i přes síto. Maso z kosti obereme. Brambory oškrábeme, umyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vývaru. Mrkev a celer ...

Smažené škrábané brambory

Smažené škrábané brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 velké brambory, 100 ml slunečnicového oleje, sůl

Velké syrové brambory oškrábeme, umyjeme a osušíme. Škrabkou na brambory naškrábeme plátky, které v utěrce osušíme. Při škrábání vzniknou tenké plátky a usmažené jsou jako brambůrky. Zatlačíme-li škrabkou více do brambor, plátky jsou silnější a po...

Džus z mrkve a grepu

Džus z mrkve a grepu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mrkve, 2 velké červené grepfruity, 2 plné hrnky cukru krystal, 1 lžička kyseliny citronové, 1500 ml vody, 1 citrón

Mrkve oškrábeme a odkrojíme všechny nazelenalé části. Grepy oloupeme, rozkrájíme a pečlivě odstraníme všechny pecičky. Mrkve a grepy vložíme do tlakového hrnce, přidáme cukr a zalijeme vodou. Hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut. Po mírném zchladnutí ...

Polévka s ovesnými vločkami

Polévka s ovesnými vločkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední brambory, 2 lžíce nahrubo nastrouhané mrkve, 2 lžíce ovesných vloček, 2 lžíce másla, 2 hrnky vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 hrnek mléka, 1 vejce, čerstvá nebo sušená petrželová nať

Brambory a mrkev oškrábeme a umyjeme pod tekoucí studenou vodou, petrželovou nať také. Brambory nakrájíme na kostičky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. V hrnci rozpustíme máslo a na mírném plameni krátce opražíme ovesné vločky. Po chvíl...

Domácí Krtkův dort

Domácí Krtkův dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 dkg cukru moučka, 2 balení pudinkového prášku - čokoládového, 1,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 dcl oleje, 2 vejce, 3-4 banány dle velikosti - na pokladení korpusu, 2 dkg cukru moučka - do krému, 1 balení čokolády na vaření - do krému, 1 banán - do krému, 1 balení želatiny -v prášku - do krému, 2 balení šlehačky - do krému

Dortový korpus: Pudinky, cukr, prášek do pečiva smícháme v míse, přidáme vejce a olej a pořádně rozšleháme. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy na dort. Dáme péci do předehřáté trouby asi na 150 st. a necháme péci asi 20 minut - zko...

Bábovka s hruškou

Bábovka s hruškou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 200 g cukru moučka, 350 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 150 ml mléka, 100 g másla, 3 velké zralé hrušky, tuk a mouka na vymazání formy

Bábovkovou formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou a dáme si rozpustit máslo. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Mouku promícháme s prosátým kypřícím práškem a cukrem. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce ...

Zapečené nudle s uzeným a tvarohem

Zapečené nudle s uzeným a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 obdélníky instantních nudlí, 3 vejce, 150 g masa z uzených žeber, 1 hovězí bujón, 3 lžíce horké vody, 125 g tvrdého tvarohu, 1 lžička sádla

Instantní nudle trochu rozmačkáme, zalijeme vařící vodou a po 3 minutách vodu scedíme. Uvařená uzená žebra obereme a maso rozdělíme na menší kousky. Ve 3 lžících vařící vody rozpustíme bujón. Tvrdý tvaroh nastrouháme na hrubo. Zapékací formu vymaž...

Kuřecí polévka se zavářkou

Kuřecí polévka se zavářkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí skelet, 1 malá mrkev, 1 malý kořen petržele, 4 kuličky pepře, 1 lžička soli, 2 l vody, zelené snítky celeru, petržele, libečku, 1 kostka drůbežího bujónu, Na zavářku - 1 vejce, 2 lžíce studené vody, 1/2 lžičky soli, 125 ml polohrubé mouky, 1 lžička sušené petrželky

Skelet opláchneme studenou vodou a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř a očištěnou zeleninu. Hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut. Skelet vyjmeme z vývaru a obereme maso. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Vývar pře...

Polévka z kachních drobů

Polévka z kachních drobů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

drůbka z 1 kachny, kousek celeru, kousek petržele, kousek mrkve, 4 kuličky pepře, kousek libečku, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 lžička soli, zelená petrželka

Srdíčko, žaludek a krk opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Droby vložíme do tlakového hrnce. Pokud nebudeme dělat játrovou závářku, tak játra také. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, kuličky pepře, ...

Ledvinky s broskví a česnekem

Ledvinky s broskví a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ledvinky, 3 stroužky česneku, 3 půlky broskví z kompotu, 1 balení smetany ke šlehání , 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce kremžské hořčice, 2 zeleninové bujóny nebo sůl, 2 lžíce hladké mouky, 5 cm kousek mrkve

Ledvinky omyjeme a rozřízneme. Ostrým nožem vykrájíme nežádoucí vnitřek a poté je nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Přidáme očištěné a nakrájené ledvinky a začneme je pod pokličkou dusit...

Pažitková polévka s vůní česneku

Pažitková polévka s vůní česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá mrkev, 3 lžíce nakrájeného pekingského zelí, 1 střední cibule, 1 velký brambor, 1 lžíce sádla, kmín, 1250 ml vody, 1 zeleninový bujón, sůl, 3 lžíce instantní světlé jíšky, 2 lžíce česnekové pažitky, 1 vejce

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Brambor a mrkev oškrábeme, brambor nakrájíme na menší kostičky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Pekingské zelí (lepší jsou tuhé části) nakrájíme na nudličky, nebo na drobno. Na sádle usmažíme cibu...

Knedlíky ze smažených rohlíků

Knedlíky ze smažených rohlíků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 starší rohlíky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 200 g syrových brambor, 1 vejce

Na přípravu knedlíků jsou nejvhodnější rohlíky staré 2 - 3 dny. Rohlíky na prkénku nakrájíme na malé kostičky. Do teflonové pánve dáme 2 lžíce slunečnicového oleje, rozehřejeme ho a přidáme nakrájené rohlíky. Opékáme je pomalu do červena. Brambory...

Smažená kuřecí stehna s kostí

Smažená kuřecí stehna s kostí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, sůl, Na obalení - 1 vejce, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek jemné strouhanky, Na smažení - slunečnicový olej, sádlo

Kuřecí stehna s kostí omyjeme. Ze stehen odstřihneme kloub (nemusíme) a stáhneme kůži. Odkrájíme nežádoucí tuk a stehna opět omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme je a nožem podélně z každé strany 3 - 4x nařízneme. Stehna doře nasolíme z obo...

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na vývar - 400 g hovězího žebra s masem, 2500 ml vody, 1 kulička nového koření, 4 kuličky pepře, 1 lžička soli, snítka libečku a celeru, 2 kostky hovězího bujónu, mražená zeleninová směs , Na játrové knedlíčky - 400 g mletých hovězích jater, 5 stroužků česneku, 1 zarovnaná lžička soli, 1 lžička sušené petrželky, 5 lžiček majoránky, mletý pepř dle chuti, 300 - 350 g jemné strouhanky

Do tlakového hrnce dáme studenou vodou omyté hovězí žebro. Přidáme nové koření, celý pepř, sůl, snítky zelených natí a zalijeme vše studenou vodou. Hrnec uzavřeme a vaříme 60 - 75 minut. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Játra pomeleme na m...

Cibulačka za čtvrt hodiny

Cibulačka za čtvrt hodiny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 1 lžíce sádla, pepř a sůl dle chuti, 500 ml vody, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžička petrželky na ozdobu

Cibuli nakrájíme na kousky (na velikosti moc nezáleží) a necháme zesklovatět na tuku spolu s pepřem. Zalijeme vodou, přidáme sůl (zeleninový bujón) a krátce pouvaříme. Přidáme smetanu a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemnou kaši. Ještě krátce pova...

Vepřové výpečky s cibulkami

Vepřové výpečky s cibulkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového plecka, 1 miska malých cibulek, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžička soli, 3 stroužky česneku

Oloupání malých cibulek nám zabere více času, tak si je oloupeme jako první a poté je opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Česnek oloupeme a nasekáme na drobno, nebo utřeme. Vepřové plecko omyjeme, nakrájíme na kusy požadované velikosti a narovn...

Polévka z kuřecích žaludků

Polévka z kuřecích žaludků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích žaludků, 1 drůbeží bujón, 2 l vody, 1 lžička soli, 2 snítky libečku, 1 snítka celerové natě, 4 kuličky pepře, 1 malá mrkev, kousek celeru, zelená petrželka

Kuřecí žaludky očistíme a pečlivě propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Mrkev a celer oškrábeme a se zelenými natěmi umyjeme. Žaludky společně se zeleninou vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a přidáme sůl a pepř. Hrnec uzavřeme a vaříme...

Zapečené zelí s dýní a uzeným

Zapečené zelí s dýní a uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného bůčku, 4 středně velké cibule, 5 stroužků česneku, 250 g očištěné dýně, 1 kostka zeleninového bujónu, 3 středně velké brambory, 1 lžíce sádla, 500 g kysaného zelí, 3 lžičky krupicového cukru

Dáme si vařit uzený bůček. Oloupeme česnek a cibuli, oškrábeme brambory a očistíme dýni. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek nasekáme na drobno. Očištěnou dýni nastrouháme na hrubo. Maso nakrájíme na větší kostky. Brambory nastrouhám...

Kuřecí křidélka smažená

Kuřecí křidélka smažená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí křidélka, sůl, Na obalení - 1 vejce, 4 lžíce hladké mouky, 5 lžic strouhanky, slunečnicový olej na smažení

Křidélka opláchneme pod studenou tekoucí vodou a dáme na prkénko. Ostrým nožem odstraníme konce křidélek, nebo je odtřihneme nůžkami na drůbež. Nožem je podélně z každé strany 3x nařízneme a uprostřed křidélka v místě kloubu kůži přeřízneme. Vejce...

Polévka ze zelí, mrkve a vloček

Polévka ze zelí, mrkve a vloček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml ovesných vloček, 2 l vody, 1 cm plátek másla, 2 hrnky pekingského zelí, 2 brambory, 1/2 kořene mrkve, 2 kostky zeleninového bujónu, sůl, 2 plátky uzeného sýra, 1 lžička petrželové natě

Vločky opečeme na plátku másla a poté je zalijeme vodou. Vaříme asi 30 minut. Brambory a mrkev oškrábeme a očistíme zelí. Zelí nakrájíme na nudličky, brambory na kostičky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Jakmile máme vločky uvařené, ta...

 Krém z bílé čokolády

Krém z bílé čokolády

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g bílé čokolády, 100 ml smetany, 200 ml mléka, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička vanilkového cukru, hořké kakao na poprášení

Čokoládu nalámeme na kostičky a dáme do kastrůlku. Přilijeme smetanu, přidáme vanilkový cukr. Z mléka odebereme dvě lžíce ve kterých rozmícháme Solamyl. Zbylé mléko přilijeme k čokoládě a na mírném ohni necháme čokoládu rozpustit. Když se směs za...

Královské vepřové plátky

Královské vepřové plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, sůl, pepř, 1 velká cibule, lžíce hladké mouky, vývar, 100 ml bílého vína, 1/2 červené papriky, 2 lžíce kečupu, 80 g anglické slaniny, olej

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Nadrobno nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme masové plátky a z obou stran je opečeme. Pak zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké plátky opatrně vyjmeme stranou,...

Žampiónová polévka

Žampiónová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 menších žampiónů, 2 menší brambory, 2 lžíce strouhané mrkve, sůl, 1 špetka kmínu, 1500 ml vody, jíška, 2 lžíce houbového koření Rossk, 1 lžička sušené petrželky

Brambory a mrkev oškrábeme a umyjeme. Kloboučky žampiónů oloupeme a nožičky oškrábeme. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a žampióny nakrájíme na plátky. Do vařící vody vložíme brambory a žampióny, přidáme po...

stránka: