Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Velikonoční věnec s tvarohem

Obtížnost Čas přípravy
55min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 35min
Nutriční hodnoty
3576 kalorií 44.0g cukrů 144.0g tuků 93.0g bílkovin

Příprava

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru s trochou prosáté mouky a necháme vzejít kvásek. Trvá to přibližně 15 minut. Mezitím si vymícháme máslo s cukrem, citronovou kůrou, smetanou, medem a špetkou solí do pěny. Jemně přimícháme tvaroh a do vzniklé směsi prosejeme mouku. Přilijeme kvásek a vymícháme hladké těsto.
Do těsta nakrájíme sušené ovoce a rozinky, které jsme nechali z alkoholu okapat. Opět zamícháme a necháme ještě 30 minut na teplém místě kynout.
Formu na věnec si vymažeme máslem a dno posypeme mandlovými lupínkami. Vložíme těsto a pečeme při 180°C na 35-40 minut.


Přidat na Pinterest
Sonia005

16. 03. 2012, Recept navštíven: 3300x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborny recept, vyskúšane

07. 04. 2016, 09:57

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je velmi dobrý

12. 03. 2017, 16:37

Přidat komentář
Šéfredaktor
To vypadá krásně :) O víkendu určitě vyzkouším.

Šéfredaktor 16. 03. 2012, 09:05

Sonia005
A kupodivu to nebylo ani těžké. Byla jsem na kurzu velikonočního vaření, recept mám z tama a nám opravdu moc chutná. Těsto doporučuji vyhnětat spirálkama co bývají k ručním šlehačům, je to pak jednoduché.

Sonia005 16. 03. 2012, 10:22

Thumb
Nechybí v tom receptu vajíčka? Mě se to po upečení a sundání formy rozpadlo. Nedala jsem tam to ovoce, protože nám nechutná, ale jinak jsem dodržela postup. A zdá se mi, že tomu chybí vejce, ani chuťově to není žádná bomba...

Jana 27. 03. 2013, 09:01

Facebook komentáře