Svíčková od babičky

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2372 kalorií
0.0g cukrů
78.0g tuků
10.0g bílkovin


Příprava

Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso bylo v něm na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa a koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna odležet na 1 - 7 dnů.
Cibuli oloupeme a na oleji osmažíme do slabého zrůžovění. Cibuli v kastrolu shrneme na bok a naložené maso trochu opečeme ze všech stran. Poté přidáme zeleninu, podlijeme trochou nálevu a za občasného zamíchání a přilévání nálevu dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováváme v teple. Zeleninu se šťávou vlijeme do hustého síta a zeleninu propasírujeme (nemixujeme). V mléce rozmícháme mouku a základ omáčky zahustíme. Za stálého míchání povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou.

Tip k receptu

Čím déle je maso naložené, tím je chutnější.

přidejte na:
JanaB

17. 02. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Podľa mňa to neni sviečkova .Je to hovädzie na divoko

21. 02. 2014, 09:07

Chybí obrázek
nevadí, ale chutí to dobre

08. 03. 2017, 21:32

Chybí obrázek
aj tak je to chutná sviečková

14. 11. 2017, 10:31

Chybí obrázek
celkom vydarená sviečková

31. 12. 2017, 20:51

Přidat komentář
Chybí obrázek
Jozef má pravdu.A chýba tam aj slanina a suš.slivky

Deži 08. 10. 2018, 19:06

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.