Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do tlakového hrnce dáme studenou vodou omyté hovězí žebro. Přidáme nové koření, celý pepř, sůl, snítky zelených natí a zalijeme vše studenou vodou. Hrnec uzavřeme a vaříme 60 - 75 minut. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Játra pomeleme na masovém mlýnku i s česnekem. Přidáme sůl, vejce, petrželku, majoránku a pepř. Promícháme a zahustíme strouhankou. Směs na knedlíčky necháme 10 minut stát a poté tvarujeme menší knedlíčky. Nabereme lžičkou kousek játrové směsi, nepatrně obalíme v jemné strouhance a knedlíček v dlani zakulatíme. Hovězí vývar z tlakového hrnce přelijeme do jiného hrnce, uvedeme do varu a dáme vařit trochu zeleniny dle chuti. Až je zelenina téměř měkká, tak přidáme játrové knedlíčky a bujóny, nebo sůl. Vaříme je podle velikosti 5 - 8 minut. Do hotové hovězí polévky s játrovými knedlíčky dáme nakonec sušenou, nebo čerstvou petrželku a obrané hovězí maso.
JanaB14. 01. 2012
Ingredience
- Na vývar - 400 g hovězího žebra s masem
- mražená zeleninová směs
- Na játrové knedlíčky - 400 g mletých hovězích jater
- 300 - 350 g jemné strouhanky
- 2500 ml vody
- 1 lžička soli
- 1 zarovnaná lžička soli
- 1 lžička sušené petrželky
- 5 lžiček majoránky
- 2 kostky hovězího bujónu
- 1 kulička nového koření
- 4 kuličky pepře
- snítka libečku a celeru
- 5 stroužků česneku
- mletý pepř dle chuti
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: zázvor, muškátový květ
planeta 03. 03. 2015, 09:28