Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 117

Telecí roláda plněná uzeným masem a vejci

Telecí roláda plněná uzeným masem a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka (upraveného na plát), 50 g sádla, 50 g uzené slaniny, 1-2 lžíce hladké mouky, Náplň: 200 g vařeneho uzeného masa ( nadrobno posekaného), 200 g vepřového masa ( nadrobno posekaného), sůl , pepř a sladká mletá paprika podle potřeby, 1 vejce, 1-2 postrouhané housky, 5-6 vajec uvařených natvrdo, 100 g strouhaného uzeného sýra, 1 červená paprika nadrobno posekaná

Mäso na plnku spojíme vajcom, postrúhanou žemľou a koreninami. Teľací plat osolíme, posýpeme struhaným syrom a natrieme zmesou posekaneho mäsa. Posýpeme pokrájanou červenou paprikou. Doprostred plátu pokladieme natvrdo uvarené vajcia, ktorým sme ...

Bramboroví ježci

Bramboroví ježci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 velkých brambor, 100 g anglické slaniny, 100 g Nivy, 100 g kozího sýra, 100 g eidamu , sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce rostlinného nebo olivového oleje

Brambory si oloupeme a omyjeme. Rozkrojíme je na půl a položíme řeznou stranou dolů. Na hřbetech brambor nařízneme tři zářezy. Osolíme a opepříme. Slaninu, nivu, eidam a kozí sýr si nakrájíme na malé tenké kostky o velikosti půl centimetru a dle v...

Roštěnky na Hortobágyský způsob

Roštěnky na Hortobágyský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 hovězích roštěnek ( po 150 - 180 g), 100 g sádla, 1-2 lžíce hladké mouky, sůl, majoránka a drcený kmín podle potřeby, 2 stroužky utřeného česneku, 150 g červené pálivé papriky , 150 g zelené papriky, 200 g cibule, 150 g rajčat, 100 ml rajčatového protlaku, Na krupicové halušky :100 g krupice, 1 vejce, 50 g másla

Roštenky na okrajoch narežeme, jemne naklepeme, poprášime múkou a prudko opečieme na masti po oboch stranách. Opečené preložíme do kastróla. Na masti, v ktorom sa roštenky opekali, opražíme dozlatista najemno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú š...

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml vývaru (z masa,ryb nebo ze zeleniny), 4 žloutky, 1 lžíce hladké mouky (nebo bramborový škrob), 80 g másla, 2-3 lžíce citronové šťávy nebo octa, sůl a pepř podle chuti, špetka citronové kůry

V troške studeného vývaru rozšľaháme žĺtky s hladkou alebo zemiakovou múkou. Zvyšný vývar necháme zovrieť, postavíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania prilievame rozšľahané žĺtky. Len čo omáčkazačne narástať a hustnúť, ihneď ju odstavíme, pr...

Bílé citrónové řezy

Bílé citrónové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg hrubé mouky, 15 dkg hladké mouky, 2 lžíce cukru moučky, 10 dkg másla, 1-2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3-4 lžíce mléka

Všechny suché přísady smícháme v míse. Přidáme vlažné mléko, rozpuštěné vlahé máslo, vejce, těsto zpracujeme a vyválíme 3 stejné pláty. Upečeme každý zvlášť v troubě dorůžova asi při 180°C. V horkovzdušné troubě je výhodou, že je lze upéci najedn...

Játrový svítek

Játrový svítek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jater, 30 g tuku, 2 housky, 2 vejce, sůl, pepř a majoránka podle chuti, 1 stroužek prolisovaného česneku, 2-3 lžíce strouhanky, špetka kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička čerstvé petrželové natě

Pečeň zomelieme, blany a iné zvyšky dáme vyvariť do polievky. Po pečeni zomelieme žemle navlhčené mliekom alebo vodou. Zmäknutý tuk vymiešame so žĺtkami, pridáme zomletú pečeň, žemle, strúčik rozotretého cesnaku, štipku korenia,soli, majoranu a s...

Výborná medová roláda

Výborná medová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 20 dkg cukru moučka, 4 lžíce včelího medu, 25 dkg polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Z 8 bílků ušleháme sníh, žloutky ušleháme s cukrem, přidáme tekutý med, jemně přimísíme mouku a kypřicí prášek (popř. sodu bicarbonu), lehce smícháme a dáme na plech na pečicí papír asi 15 - 20 minut péci v předtopené troubě na 150°C. Na plechu n...

Křupavé kuře

Křupavé kuře

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuře asi 1400 gr, 2 vejce, sůl podle chuti, 1 lžíce hladké mouky, 50 g mletých mandlí, 50 g nastrouhaného uzeného sýru (Oštiepok), 2 lžíce strouhaného parmazánu, 3 lžíce strouhanky, 1 lžička tuku na vymazání pekáče, 100 g másla

Kurča rozporcujeme, každé stehno rozdelíme na dve časti, ak chceme, môžeme niektoré časti kurčaťa aj vykostiť. Posolíme, obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a v zmesi mandlí, strúhaného syra parmezánu a strúhanky. Pekáč vymastíme, poukladáme naň...

Voňavé kuře

Voňavé kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rozporcované kuře, 150 g domácí klobásy, hřebíčky a kousky celé skořice, 1 citrón pokrájený na plátky, 150 ml červeného vína, 80 ml olivového oleje, 1 cibule, sůl podle chuti

Rozporcované kurča umyjeme, osušime a posolime. Na každú porciu pripichneme klinčekom a kúskom škorice plátok citróna a kolieska klobasy. Porcie kurčaťa dáme na pekač na ktorom sme na oleji spenili pokrájanú cibuľu, opatrne opečieme, podlejeme pol...

Vánoční medové koláčky

Vánoční medové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15-20 dkg hladké mouky, 15 dkg cukru moučka, 1 vejce, 1 lžíce medu, 1 lžíce změklého másla, 1/2 lžičky mleté skořice, troška mletého hřebíčku, 1 lžíce sekaného kandovaného ovoce, 5 dkg sekaných vlašských ořechů, 1 lžička sody bikarbóny

Mouku na vále zpracujeme s vejcem, cukrem, změklým máslem, medem, kandovaným ovocem, ořechy, kořením a sodou. Těsto necháme uležet v chladnu do druhého dne. Následující den tvoříme z těsta kuličky cca 2 cm v průměru a klademe na pečicí papír či vy...

Koktejl Amsterdam

Koktejl Amsterdam

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml koňaku, 100 ml horké přefiltrované kávy, 40 ml smetany

Do varné sklenky dáme koňak s horkou kávou - zamícháme. Smetanu vrstvíme přes lžičku na hladinu drinku. Můžeme ozdobit kávovým zrnkem.

Tříbarevné vánoční pracny

Tříbarevné vánoční pracny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g másla, 180 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 70 g strouhaných vlašských ořechů, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa

Do mouky rozkrájíme tuk, přidáme ostatní ingredience a rychle spojíme. Těsto si můžeme rozdělit na 2 půlky a do jedné přidáme kakao. Těsto dáme odpočinout do lednice nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc. Vychlazené těsto plníme do formiček, které...

Zadělávané dršťky s uzeným masem

Zadělávané dršťky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g dršťek, 250 g kořenové zeleniny, 2 větší cibule, 1 lžíce čerstvě nasekané petrželové nati, 80 g sádla nebo slaniny, 3-4 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a majoránku podle potřeby, 200 g vařeného uzeného masa (nadrobno posekaného), špetka mletého zázvoru, 150 ml sladké smetany

Dôkladne vyumývané držky dáme variť do studenej vody. Necháme zovrieť, vodu zlejeme a držky znova zalejeme horúcou vodou. Potom ich s očistenou koreňovou zeleninou uvaríme domäkka. Po uvarení ich scedíme a pokrájame na hrubšie rezance. Na masti a...

Adventní šneci z kynutého těsta

Adventní šneci z kynutého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 ml mléka, 100 ml slunečnicového oleje, 1 vejce, 3 lžíce rumu, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí , špetka soli, 3 plnější lžíce cukru krupice, Na potření těsta: 80 g rozpuštěného másla, Náplň: asi 6 středních jablek, 2 sáčky skořicového cukru, 4 hrsti nasekaných vlašských ořechů, Na potření šneků: 3 lžíce kondenzovaného mléka, 2 lžíce rumu, 2 lžičky pomerančové kůry, Na posypání: hrst mandlových lupínků nebo nudliček

Do nádoby pekárny vložíme přísady na těsto v pořadí tekuté a pak sypké. Zapneme program "těsto". Po skončení programu vykynuté těsto rozpůlíme a každou část vyválíme na obdélník. Vyválené těsto potřeme rozpuštěným máslem, rovnoměrně poklademe olo...

Palačinky zapékané se špenátem a sýrem

Palačinky zapékané se špenátem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 200 ml smetany ke šlehání, 400 g mražených špenátových listů, 8-10 palačinek, 100 g eidamu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu taky nakrájíme nadrobno. Na olivovém oleji osmahneme cibulku se slaninkou a přidáme nožem utřený stroužek česneku. Zalijeme smetanou a přidáme špenát, který necháme zavadnout. Vaříme přibližn...

Linecké cukroví podle Apetitu

Linecké cukroví podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g polohrubé mouky, 300 g másla, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 vejce, 2 natvrdo uvařené a nastrouhané žloutky, 1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry, 1 hrneček rybízové marmelády

Všechny ingredience, kromě marmelády v míse smícháme a vyhněteme do hladkého těsta. Těsto můžeme také vložit do hnětacího kuchyňského robota a vypracovat do hladkého pružného těsta. Těsto vložíme do potravinové fólie a necháme v lednici asi na h...

Brambory zapečené se solenými sleďmi

Brambory zapečené se solenými sleďmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g brambor, 2 sleďi cca 500gr, 300 ml sladké smetany nebo mléka, 3 vejce, 100 g másla, 1 velká cibule, troška rozmarýnu a oregána, sádlo na vymazáni a strouhanka na vysypáni pekáče , sůl, pepř a majoránka podle chuti

Uvarené, olúpané a ochladené zemiaky pokrájame na plátky a navrstvíme do pekáča, ktorý sme vymastili a posypali strúhankou. Olúpané a vymočené slede vo vode pokrájame nadrobno a rozložíme na zemiaky, dáme vrstvu sleďov, ktoré posypeme koreninam...

Dušený králik na francouzský způsob

Dušený králik na francouzský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králičí hřbet a stehna, 100 g uzené slaniny, 50 g másla, 3 středně velké cibule, 3-5 žampionů nebo hřibků naložených v soli, 250 ml bílého vína, 100 ml masového vývaru, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 bobkový list, 1 větvička tymiánu, po 5 kuličkách pepře a nového kořeni, 1-2 lžíce hladké mouky

Očistený zajačí zadok a stehna rozkrájame na niekoľko kúskov (asi 7-8 kúskov), prešpikujeme ich slaninou, posolíme a posypeme čiernym korenim a potrieme horčicou. Na pekáč dáme zvyšnú slaninu, maslo a pokrájanú cibuľu a necháme zružovieť. Vložíme ...

Krůtí stehna na divoko se smetanovou omáčkou

Krůtí stehna na divoko se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí stehna (cca po 250-300 gr), 80 g slaniny, 1 větší cibule, 1 kořen mrkve, 1 kořenová petržel, 100 g bulvového celeru, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 1/2 lžičky tymiánu, 2 bobkové listy, 250 ml sladké smetany, 1-2 lžíce hladké mouky, cca 250 ml drůbežího vývaru na podléváni, troška octa nebo citrónové šťávy

Morčacie stehná prešpikujeme slaninou, až potom ich posolíme. Zvyšok slaniny pokrájame nadrobno, vyškvaríme a opražíme na nej ošúpanú a na kolieska pokrájanú cibuľu. Ihneď pridáme aj postrúhanú zeleninu a krátko popražíme. Vložíme mäso, podlejem...

Teleci játra dušená se slaninkou

Teleci játra dušená se slaninkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích jater , 50 g uzené slaniny, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 velká cibule, 50 g sádla nebo másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 250 ml sladké smetany

Z umytej teľacej pečene stiahneme blanu a pečeň, prešpikujeme slaninou. Na masle, masti, alebo vyškvarenej slanine speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ňu vložíme pečeň, opražíme ju a dusíme, kým nezmäkne. Mäkkú pečeň vyberieme, šťavu poprášime m...

Sekaná pečínka ze zajíce

Sekaná pečínka ze zajíce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na uvaření: Přední část zajíce, játra a srdce, 1 větší cibule, 4-6 kuliček pepře a nového koření, špetka tymiánu, 2-3 bobkové listy, 20 g soli, 1000 ml vody, Dále: 800 g vepřového masa, 2-3 housky namočené ve víně, 1 velká cibule, sůl a pepř podle chuti, 2-3 stroužky česneku, troška majoránky a zázvoru, 3 vejce, 100 g slaniny pokrájené na kostičky, 50 g slaniny v plátcích, 80 g másla, 3-4 lžíce strouhanky na obalení sekané

Zvyčajne pripravujeme fašírku z prednej časti zajaca, ale ak je zajac malý, môžeme ju pripraviť z celého. Mäso teda dôkladne umyjeme, rozdelíme na časti, dáme variť do hrnca spolu s pokrájanou cibuľou, koreninami a soľou. Uvarené mäso oberieme z k...

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší lilky, 2 vejce, cca 250 ml mléka, polohrubé mouky podle potřeby, 100 ml olivového oleje na smažení, sůl a pepř podle chuti, 3 stroužky česneku, 500 g jehněčího mletého masa , troška rozmarýnu, 2 velké cibule, 500 g rajčat, 2 lžíce sádla

Dva väčšie baklažány ošúpeme, pokrájame po dĺžke na pol centimetrové plátky, posolíme a necháme asi 20 minut odstáť. Medzitým si pripravíme cestíčko z 2 vajec, 250ml mlieka, soli a polohrubej múky, ktoré by malo byť hustejšie ako na palacinky. Pl...

Broskvový koláč z křehkého těsta

Broskvový koláč z křehkého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, špetka soli, 3 lžíce cukru moučka, 65 g másla, 5 vajec, 4 půlky kompotované broskve, 60 g čokoládových vloček, 250 ml smetany ke šlehání

Do sekacího robota vložíme mouku, sůl a 1 lžíci cukru moučka a na chvíli zapneme. Necháme provzdušnit mouku. Poté přidáme na kostičky nakrájené máslo a znovu robot zapneme. Po chvilce přilijeme 1 trochu rozšlehané vejce a zapneme naposledy robot. ...

Jehněčí stehno na valašský způsob

Jehněčí stehno na valašský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, sůl a pepř podle potřeby, 100 g uzené slaniny, 150 g domácí klobásy, 4 červené papriky, 150 g cibule, 3 lžíce hladké mouky

Očistené mäso rozkrojíme na plát, naklepeme, posolíme, posypeme korením, paprikou pokrájanou na rezančeky, pridáme 20 gr slaniny pokrájanej na kocky a celú klobásu. Zvinieme, zviažeme niťou a dáme dusiť na slaninke s cibuľkou. Podlievame. Keď je ...

Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g vykoštěné telecí hrudi, 100 g sádla, 3 vejce, 2 sterilizované okurky, 200 g uzené šunky, 100 g na plátky nakrájených hříbků, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 lžíce čerstvé petrželové natě

Vykostenú hruď rozrežeme na plocho a rozklepeme na plát, ktorý posolíme a posypeme koreninami. Na troške tuku krátko opražíme na kocky nakrájanú šunku, pridáme na plátky pokrájané hríby a rozšľahané vajíčka, urobíme hustejšiu praženicu. Rozklepan...

stránka: