Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 15min 1h 30min
Nutriční hodnoty
2864 kalorií 0.0g cukrů 19.0g tuků 113.0g bílkovin

Příprava

Do tlakového hrnce dáme studenou vodou omyté hovězí žebro. Přidáme nové koření, celý pepř, sůl, snítky zelených natí a zalijeme vše studenou vodou. Hrnec uzavřeme a vaříme 60 - 75 minut. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Játra pomeleme na masovém mlýnku i s česnekem. Přidáme sůl, vejce, petrželku, majoránku a pepř. Promícháme a zahustíme strouhankou. Směs na knedlíčky necháme 10 minut stát a poté tvarujeme menší knedlíčky. Nabereme lžičkou kousek játrové směsi, nepatrně obalíme v jemné strouhance a knedlíček v dlani zakulatíme. Hovězí vývar z tlakového hrnce přelijeme do jiného hrnce, uvedeme do varu a dáme vařit trochu zeleniny dle chuti. Až je zelenina téměř měkká, tak přidáme játrové knedlíčky a bujóny, nebo sůl. Vaříme je podle velikosti 5 - 8 minut. Do hotové hovězí polévky s játrovými knedlíčky dáme nakonec sušenou, nebo čerstvou petrželku a obrané hovězí maso.


Přidat na Pinterest
JanaB

14. 01. 2012, Recept navštíven: 2892x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
do játrových kuliček přidávám ještě mletý zázvor a muškátový květ
Přidané ingredience: zázvor, muškátový květ

03. 03. 2015, 08:28

Přidat komentář

Facebook komentáře