Velikonoční věnec s tvarohem
Obtížnost
Čas přípravy
55min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 35min
Porce
Nutriční hodnoty
3576
kalorií
44.0g
cukrů
144.0g
tuků
93.0g
bílkovin
Příprava
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru s trochou prosáté mouky a necháme vzejít kvásek. Trvá to přibližně 15 minut. Mezitím si vymícháme máslo s cukrem, citronovou kůrou, smetanou, medem a špetkou solí do pěny. Jemně přimícháme tvaroh a do vzniklé směsi prosejeme mouku. Přilijeme kvásek a vymícháme hladké těsto.
Do těsta nakrájíme sušené ovoce a rozinky, které jsme nechali z alkoholu okapat. Opět zamícháme a necháme ještě 30 minut na teplém místě kynout.
Formu na věnec si vymažeme máslem a dno posypeme mandlovými lupínkami. Vložíme těsto a pečeme při 180°C na 35-40 minut.
16. 03. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.