Pstruh na bílém víně
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
820
kalorií
7.0g
cukrů
67.0g
tuků
14.0g
bílkovin
Příprava
Rozřízneme po délce pstruha a odstraníme vnitřnosti. Řádně rybu omyjeme a zvenku i zevnitř nasolíme. Mrkev, petržel, houby a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Připravené ryby položíme do přiměřeného pekáčku. Zasypeme nakrájenou zeleninou, ochutíme pepřem, bobkovým listem, plátky citrónu a petrželkou. Zalijeme suchým bílým vínem a takovým množstvím vody, aby byla ryba z poloviny zakrytá. Přidáme máslo a dusíme při mírné teplotě, ryby obracíme. Asi po 10 minutách dušení přilijeme smetanu, přivedeme k varu a ihned servírujeme.
bookmen20. 02. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.