Pstruh na bílém víně

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

820 kalorií
7.0g cukrů
67.0g tuků
14.0g bílkovin


Příprava

Rozřízneme po délce pstruha a odstraníme vnitřnosti. Řádně rybu omyjeme a zvenku i zevnitř nasolíme. Mrkev, petržel, houby a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Připravené ryby položíme do přiměřeného pekáčku. Zasypeme nakrájenou zeleninou, ochutíme pepřem, bobkovým listem, plátky citrónu a petrželkou. Zalijeme suchým bílým vínem a takovým množstvím vody, aby byla ryba z poloviny zakrytá. Přidáme máslo a dusíme při mírné teplotě, ryby obracíme. Asi po 10 minutách dušení přilijeme smetanu, přivedeme k varu a ihned servírujeme.

přidejte na:
Chybí obrázek

20. 02. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
výboný pstruh

11. 09. 2016, 17:51

Chybí obrázek
pstruh na víne vyborný a chutný

01. 11. 2016, 13:17

Chybí obrázek
pstruha na vine občas robím,je to dobrý recept

05. 12. 2016, 22:18

Chybí obrázek
recept vynikajúci

16. 01. 2017, 11:19

Chybí obrázek
recept je vynikajuci a pstruh chití skvostne

03. 03. 2017, 10:27

Chybí obrázek
pstruh pripravený chutne

06. 03. 2019, 22:01

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.