Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 113

Brokolice jako mozeček

Brokolice jako mozeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší brokolice, 3 vejce, 1 střední cibule, sůl, 2 špetky pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje

Menší brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Dáme do hrnce vařit vodu a dobře jí osolíme. Do vařící vložíme růžičky brokolice a vaříme necelých 10 minut. Poté vodu dobře scedíme a brokolici necháme chvíli stát, aby unikla všechna pára. Cibuli ...

Polévka z uzených kostí a zelí

Polévka z uzených kostí a zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 brambory, 250 g kysaného zelí, 1 velká cibule, 1 kg uzených kostí nebo žeber, 1 lžíce sádla, 2 lžičky sladké mleté papriky, špetka mletého kmínu, 2 lžičky majoránky, jíška dle potřeby, 1 kostka bujónu, sůl, mletý černý pepř, kousek feferonky nebo špetku pálivé papriky

Uzené kosti vaříme v tlakovém hrnci asi 1 hodinu - doměkka a vychladlé obereme. Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme do růžova na sádle, přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory. Krátce je opečeme a přidáme kmín, papriku, zamícháme a i...

Hovězí polévka s těstovinami

Hovězí polévka s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího žebra, 1 menší mrkev, 1 menší petržel, 1/4 bulvy celeru, 1 lžička soli, 4 kuličky celého pepře, 1 kulička nového koření, 1 snítka libečku, hovězí bujón nebo sůl na dochucení, zelená nebo sušená petrželka (pažitka), těstoviny uvařené podle návodu, nebo instantní nudle

Do tlakového hrnce dáme studenou vodou opláchnuté hovězí žebro, očištěnou zeleninu vcelku, sůl, kuličky pepře, nové koření, snítku libečku a zalijeme 2 litry studené vody. Hrnec uzavřeme a vaříme asi 60 minut. Po uvaření z vývaru vyjmeme maso a ze...

Gulášová polévka - pikantní

Gulášová polévka - pikantní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g salámu Poličan, 1 velká cibule, 1 feferonka, 2 větší brambory, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sádla, 1 lžíce majoránky, 2 - 3 lžičky mleté sladké papriky , bujón, 1/4 lžičky mletého kmínu, sůl, 1250 ml vody, jíška, 1 lžička slunečnicového oleje

Salám nastrouháme na hrubé nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a oškrábané brambory nakrájíme na kostičky. Feferonku a česnek očistíme a nasekáme na velmi malé kousky. Cibuli osmažíme na sádle do růžova, přidáme brambory a orestujeme. Z...

Kančí na brusinkách a červeném víně

Kančí na brusinkách a červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kančí kýty, sůl, pepř, 2 kousky bobkového listu, 4 kuličky nového koření, lžička tymiánu , worcesterská omáčka, 1 větší cibule, 200 - 250 ml červeného vína, 2-3 lžíce brusinkového kompotu, rostlinný olej

Maso rozkrájíme na menší plátky, lehounce naklepeme, nejlépe klouby rukou, opepříme a pokapeme worcestrovou omáčkou. Necháme odležet v chladu. Odleželé maso vložíme na rozehřátý olej, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a maso z obou stran or...

T-bone steak se selskými bramborami

T-bone steak se selskými bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 brambory, 1 cibule, 100 g domácí uzené slaniny, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli , 1 lžička pepře, 700 g T-bone steak

Uvaříme brambory. Na pánvi osmahneme cibuli společně se slaninou a trochou olivového oleje. Přidáme uvařené brambory. Rozehřejeme troubu na 170°C. T-bone steak osušíme, osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev, přidáme olivový olej. Osmahneme steak 3 ...

Polévka z cibule

Polévka z cibule

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší cibule, 35 g másla, 25 g hladké mouky, 2 kostky zeleninového bujónu, 1 vejce, snítka zelené petrželky, 1500 ml vody, starší rohlík, slunečnicový olej na osmažení

Větší cibule oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm osmažíme do sklovita. Poté přidáme hladkou mouku a krátce usmažíme. Usmažený základ cibulové polévky zalijeme studenou vodou, rozšleháme metličkou a vaříme od b...

Polévka s hřibem a bramborem

Polévka s hřibem a bramborem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší hřib, 1 větší brambor, 1/2 bujónu, 1 špetka mletého kmínu, 1/2 lžičky majoránky, 1 lžíce jíšky připravené ze sádla a hladké mouky, sůl, 750 ml vody

Větší hřib omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Nasypeme jej do hrnce s vařící vodou a vaříme. Brambor oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do polévky. Po 5 minutách vaření přidáme kmín, bujón a lžíci jíšky připrave...

Jablečný koláč s posypkou

Jablečný koláč s posypkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto - 2 vejce, 60 g moučkového cukru, 170 g polohrubé mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, 150 g zakysané smetany, Na drobenku - 80 g másla, 100 g polohrubé mouky, 70 g moučkového cukru, 4 velká jablka, 1 vanilkový cukr, skořice, hrozinky

Připravíme si kulatou formu na koláč o průměru 26 cm. Formu vymažeme ramou a připravíme si drobenku z másla, mouky a cukru. Jablka nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme vnitřky a nastrouháme na hrubo. Zapneme troubu na 175°C. Celá vejce vyšleháme 2 - 3 ...

Vepřové ledvinky na celeru

Vepřové ledvinky na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové ledvinky, 2 lžíce strouhaného celeru, 1 bujón, sůl, 1 smetana ke šlehání , 2 lžíce hladké mouky

Vepřové ledvinky omyjeme, podélně rozřízneme a vyčistíme. Opět je omyjeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do 1 litru vroucí vody a vaříme nejméně 30 minut, dokud nezměknou. Mezitím si očistíme a nastrouháme celer na hrubé nudličky. Jakmile jsou ...

Kuřecí masová zavářka do polévky

Kuřecí masová zavářka do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kuřecích prsou, 1 vejce, 1 lžička sušené petrželky, 1 lžíce polohrubé mouky, 100 ml strouhanky, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 stroužek česneku, 1/4 lžičky soli, kuřecí vývar

Omyté kuřecí prso rozmixujeme nebo pomeleme se stroužkem oloupaného česneku. Rozmixované kuřecí maso dáme do misky, přidáme rozklepnuté vejce, sůl, mletý pepř a sušenou petrželku. Vše dobře promícháme, přidáme polohrubou mouku a po vymíchání zavář...

Kuře se žampiony a smetanou

Kuře se žampiony a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celé kuře, 1 svazek mladých cibulek, 1 hrnek pokrájených žampionů, 200 -250 ml zakysané smetany, 1 dcl bílého vína, 4 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce, sůl dle potřeby, 1 citrón, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce másla - na žampiony a cibulku

Kuře rozčtvrtíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na rozpuštěném másle opečeme po obou stranách. Na druhé pánvi na másle podusíme žampiony pokrájené na širší proužky a cibuli a jen málo podléváme horkou vodou. Opečené kuře dáme do kastrolu, p...

Závin z mletého masa dvou druhů

Závin z mletého masa dvou druhů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg hovězího zadního mletého masa, 50 dkg vepřového mletého masa, 20 dkg uzeného nasekaného masa, 1 střední cibule, 2 vejce, 1,5 rohlíku namočeného v mléce, strouhanka dle potřeby, pepř dle potřeby, sůl dle potřeby, 2 vejce uvařená natvrdo

Připravíme si dvě mísy, protože každé maso budeme připravovat zvlášť. Do každé mísy přidáme stejné množství nastrouhané cibule, namočené pečivo v mléce, klepneme vajíčko, okořeníme a doupravíme konzistenci strouhankou, popř. hladkou moukou. Ustř...

Uzené kostky v zelí

Uzené kostky v zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g předvařených uzených kostek (polotovar), 500 g kysaného zelí, 2 střední cibule, 1 - 2 střední brambory, 1 lžíce sádla, 3 lžičky cukru krupice, 1/2 lžičky soli, ocet

Uzené kostky v původním obalu dáme vařit do hrnce, vaříme je nad párou téměř 60 minut. Ze sáčku se zelím odstřihneme růžek a lák slijeme do skleničky. Nevyléváme jej, můžeme ho na závěr použít na dochucení. Zelí vysypeme do kastrolu, zalijeme vodo...

Zapečená stehýnka na zelí

Zapečená stehýnka na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, 1 střední cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, drcený kmín, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 150 g mrkve, 150 g cukety, 250 g kysaného zelí, 1 větší jablko

Cibuli oloupeme a usmažíme do červena na 1 lžíci oleje. Mrkev, jablko a cuketu očistíme a nastrouháme na hrubo. Zapékací formu vymastíme usmaženou cibulkou a nasypeme do ní mrkev, jablko, cuketu a zelí. Velmi dobře promícháme a povrch pouze urovná...

Pikantní Cikánský guláš

Pikantní Cikánský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg hovězího masa , 50 dkg vepřového masa, 2 ostravské či paprikové klobásy, 2 lžíce mleté papriky, 3 stroužky česneku, 3 cibule, 2 papriky zelené, 1 balení masoxu - hovězí, 2 rajčata, 5 plátků slaniny, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby

Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku. Přes noc necháme chutě spojit v lednici. Ráno cibuli pokrájíme a spolu se slaninou (popř.) kousek sádla, necháme osmažit d...

Kuřecí nudličky s ananasem

Kuřecí nudličky s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 5 stroužků česneku, 2 lžíce nakrájeného ananasu z kompotu, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl dle chuti, pepř, 1 lžička hladké mouky, 2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička kečupu

Omyté kuřecí prso nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme, nasekáme na drobno a ananas nakrájíme na drobné kousky. Nudličky masa osolíme, opepříme a na pánvi s rozehřátým olejem maso zvolna opékáme asi 10 minut. Přidáme nasekaný česnek a krátce ore...

Moučník s jablky

Moučník s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g polohrubé mouky, 350 g krupicového cukru, 125 g Hery, 3 vejce, 200 g zakysané smetany 15%, 150 ml mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 větší jablka, tuk a hrubá mouka na plech

Nejprve si rozpustíme Heru a připravíme plech s vyvýšeným okrajem. Vymažeme ho Ramou a vysypeme hrubou moukou. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Zapneme troubu na 170°C. Mouku promícháme s prosátým kypří...

Bramborová polévka s cibulkou

Bramborová polévka s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek nakrájené natě z cibulek, 2 menší brambory, 1/4 červené papriky, 1 zeleninový bujón, 1 špetka kmínu, sůl, 1200 ml vody, 1 lžíce kremžské hořčice, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce kukuřičného škrobu

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Čtvrtinu červené papriky zbavíme semen, omyjeme a také nakrájíme na kostičky. Cibulkovou nať opláchneme vodou a nakrájíme na kolečka. Do 1 litru vařící vody přidáme brambory, kmín, bujón, ...

Krůta v kelímku

Krůta v kelímku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, drůbeží vývar, sůl, pepř, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1/2 lžíce citronové šťávy, 120 g sýra Blaťácké zlato, petrželka, olej

Maso nakrájíme na kostičky, lehce osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji orestujeme skoro doměkka. Opečené kostičky odložíme stranou. V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a umícháme jíšku, kterou zředíme drůbežím vývyrem. Rozmíc...

Mrkvová pomazánka s poličanem

Mrkvová pomazánka s poličanem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g salámu Poličan, 100 g sýra Gouda, 150 g syrové mrkve, 220 ml tatarské omáčky, 1 lžíce plnotučné hořčice

Salám dobře vychladíme, nebo ho dáme na chvíli do mrazničky. Dobře vychlazený salám nastrouháme na slzičkovém struhadle, nebo pomeleme na masovém mlýnku. Mrkev oškrábeme a odkrojíme všechny nazelenalé části. Oškrábanou mrkev a sýr nastrouháme na j...

Výborná paštika - levná

Výborná paštika - levná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg odblaněných drůbežích jater, 1/4 kg uzeného masa (nejlépe z kolene), 6 vajec, 1/4 l kvalitního suchého červeného vína, 2 cibule, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce sádla, 4 cl vodky (koňaku), 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce proslazených brusinek

Brusinky naložíme do octa a necháme cca 1/2 hodiny marinovat. Sádlo rozehřejeme a krátce na něm restujeme bílý pepř a cukr. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zalijeme červeným vínem a celý objem varem zredukujeme na méně než polo...

Vepřové plátečky s vejcem

Vepřové plátečky s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 2 vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1/4 lžičky hladké mouky, 1 lžička čilli omáčky nebo kečupu, 1 lžíce strouhaného tvrdého sýra, 50 ml vody

Omytou a osušenou kýtu nakrájíme na menší plátky, dobře naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřáté 1 lžíci oleje mírně opékáme. Opečené plátky vyjmeme a do výpeku dáme mouku, zamícháme a necháme jí zpěnit. Přidáme vodu, sójovou a worčeste...

Kuřecí prso v žampiónech

Kuřecí prso v žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso - 200 g, 200 g čerstvých žampiónů, 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, pepř, 1 drůbeží bujón, 2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 3 lžičky sladkého kečupu, 250 ml vody, 2 lžíce kukuřičného škrobu

Kuřecí prso omyjeme, zbavíme tuku a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a očištěné žampióny na plátky. Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do červena, přidáme maso a žampióny. Vše promícháme, přiklopíme pokličkou a zvol...

Smažené plněné kuřecí prso v housce

Smažené plněné kuřecí prso v housce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 plátky tvrdého sýra, 4 plátky šunky od kosti, 2 vejce, sůl, 1 hrnek hladké mouky, 2 hrnky strouhanky, asi 300 ml slunečnicového oleje, 1 starší houska

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Maso rozložíme a z vnitřní strany naklepeme a osolíme. Na maso položíme plátky šunky na každou stranu a plátek tvrdého sýra. Rozkrojené naplněné prso složíme zpět, obalíme jej v hl...

stránka: