Bavorský masový kotlík
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Hovězí a jehněčí maso nakrájíme na kostičky, cibuli hrubě nasekáme, brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na asi 1/2 cm silné plátky, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky o síle prstu včetně zelené natě.
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, vložíme maso a za stálého míchání na prudším ohni po všech stranách dohněda opečeme a vyjmeme. Vložíme cibuli, zpěníme, přidáme brambory, opečeme a vyjmeme z hrnce. Nakonec opečeme zeleninu a vyjmeme.
Do hrnce postupně vkládáme vrstvu zeleniny, brambor a masa, každou vrstvu osolíme a opepříme, nakonec položíme vrstvu brambor. Po stranách přilijeme vývar, přivedeme k varu, přikryjeme a dusíme 1,5 hod až je maso měkké. Dušenou masovou směs připravíme na talíře a sypeme sekanou petrželkou a pažitkou.
bookmen15. 03. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: libeček
planeta 10. 04. 2015, 08:30