Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 121

Moučník s kokosem a mandarinkami

Moučník s kokosem a mandarinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto - 1 vejce, 100 ml cukru krystal, 100 ml slunečnicového oleje, 100 ml mléka, 125 g tvarohu ve fólii, 1 kypřící prášek do pečiva, 450 ml polohrubé mouky, Kokosová náplň - 250 ml kokosové moučky, 3 žloutky, 100 ml cukr moučka, 400 g zakysané smetany, Kokosový sníh - 250 ml kokosové moučky, 3 bílky, 200 ml cukru krystal, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 konzervy mandarinkového kompotu

Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mandarinkové kompoty otevřeme a obsah dáme okapat na síto. Zapneme si troubu. Kokosová náplň - žloutky s cukrem krátce našleháme, vmícháme zakysanou smetanu a poté kokos. Kokosový sníh - nejprve si ...

Čokoládový krém se sladkou smetanou

Čokoládový krém se sladkou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 žloutky, 50 g cukru moučka, 500 ml sladké smetany, 150 g hořké čokolády, 2-3 lžíce silné černé kávy, 3 lžíce Amareta

Čokoládu polámeme na drobné kúsky, pridáme čiernu kávu, alebo mlieko a na miernom ohni necháme zmäknúť. Ku zmäknutej a trochu vychladnutej čokoláde pridáme vymiešané žĺtky s cukrom a všetko dobre vymiešame. Sladkú smotanu vyšľaháme dotuha a opatrn...

Hruškový páj podle Apetitu

Hruškový páj podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 300 g hladké mouky, 6 lžíc cukru krupice, 160 g chlazeného másla, 3-4 lžíce studené vody, Náplň: 4 zralé hrušky, 1 lžíce citronové šťávy, 6 lžíc cukru krupice, 250 g Mascarpone, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 50-100 g mandlových lupínků

Ingredience na těsto, kromě vody zpracujeme v míse na drobenku. Poté přilijeme vodu a rychle do těsta zapracujeme. Vytvoříme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice uležet. Koláčovou formu vymažeme máslem a dáme stran...

Kuřecí směs v hermelínovo - smetanové omáčce

Kuřecí směs v hermelínovo - smetanové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehenní řízky, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, kousek pórku, 1/2 červené papriky, 100 g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 Hermelín, kelímek smetany, olej, špetka tymiánu

Maso nakrájíme na malé kousky. V pánvi na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nasekný česnek, promícháme, přihodíme nudličky anglické slaniny, krátce orestujeme a přidáme maso, tymián, osolíme a opepříme. Když je maso polom...

Výpečky na chleba

Výpečky na chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg masitého vepřového boku, 2 nahrubo nakrájené cibule, 8 stroužků česneku, sladká mletá paprika , sůl, kmín

Maso nakrájíme na kousky a rozložíme do pekáčku, potřeme kmínem, posypeme cibulí a kořením. Podlijeme horkou vodou a pečeme na 180°C cca 3 hodiny. Promícháváme. Pokud se nám maso začne připalovat, podlijeme vodou a přikryjeme alobalem, ale pozor, ...

Perníčkové sušenky

Perníčkové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 140 g cukru moučka, 60 g másla, 1 vejce, 100 g medu, 1 lžíce kakaa, 1,5 lžičky sody bikarbóny, 1 lžička skořice, 1 lžička perníkového koření

V míse smícháme máslo s vejcem a prosátou mouku s cukrem. Přidáme ostatní suroviny (med trošku zahřejeme, ať se nám těsto dobře vypracovává). Zabalíme do potravinové folie a necháme minimálně 8 hodin uležet v lednici. Další den těsto vyválíme na 0...

Podzimní pečeně s rozmarýnem

Podzimní pečeně s rozmarýnem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové pečeně, 5 snítek rozmarýnu, 5 žampiony, 0,5 kg malých nebo nakrájených brambor, olej, sůl, pepř

Pečeni osolíme a opepříme. Opečeme ji zprudka ze všech stran na pánvi, aby se maso zatáhlo. Necháme vychladnout a nití nebo potravinářským provázkem uchytíme rozmarýnové snítky k masu. Brambory omyjeme (nebo větší nakrájíme na kousky. Zakápneme ol...

Chleboví šneci s cibulovou náplní podle Apetitu

Chleboví šneci s cibulovou náplní podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 350 g hladké mouky, 150 g špaldové mouky, 1 lžička cukru krupice, 20 g droždí, Náplň: 250 g červené cibule, 250 g cukety, 50 g černých oliv (použila jsem zelené), petrželka, pažitka, sůl, pepř

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olej, přidáme sůl, obě mouky, cukr a droždí. Necháme proběhnout program na těsto. V pánvi rozehřejte máslo, nasypeme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nakrájenou cuketu na tenké plátky a spolu osmažíme. Pak př...

Ovesné sušenky s medem a javorovým sirupem

Ovesné sušenky s medem a javorovým sirupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka hladké mouky, 1 sklenka ovesných vloček, 1/3 sklenky cukru krupice, 1/2 sklenky medu, 1/2 sklenky sladké smetany, 2 lžíce javorového sirupu, 1 vejce, 2 lžíce změklého másla, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Máslo napěníme s cukrem, přimícháme med, javorový sirup, smetanu, vejce. Do tekuté směsi zamícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem a nakonec ovesné vločky. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme malé kopečky. Sušenky pečeme asi 10 - 15 m...

Sojové kostky s chutí španělských ptáčků

Sojové kostky s chutí španělských ptáčků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sojových kostek, 1 kostka hovězího bujónu, 50 g anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 1 cibule, sůl, pepř, 1 nožka párku nebo jeden špekáček, 2 natvrdo uvařená vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka mleté papriky , olej

Přivedeme k varu 300 ml vody, necháme rozpustit bujónovou kostku a vhodíme sojové kostky. Hrnec vypneme, přiklopíme a necháme odstát. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky, osmahneme, zasypeme moukou...

Bramborový moučník s mandarinkami

Bramborový moučník s mandarinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 dkg sádla, 1 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 7 dkg cukru krystal, 20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg vařených brambor ve slupce, Na piškotové těsto -1 konzerva mandarinkového kompotu, 1 hrnek polohrubé mouky, 20 g kukuřičného škrobu, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml cukru krystal, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce, 150 ml mléka, 50 ml slunečnicového oleje, 1 sklenka ovocné marmelády

Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Vymažeme si formu o velikosti 20 x 30 cm. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Dáme je do mísy, přidáme sádlo (z kelímku) pokojové teploty, vejce a cukr. Směs vymícháme vařečkou a po částech...

Borůvkový moučník s tvarohem a borůvkami

Borůvkový moučník s tvarohem a borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 dkg sádla, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 7 dkg krystalového cukru, 20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg brambor vařených ve slupce, 500 g tvarohu ve vaničce, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 10 hrstí borůvek

Připravíme si tvaroh. Rozšleháme jej s oběma cukry, vejcem a škrobem. Vařečkou lehce vmícháme borůvky. Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Dáme je do mísy, přidáme sádlo pokojové teploty, ...

Kuřecí srdíčka se sýrovou omáčkou

Kuřecí srdíčka se sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 - 400 g kuřecích srdíček, 250 ml plnotučného mléka, 2 - 3 lžíce polohrubé mouky, 1 balení sýru Camembert, 2 lžičky kremžské hořčice, 1 kostka zeleninového bujónu

Srdíčka dobře opláchneme ve studené vodě. Dáme je do tlakového hrnce, zalijeme 2 litry studené vody a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme 1 hodinu. Uvařené vyjmeme děrovanou lžící z vývaru a necháme trochu zchladnout. Očistíme je a nakráj...

Krůtí maso z konzervy s vejci

Krůtí maso z konzervy s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Krůtího masa ve vlastní šťávě , 4 - 6 vajec, 1 lžíce vody, 1 lžíce kečupu, mletý pepř dle chuti

Konzervu otevřeme a maso v ní nakrájíme na 6 plátků stejně silných. Potom celý obsah konzervy vyklopíme do teflonové pánve a plátky urovnáme. Ve vodě si rozmícháme kečup a maso s ní polijeme. Na obsah pánve rozklepneme vejce a osolíme. Zvolna opék...

Zapékané brambory s uzeným a okurkou

Zapékané brambory s uzeným a okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g uzeného masa, 1 střední cibule, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky koření na americké brambory, 100 g sladkokyselých okurek, 300 g brambor vařených ve slupce, 3 plátky eidamu, 3 vejce, mletý pepř dle chuti

Do zapékací mísy dáme olej a krouživým pohybem ho rozlijeme po dně i po stěnách. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a protlačíme přes kolečko na salát. Cibuli a okurky nakrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme na jemno. Vejce rozšleháme s 1 ...

Ostružinový džem

Ostružinový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg ostružin, 60 dkg cukru krystal, 1 balení Želírfix 2:1, 1 lžička kyseliny citronové, 2 lžíce rumu

Ostružiny opláchneme vodou a dáme do kastrolu vařit. Ze začátku pozvolna zahříváme za občasného zamíchání. Asi po 10 minutách ostružiny přivedeme k varu a šťuchadlem na brambory je trochu pomačkáme. V cukru rozmícháme Želírfix, přidáme do ostružin...

Rajčatová šťáva - nápoj

Rajčatová šťáva - nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 litr šťávy z rajčat, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru krystal

Rajčata omyjeme a nakrájíme. Kdo chce, může si je předem oloupat - je to lepší. Nakrájená rajčata dáme vařit do kastrolu. Vaříme zvolna 15 - 20 minut, do měkka, nebo do rozvaření. Necháme je mírně zchladnout a poté protlačíme přes velmi husté síto...

Cuketa a nektarinka

Cuketa a nektarinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 nektarinka, cuketa dle chuti, kousek másla dle potřeby, koření na americké brambory dle chuti

Cuketu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky. Nektarinku oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozpustíme silnější plátek masa a na něm opečeme cuketu a nektarinku. Opečené přendáme na talíř a dle chuti posypeme kořením na americké brambory. Po...

Vepřové plátky s kapií

Vepřové plátky s kapií

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2-4 stroužky česneku, 4 plátky vepřové krkovice, 2 lžíce zelené části z cukety, 2 lžíce sterilované kapie, instantní tmavou jíšku dle potřeby, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička sojové omáčky, sůl dle potřeby, pepř dle chuti, 1 lžička kremžské hořčice

Vepřovou krkovici naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme naklepané plátky masa, česnek nakrájený na plátky a bez opékání ihned přiklopíme poklicí. Maso pustí šťávu, ve kt...

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka s jablky a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g rozinek, 3 jablka, 4 rohlíky, 500 ml mléka, 2 vejce, 1 vanička tučného tvarohu, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžička Solamylu, 1 lžička skořice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce másla

Formu na pečení vymažeme máslem, nabo ramou. Hrozinky přebereme, opláchneme pod tekoucí vodou a nasypeme do misky, kde je zalijeme horkou vodou. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, oloupeme, vykrojíme jádřince a nastrouháme. Rohlíky z předešlého dne nakr...

Klasický jablečný páj podle Apetitu

Klasický jablečný páj podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 300 g hladké mouky, 100 g másla, 75 g sádla, špetka soli, Náplň: 1 kg jablek, 50 g cukru krupice, 1 lžička skořice, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce třtinového cukru na finální posypání, 1 vejce na potření

Ingredience na těsto si vložíme do mísy a jemně vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout. Mezitím co nám těsto odpočívá, oloupeme a očistíme si jablka. Nakrájíme je na plátky a v míse ...

Babiččina ořechová bábovka podle Gurmetu

Babiččina ořechová bábovka podle Gurmetu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla + kousek na vymazání formy, 300 g cukru krupice, 5 vajec, 2 lžíce rumu, 400 g polohrubé mouky + trochu na vysypání formy, 1 prášek do pečiva, 100 g mletých vlašských ořechů, 200 ml mléka, cukr moučka na posypání

Máslo i vejce zahřejeme na pokojovou teplotu. Pak máslo s cukrem, žloutky a rumem vyšleháme do krému. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a vypracujeme těsto, do kterého přimícháváme vlažné mléko. Nakonec zapracujeme tuhý ...

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pstruh, 20-30 g kuskusu, 1 malá hrst čerstvého špenátu, 1 lžička citronové šťávy, 2 snítky tymiánu, 2 lžíce másla, sůl, citronový pepř

Troubu si rozehřejeme na 180°C. Pstruha nasolíme a opepříme zevnitř i zvenku. Kuskus připravíme od oka tak, že uvařenou vodou zalijeme kuskus (pamatujte na to, že vody musí být dvojnásobek, takže pokud máte malou sklenici kuskusu, zalijte ji dvěma...

Meruňkové řezy

Meruňkové řezy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 160 g cukru krupice, 1 balení vanilky, 160 g hladké mouky, 20 g kakaa, 150 ml hustá smetany, 500 ml zakysané smetany, 100 g cukru krupice, 20 g želatiny, 1 meruňka, 1 čokoláda na vaření

Žloutky smícháme s cukrem do pěny, přidáme sníh z bílků smíchaný s cukrem a moukou. Polovinu těsta dáme do pekáčku, do druhé přidáme kakao a dáme jej do druhého pekáčku, obě pečeme, necháme vychladnout a vyjmeme z pekáčků. Pak je tam zase vložíme....

Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 150 ml bílého jogurtu, 150 ml zakysané smetany, 3 stroužky česneku, 1 lžíce kopru

Lilky omyjeme a nakrájíme je na zhruba 6-8 mm široké plátky. Důkladně je posolíme a necháme 30 minut odstát, dokud nepustí šťávu. Pak je opláchneme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej. Lilky lehce pomoučíme a pak je na středním plameni smažíme po ...

stránka: