Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 118

Hovězí jazyk s polskou omáčkou

Hovězí jazyk s polskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků uvařeného hovězího jazyka ( po 100 gr), 1 cibule, 1 lžíce cukru krystal, 500 ml masového vývaru, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 4 hřebíčky, 2 bobkové listy, 40 g másla, sůl podle potřeby, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžice rybízového kompotu, 100 ml bílého vína, šťáva a kůra z jednoho citrónu

Na masle speníme cibuľu a prisypeme cukor. Stále miešame, kým cukor nezožltne. Zalejeme ho horúcim vývarom, pridáme koreniny a povaríme asi 15-20 min. Z ostatného masla a múky pripravíme žĺtú zápražku. Rozriedime ju studeným precedeným vývarom na ...

Rychlé třešňové řezy v remosce

Rychlé třešňové řezy v remosce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 3/4 hrnečku cukru krupice, 1 vejce, 1,5 hrnečku mléka, 1/2 hrnečku slunečnicového oleje, 1 sáček kypřícího práku do pečiva, 1 sklenka višní

V míse umícháme cukr, vejce, mléko a olej, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře rozmícháme. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané remosky, poklademe třešněmi a upečeme asi 30 minut. Vychladlý moučník nakrájíme.

Levná mrkvová pomazánka

Levná mrkvová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 mrkve, 5 vařených vajec, 150 g másla, 1 sklenka majonézy, 1 cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře

Do mísy si dáme žloutky, máslo, hořčici, sůl a pepř. Vše důkladně utřeme. Potom přidáme najemno nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, bílky a nakonec majonézu. Důkladně promícháme a podáváme s pečivem.

Mocca oválky s kávovým krémem

Mocca oválky s kávovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

370 g hladké mouky, 200 g Hery, 110 g cukru moučka, 30 g mleté kávy, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, KRÉM : 250 g másla, 7 lžic mléka, 2-3 lžíce cukru moučka, 1 lžíce mleté kávy, DOHOTOVENÍ : 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku, 1 hrst arašídů

Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto a necháme odležet. Po odležení vyválíme 3-4 mm široký plát a vykrajujeme oválky. Pečeme při 200°C asi 8 minut. Máslový krém : měkké máslo vyšleháme, přidáme moučkový cukr a po lžících zašleháváme horké m...

Majzenové zmrzlinky

Majzenové zmrzlinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 2,5 jahodového pudinku, 250 g Hery, 125 g cukru moučka, KRÉM :250 g másla, 7 lžic horkého mléka, 2-3 lžíce cukru moučka, DOHOTOVENÍ : 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého pokrmového tuku, 2 lžíce kokosu na posypání

Všechny suroviny na těsto zpracujeme v hladké těsto a necháme odležet. Po odležení vyválíme 3-4 mm široký plát a vykrajujeme různé tvary např. hvězdičky, srdíčka a nebo kolečka. Pečeme při 200°C asi 5 minut. Máslový krém : měkké máslo vyšleháme, ...

Srnčí plíce a srdce na smetaně

Srnčí plíce a srdce na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 srnčí plíce a srdce, 1 velká cibule, 100 g sádla, sůl a kmín podle potřeby, 300 ml sladké smetany, 4 zarovnané lžíce hladké mouky, Vývar: 1000 ml vody, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 4 kuličky jalovce, 2 větvičky tymiánu, 2-3 bobkové listy, pár kapek octa

Srnčie pľúcka a srdce dôkladne opláchneme. Zo srdca stiahneme pevný blanitý obal, rozrežeme ho a dôkladne vyumývame. Pľúcka aj srdce pokrájame na drobnejšie kúsky. Na tuku speníme cibuľu, pridáme pokrájané vnútornosti, posolíme, posypeme rascou a ...

Kačena na pomerančích

Kačena na pomerančích

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stŕedně velká kachna, 2 pomeranče, 2 lžíce olivového oleje, 20 g másla, 2 jablka, 200 ml bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče, 1 lžička tymiánu, 1 bobkový list, 1 lžíce čerstvě nasekané petrželové nati

Kačicu posolíme, potrieme tymianom a olejom. Dovnútra vložíme dieliky z jedného pomaranča, pokrájané jablka, bobkový list a petržlenovú vňať. Pečieme vo vyhriatej rúre. Takmer mäkkú kačicu zalejeme vínom a upečieme do červena. Polievame ju vypečen...

Plněné sendviče

Plněné sendviče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 150 g šunky, 150 g trvanlivého salámu, 100 g vařeného uzeného jazyka, 3 natvrdo uvařená vejce, 50 g nastrouhaného ementálu, 200 g másla, 3 sardelky, 3 sterilizované okurky

Sendvič prekrojíme po dĺžke napoly, striedku vydlabeme a rozmrvime. Sardelky rozotrieme s maslom, zmiešame z ostatnými prísadami, pokrájanými na drobno. Dobre premiešame. Masu natlačíme do vydlabaného sendviča, obe polovice priložíme k sebe, zabal...

Broskvový Clafoutis od Julie Child

Broskvový Clafoutis od Julie Child

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 zralé broskve, můžou být i kompotované, 300 ml mléka, 160 g cukru krystal, 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 80 g hladké mouky, 1 lžička semínek kardamomu

Broskve omyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. V míse promícháme mouku, kardamom, mléko, vejce, sůl a polovinu cukru s cukrem vanilkovým. Na dno formy nalijeme ani ne třetinu těsta a dáme na 5 min...

Pita chléb na způsob pizzy

Pita chléb na způsob pizzy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pita chlebů, 150 ml rajčatového pyré, 1 hrst koření na pizzu, 150 g šunky, 150 g eidamu, 1 Hermelín, 1 hrst kukuřice

Na plech si dáme pečící papír a na něj rozložíme pita chleby. Lehce je pokropíme vodou a pomažeme rajčatovým pyré. Poté posypeme dle chuti pizza kořením. Na tento základ nastrouháme eidam, poklademe nadrobno nakrájenou šunkou a nahoru dáme pláte...

Hovězí plátky po znojemsku

Hovězí plátky po znojemsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce hladké mouky, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje, 300 ml masového vývaru, 3 sterilované okurky, 20 g másla

Plátky masa omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Osolíme je a opepříme a zaprášíme moukou. Necháme chvíli stranou. Cibuli si nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Poté maso vyjmeme a vhodíme c...

Horalský závin

Horalský závin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g brambor, 500 ml mléka, 8 lžíc škvarků, 2 vejce, 100 g na plátky nakrájených hříbků, 4 stroužky prolisovaného česneku, sůl, pepř a majoránku podle chuti, 2 lžíce sádla na vymaštění pekáče, 6-8 lžíc strouhanky (podle potřeby)

Zemiaky ošúpeme, opláchneme v studenej vode a nastrúhame. Dáme ich na sito a necháme odkvapkať do misy, potom vodu zlejeme. Zemiaky sparíme horúcim mliekom a pridáme nadrobno posekané oškvarky, rozotretý cesnak, koreniny, soľ, strúhanku, hríby a...

Topinambury zapečené v bešamelu

Topinambury zapečené v bešamelu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg topinambur, 500 ml omáčky bešamelové, 80 g parmazánu, 50 g másla, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 lžíce čerstvě nasekané petrželové nati

Topinambury oškrabeme, umyjeme, pokrájame na menšie kúsky. Dobre ich poutierame a opekáme ich na masle niekoľko minút. Potom pekáč potrieme tukom, naplníme ho topinamburami, zalejeme bešamelom, posypemé strúhaným parmezánom, okoreníme, osolime a ...

Úhoř na italský způsob

Úhoř na italský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g úhoře, 1 mrkev, 4 kuličky pepře bílého, 500 ml bílého přirodního vína, 2 vejce, 100 ml olivového oleje, 1 hrneček strouhanky, troška čerstvé petrželové natě, sůl a pepř podle chuti

Z kože stiahnutého úhora pokrájame na kúsky a posolíme. Do hrnca dáme pokrájanú mrkvu, biele korenie, pridáme kúsky uhora, zalejeme vínom, aby boli ponorené. Od počiatku varu varíme asi 15 min. Keď ryba zmäkne, rozšľaháme vajcia so soľou, mletým ...

Obalovaná smažená tlačenka

Obalovaná smažená tlačenka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky drůbeží tlačenky, 2 vejce, 1 šálek hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 200 ml slunečnicového oleje

Vychlazenou tlačenku nakrájíme na 1 cm široké plátky, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Aby tlačenka nevytekla, tak jí ještě jednou namočíme do vajec a obalíme ve strouhance. Obalené plátky vložíme do rozpáleného oleje ...

Vepřové maso se zeleninou

Vepřové maso se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg vepřového plecka nebo krkovičky, 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 30 dkg mražené Mochovské zeleninové směsi, 2 lžičky hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a maso na menší kostky. Na lžíci oleje usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme maso, osolíme a zamícháme. Ihned zakryjeme pokličkou a dusíme na velmi malém plameni asi 30 minut a občas zamícháme. Maso pus...

Polévka z Halibuta

Polévka z Halibuta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g halibuta, 150 g hovězího masa ( pokrájeného na nudličky), 4 lžíce sojové omáčky, 4 šalotky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce opražených sezamovych semínek, sůl a pepř podle chuti, 50 ml olivového oleje, 1500 ml vody, 150-200 g tuřínu (nakrájeného na nudličky), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 500 g sterilizovaných zelených fazolových lusků

Halibuta pokrájame na kocky a odložíme. Hovädzie mäso pokrájané na rezančeky, 2 lyžice sójovej omáčky, nadrobno pokrájané šalotky a cesnak rozotretý so soľou, sezam a mleté čierne korenie dáme do kastróla na olej a opekáme, kým mäso nezhnedne. Zal...

Škvarková pomazánka za pár korun

Škvarková pomazánka za pár korun

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 uvařená vejce, 100 g mletých škvarků, 1 cibule, 2 okurky, 1 lžíce plnotučné hořčice

Nakrájíme si nadrobno vajíčka, cibuli, okurky, pak přidáme mleté škvarky a hořčici. Vše důkladně promícháme a podáváme s pečivem.

Sojový salát se zeleninou

Sojový salát se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml suchých sojových bobů, 1/2 bulvy celeru, 1 malý kořen petržele, 1 střední kořen mrkve, 1/2 lžičky soli, 5 lžic tatarské omáčky, 5 větších sterilovaných okurek, 1 střední cibule

Sóju opláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme stát do druhého dne. Poté jí uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím, než se nám uvaří sója, tak si uvaříme očištěnou kořenovou zeleninu v osolené vodě. Prochladlou jí nakrájíme na...

Volská oka se sýrem

Volská oka se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sýr Camembert, 8 vajec, 2 lžíce nakrájené sterilované červené kapie, 5 lžic tatarské omáčky, 8 lžiček slunečnicového oleje

Sýr nastrouháme na hrubé nudličky a promícháme s tatarskou omáčkou. Kapii nakrájíme nadrobno a vmícháme do sýrové směsi. Na lívanečníkovou pánev dáme pod každé vejce lžičku oleje, vyklepneme vejce a dáme na něj 2 malé lžičky sýrové směsi. Smažíme ...

Přírodní pečená kýta z divočáka

Přírodní pečená kýta z divočáka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g kýty z mladého kance, 100 g uzené slaniny, 1 větší mrkev, 1/2 kořenu bulvového celeru, 6 stroužků česneku, 5 malých cibulek, 80 g másla, 8 kuliček pepře, 8 kuliček nového koření, sůl podle chuti, 250 ml bílého vína, 1-2 bobkové listy

Stehno z mladého diviaka očistíme a dôkladne oplachneme. Prešpikujeme ho striedavo pásikmi slaniny, cesnaku, mrkvy, zeleru a polovicami malých cibuliek. Potom ho posolíme, dáme na maslo a slaninu piecť spolu s čiernym korením, novým korením, bobko...

Pstruh na másle a bylinkách

Pstruh na másle a bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykuchané celé pstruhy, 1 lžíce bazalky, 1 lžíce petrželky, 1 lžíce libečku, 50 g studeného másla, 1 lžíce soli, 1/2 citrónu

Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Nařízneme na hřbetu. Pstruhy hodně osolíme, i v břišní dutině. V mističce si smícháme všechny jemně nasekané bylinky a potřeme jimi břišní dutiny ryb. Když nám bylinky zůstanou, můžeme zbytek posypat ...

Zapečené zelí s uzeným masem

Zapečené zelí s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 střední cibule, 1 lžíce sádla, 1 velké jablko, 2 svazky jarní cibulky, 2 velké brambory, 50 dkg kyselého zelí, 35 dkg vařeného uzeného masa, 1 hlávka česneku, 1 lžíce kremžské hořčice, 3 lžičky cukru krystal

Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a usmažíme do růžova na 1 vrchovaté lžíci sádla. Jablko rozkrojíme na 1/4 a odstraníme jádřinec. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno, jablko na hrubo. Zelenou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. ...

Bábovičky s dýní

Bábovičky s dýní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dýně, 100 g kandované pomerančové kůry, 4 vejce, 20 dkg cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml slunečnicového oleje, 10 dkg hrubé mouky, 10 dkg polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 lžičky kakaa

Očištěnou dýni nastrouháme. Kandovanou pomerančovou kůru rozmixujeme nebo nasekáme na drobno. Do mísy na šlehání rozklepneme celá vejce, přidáme krystalový a vanilkový cukr a šleháme elektrickým šlehačem 2 minuty. Přidáme olej a šleháme další minu...

Masové kuličky s fazolkami

Masové kuličky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fazolových lusků, 150 g goudy s pepřem, 70 dkg mletého hovězího masa, 2 vejce, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžíce sušené petrželky, 2 lžíce kukuřičného škrobu do masa, 2 kostky zeleninového bujónu, 2 lžíce kremžské hořčice, 4 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění, 5 lžiček cukru krystal, 100 ml smetany ke šlehání

Fazolky očistíme a překrájíme na menší kousky a sýr nastrouháme. Mleté maso smícháme s vejci, solí, pepřem, petrželkou a 2 lžícemi škrobu. Ze směsi vytvarujeme menší kuličky, které dáme vařit do 1,5 litru vody s bujóny asi na 30 minut. Přidáme faz...

stránka: