Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 120

Kuřecí prsíčka s brokolicí

Kuřecí prsíčka s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsíčka ( Po cca 150g), 500 g brokolice, 150 g plísňového sýru, 200 ml zakysané smetany, 100 ml sladké smetany, 1 lžíce kari koření, 2-3 lžíce hladké mouky (podle potřeby), troška pepře bílého, 2 lžičky grilovacího koření, sůl podle chuti, 50 ml olivového oleje, 1 lžička čerstvé petrželové nati

Kuracie prsia zľahka naklepeme a obalíme v múke, do ktorej sme pridali grilovacie korenie, biele korenie a soľ. Takto pripravené mäso prudko orestujeme na oleji a preložíme do zapekacej misy. Brokolicu rozoberieme na ružičky a mierne povaríme v ...

Pečená kachna s medem a červeným vínem

Pečená kachna s medem a červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna (cca 2 kg), 4 lžičky soli, 1 lžička sušeného tymiánu, 4 kyselá jablka, 50 g sušených švestek, 3 lžičky kmínu, 1 hrneček drůbežího vývaru na podlévání, 2 lžíce medu, 150 ml červeného vína

Kachnu očistíme od zbytku peří, omyjeme a osušíme. Důkladně ji potřeme solí (zevnitř i zvenku). Zevnitř ji navíc vysypeme tymiánem a naplníme na kousíčky nakrájenými jablky se švestkami. Kachnu zašijeme, aby nádivka nevypadla. Podlijeme troškou dr...

Šťavnatý koláč z Normandie

Šťavnatý koláč z Normandie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g hladké mouky, 150 g chlazeného másla, 1 trochu našlehané vejce, 50 g cukru krupice, 1-2 kapky vanilkové esence, Náplň: 3 jablka, šťáva z jednoho citronu, 2 vejce, 1 žloutek, 60 g cukru krupice, 1 lžička mleté skořice, 200 ml smetany ke šlehání

Troubu předehřejeme na 170°C. Ingredience na těsto si smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které poté zabalíme do potravinové folie a dáme na hodinu do lednice uležet. Formu na koláč vymažeme máslem a můžeme ji také vložit do lednice. Těsto se...

Sýrové nudle do polévky

Sýrové nudle do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky strouhaného Camembertu, 1 vejce, 1 lžíce vody, 1 lžička polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička slunečnicového oleje

Sýr nastrouháme najemno. Rozšleháme vejce s vodou, solí, moukou a vmícháme sýr. Na teflonovou pánev dáme lžičku oleje a rozetřeme ho peroutkou. Pánev rozehřejeme a vlijeme na ní těsto. Osmažíme po obou stranách. Necháme mírně vychladnout a nakrájí...

Surimi tyčinky na pánvi

Surimi tyčinky na pánvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krabích tyčinek, 80 g mražené zeleninové směsi, 2 vejce, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra, 1 plátek másla, 3 špetky soli, špetka pepře

Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo. Z tyčinek odstraníme fólii a naskládáme je na střed pánve těsně vedle sebe. Do volného prostoru dáme zeleninu a zvolna začneme opékat. Zeleninu občas promícháme a tyčinky asi po 5 minutách obrátíme. Vše na pán...

Boršč á la Kuštar

Boršč á la Kuštar

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké kořeny červené řepy, 3-4 brambory, 1 velká cibule, 3 mrkve, 3 kořenové petržele, 2 stroužky česneku, 2 velké rajčata, 100 g kyselého zelí, 4 lžíce zakysané smetany, 1 kostka bylinkového bujónu, 100 g másla, sůl, vegetu, majoranku, bílé koření, podle chuti, 2 lžičky vinného octu, 100 g červeného zelí

Časť cvikle nakrájame na kocky, zvyšok postrúhame. Mrkvu, paradajky, petržlen ,zemiaky, kapustu a cibuľu nakrájame na kocky. Osmahneme na masle na panvici, aby sa zelenina nerozvarala. Do vriacej vody dáme zeleninový bujon, cviklu a varime 15-20 m...

Krkovička na černém pivu s kysaným zelím a bramborovými špalíčky

Krkovička na černém pivu s kysaným zelím a bramborovými špalíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřová krkovice, 200 ml černého piva, 1 hrst cibule - sušené kořenící směsi, 1 stroužek česneku, pepř, sůl, kyselé zelí, olivový olej

Krkovičku omyjeme, osušíme a posolíme. Přidáme pepř a zalijeme černým pivem. Necháme marinovat cca 90 minut. Na pánvi pak rozehřejeme trošku olivového oleje a zprudka krkovičku osmahneme po obou stranách, přidáme na plátky nařezaný česnek. Pečeme....

Smažené bramborové špalíčky

Smažené bramborové špalíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 uvařené a vychladlé brambory, 1 malá cibule, 5 dkg anglické slaniny, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce hladké mouky (případně více), 1 vejce, olej na smažení

Cibulku a anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Necháme vychladnout. Mezitím si na hrubém struhadle nastrouháme uvařené brambory. K nim pak přidáme mouku, vejce a vychladlou směs cibulky a slaniny. Ve vyšší vrstvě oleje nebo f...

Kuřecí kousky v hořčičné omáčce

Kuřecí kousky v hořčičné omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykostěná kuřecí stehna, 3 lžíce oleje, 2 cibule, 100 ml světlého piva, 1 lžíce strouhanky, 1 lžíce hořčice z celých semen, 4 snítky čerstvého tymiánu, 1 lžíce másla, 1 citrón, pepř bílý, sůl

Na pánvi zahřejeme olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme maso. Restujeme. pak podlijeme pivem, přidáme strouhanku, lístky tymiánu, hořčici, sůl a pepř a dusíme cca 25 minut. Nakonec přidáme lžíci másla a dochutíme citronovou šťávou. Je...

Kuře na indický způsob

Kuře na indický způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře rozporcované a zbavené kůže ( cca 1200 g), 125 g másla, 1 lžíce kari koření, 2 velké cibule, 3 vejce, sůl podle potřeby, 2 lžičky mleté sladké papriky, trochu sádla na vymazání, 600 g brambor

Očistené zemiaky pokrájame na asi 5 mm plátky, mierne posolíme a poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Dáme zapiecť do dobre vyhriatej rúry. Medzitým roztopíme maslo a nasekáme na drobno cibuľu. Do roztopeného masla zamiešame rozšľahané vajcia...

Kuřecí stehýnka po lovecku

Kuřecí stehýnka po lovecku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích dolních stehýnek, 50 ml olivového oleje, 1 lžíce cukru krystal, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, po 5 kuličkách pepře a nového kořeni, 2 bobkové listy, 1 lžíce octa, sůl podle chuti, 3-4 lžíce másla, 2-3 lžíce hladké mouky (podle potřeby), 200 ml červeného vína, 3 lžíce švestkových povidel, 1 citrón ( šťava a kúra), 8 sušených švestek, 20 sultánek (rozinky), 20 mandli, 8 nasekaných vlašských ořechů

Do rozohriateho oleja vsypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, koreniny a za stáleho miešania všetko opražíme, ochutíme octom, podlejeme vodou a do zmesi vložíme stehienka. Posolíme ich a dusíme...

Jáhlová kaše

Jáhlová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 125 ml jáhlových instantních vloček, špetka soli, 1 lžička cukru krystal, 1 lžíce másla

Mléko nalijeme do kastrolku a jakmile začne vařit, tak ho odstavíme. Ihned vsypeme jáhlové instantní vločky, osolíme, osladíme a promícháme. Necháme asi 3 minuty odstát a poté kaši dáme na talíř. Kaši posypeme dle chuti grankem, kakaem, čokoládo...

Hovězí kuličky v hořčicové omáčce

Hovězí kuličky v hořčicové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg hovězího mletého masa, 15 dkg mletého uzeného masa, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 lžička sušené petrželové nati, 1/4 lžičky mletého pepře, 4 lžíce kukuřičného škrobu, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička cukru krystal

Hovězí a uzené maso promícháme s vejcem, solí, petrželkou, pepřem, 1 lžící kukuřičného škrobu a vytvarujeme menší kuličky. Dáme si vařit 1/2 litru vody, do které vhodíme kuličky. Ve 1/4 litru vody rozmícháme hořčici a s bujónem přidáme ke kuličkám...

Jablečná buchta s drobenkou

Jablečná buchta s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 4 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 hrnečky polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání, Náplň: 6 jablek, 1 lžíce másla, 2 a 1/2 lžíce cukru krupice, 3 lžíce polohrubé mouky

Jablka oloupeme a odřízneme jadřince. Jablka nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou. Vejce rozklepněte, oddělte žloutky od bílků. Žloutky vložte spolu s cukrem do mísy a vyšlehejte do pěny. Přisypte vanilkový cukr, postupně přimíchejte...

Kuře plněné rýžovo - arašídovou směsí

Kuře plněné rýžovo - arašídovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca 1200g, 1 cibule, 750 g pórku, 125 g dlouhozrnné rýže, 100 g nasekaných arašídů, 250 ml smetany, 250 ml drůbežího vývaru, 1 chili paprička, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička kari koření, 1 lžička zelené petrželové nati na ozdobu, špetka koření na kuře, 1 lžička sušené kořenové zeleniny, sůl a pepř podle chuti

Do klasický pripravenej ryže pridáme pred koncom varenia nasekané arašidy a odstavíme. Vypitvané kurča naplníme ryžovou zmesou a otvor zašijeme. V oleji rozmiešame soľ s koreninami a vzniknutou marinádou, kura dôkladne potrieme a pečieme vo vyhri...

Pórek s uzeným masem a sýrovou omáčkou

Pórek s uzeným masem a sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g pórku, 20 g másla, 50 ml olivového oleje, 300 g uzeného masa ( 4 plátky), 30 g hladké mouky, 250 ml masového vývaru, 100 ml mléka, 100 g taveného sýru, 50 ml bílého vína, sůl a pepř podle chuti, špetka muškátového ořechu

Očistený a umytý pór uvaríme do mäkka v posolenej vode. Pokrájame ho na kúsky dlhé 4-6 cm. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku, za stáleho miešania popražíme, zalejeme vývarom a mliekom. Pridáme syr, ktorý sa pri miešani celkom roztopí. ...

Bramborový koláč s vinnou klobásou podle časopisu Kuchyně.cz

Bramborový koláč s vinnou klobásou podle časopisu Kuchyně.cz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g ve slupce uvařených brambor, 1 vejce, lžička soli, 200 g hrubé mouky, 1 kg vinné klobásy, 300 g kyselého zelí, pažitka

Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme, přisypeme prosátou mouku a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou rozválíme na silnější placku. Placky vložíme do kul...

Vepřové se žampiony

Vepřové se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového masa, 200 g žampionů, 3/4 l mléka, 80 g másla, 1 lžičku celého pepře, špetka soli

Vepřové maso opláchneme a osušíme. Necháme jej vcelku a posolíme po celém povrchu. Poté vložíme do pekáčku na rozehřáté máslo a ze všech stran upečeme. Poté zalijeme mlékem a přiklopíme. Dusíme pozvolna doměkka. Žampiony očistíme, oloupeme a hla...

Anglická frittata

Anglická frittata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 brambor, 50 ml zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře, 4 plátky anglické slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, 12 žampionů, 2 domácí klobásy

Brambory uvaříme. Vejce dáme do mísy, našleháme, přidáme smetanu, sůl, pepř. Na pánvi orestujeme slaninu, houby, klobásy. Promícháme s pokrájenými bramborami, dáme do pekáčku zalijeme vaječnou směsí a pečeme.

Kyselo s houbami

Kyselo s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 1/4 l mléka, 4 velké brambory, 5 vajec, 1 hrst sušených nebo čerstvých hub, 2 lžíce octa, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 1 lžička kmínu, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, pepř dle chuti

Oloupeme brambory, očistíme houby. Ty sušené zalijeme vodou a necháme nabobtnat, poté vymačkáme. Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do poloměkka. Do hrnce nalijeme litr mléka, přidáme koření a osolíme. Do vroucího mléka přidáme houby, polom...

Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda

Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 červená cibule, 2 kuřecí prsa, 500 g čerstvého baby špenátu, špetka soli a pepře, 1 lžíce olivového oleje, 3 lžíce mléka, 100 g goudy

Špenátové listy si pořádně omyjeme a necháme na sítu nebo v odstředivce okapat. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí maso omyjeme, kuchyňskou útěrkou osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme. Nejlép...

Gruzínska šurpa

Gruzínska šurpa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího masa , 50 g sádla, 1 cibule, 1,5 l vývaru z kostí, 100 g mrkve, 150 g brambor, 30 g rajčatového protlaku, 5 kuliček pepře, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 lžička nasekaneho zeleného kopru, sůl podle chuti, 100 ml sladké smetany

Mäso pokrájame na väčšie kúsky, opražíme s cibuľkou pokrájanou nahrubo, zalejeme vývarom, pridáme čierne korenie, soľ a varíme, až kým je mäso skoro mäkké. Pred dovarením pridáme mrkvu pokrájanú na kolieska, zemiaky pokrájané na kocky a rajčiakový...

Jablečné muffiny s nutelovou náplní

Jablečné muffiny s nutelovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 hrnek oloupaných a na malé kostičky nakrájených jablek, 1 vejce, 150 ml mléka, špetka skořice, 100 ml oleje, 2 lžíce rumu, 12 lžiček Nutely

V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience, včetně jablečných kostiček. Ve druhé míse rozšleháme vejce se všemi tekutými přísadami a nalijeme je na moučnou směs. Dobře promícháme, aby se utvořilo těsto. Do plechu na muffiny rozdělíme papíro...

Králičí závitek se špenátovo - žampiónovou náplní

Králičí závitek se špenátovo - žampiónovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 zadní stehna z králíka, sůl, pepř, lžíce másla, 1 menší cibule, 1-2 stroužky česneku, 100 g čerstvých špenátových listů, asi 3 žampiony, 1 vejce, Trojobal: hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení

Zadní stehna z králíka vykostíme, rozklepeme na plátek, osolíme a opepříme. Na lžíci másla zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přimícháme nasekaný česnek a přihodíme žampióny nakrájené na plátky. Houby restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekut...

Old fashion čoko dort

Old fashion čoko dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 g hladké mouky, 200 g cukru moučka, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky sody bikarbóny, 40 g kakaa, 175 g změklého másla, 2 vejce, 2 lžičky vanilkové esence, 150 ml zakysané smetany, Náplň a poleva: 75 g másla, 175 g hořké čokolády, 300 g cukru moučka, 1 lžíce medu, 125 g zakysané smetany, 1 lžička vanilkové esence

Všechny ingredience na těsto smícháme šlehačem a nalijeme do máslem vymazané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut. Vyjmeme a necháme úplně vychladnout. Mezitím co nám korpus chladne, nad vodní lázní rozpustíme máslo s čoko...

stránka: