Šunkové brambory s pohankou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1748 kalorií
1.0g cukrů
35.0g tuků
75.0g bílkovin


Příprava

Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Vše smícháme, přidáme utřený česnek, kmín a podle chuti osolíme a opepříme. Polovinu směsi vložíme do sádlem vymazaného pekáčku, na ni položíme plátky šunky, překryjeme zbytkem bramborové směsi a zapečeme v troubě. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

Tip k receptu

Do pokrmu můžete přidat i spařené listy špenátu nebo dovnitř vmíchat kostičky natvrdo uvařeného vejce.

přidejte na:
notburga

04. 01. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný chutný recept

palino 17. 04. 2016, 18:49

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobre spojenie zemiakov a pohanky

katka16031 16. 12. 2016, 13:34

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
šunkové zemiaky vborné

dušanka 10. 10. 2017, 19:55

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutne zemiaky

hanka 31. 12. 2017, 21:42

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
oplatí sa vyskúšať, velmi dobré

majka 14. 01. 2018, 20:23

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Cibuli jsem předem orestovala dozlatova a navíc jsem přidala lžíci čerstvé majoránky. Byl to moc dobrý oběd, díky za recept a přidávám fotečky :o)

Angel 666 23. 05. 2012, 11:52