Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 15min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

2864 kalorií
0.0g cukrů
19.0g tuků
113.0g bílkovin


Příprava

Do tlakového hrnce dáme studenou vodou omyté hovězí žebro. Přidáme nové koření, celý pepř, sůl, snítky zelených natí a zalijeme vše studenou vodou. Hrnec uzavřeme a vaříme 60 - 75 minut. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Játra pomeleme na masovém mlýnku i s česnekem. Přidáme sůl, vejce, petrželku, majoránku a pepř. Promícháme a zahustíme strouhankou. Směs na knedlíčky necháme 10 minut stát a poté tvarujeme menší knedlíčky. Nabereme lžičkou kousek játrové směsi, nepatrně obalíme v jemné strouhance a knedlíček v dlani zakulatíme. Hovězí vývar z tlakového hrnce přelijeme do jiného hrnce, uvedeme do varu a dáme vařit trochu zeleniny dle chuti. Až je zelenina téměř měkká, tak přidáme játrové knedlíčky a bujóny, nebo sůl. Vaříme je podle velikosti 5 - 8 minut. Do hotové hovězí polévky s játrovými knedlíčky dáme nakonec sušenou, nebo čerstvou petrželku a obrané hovězí maso.

přidejte na:
JanaB

14. 01. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
do játrových kuliček přidávám ještě mletý zázvor a muškátový květ
Přidané ingredience: zázvor, muškátový květ
planeta 03. 03. 2015, 09:28