Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Svíčková od babičky

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 2h 0min
Nutriční hodnoty
2372 kalorií 0.0g cukrů 78.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso bylo v něm na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa a koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna odležet na 1 - 7 dnů.
Cibuli oloupeme a na oleji osmažíme do slabého zrůžovění. Cibuli v kastrolu shrneme na bok a naložené maso trochu opečeme ze všech stran. Poté přidáme zeleninu, podlijeme trochou nálevu a za občasného zamíchání a přilévání nálevu dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováváme v teple. Zeleninu se šťávou vlijeme do hustého síta a zeleninu propasírujeme (nemixujeme). V mléce rozmícháme mouku a základ omáčky zahustíme. Za stálého míchání povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou.

Bulb Tip k receptu

Čím déle je maso naložené, tím je chutnější.


Přidat na Pinterest
JanaB

17. 02. 2012, Recept navštíven: 2909x


Přidat recenzi
Jozef
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Podľa mňa to neni sviečkova .Je to hovädzie na divoko

21. 02. 2014, 09:07

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
nevadí, ale chutí to dobre

08. 03. 2017, 21:32

Přidat komentář

Facebook komentáře