Klužské ( Sedmihradské) zeli

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

2208 kalorií
0.0g cukrů
87.0g tuků
62.0g bílkovin


Příprava

Údenú slaninu pokrájame nadrobno a opražíme. Škvarky vyberieme a odložíme. V masti, ktorá sa vyškvarila, udusíme na drobno pokrájanu kapustu, ktorú trošku podlejeme vodou.
Na masti zapeníme cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku aj podla chuti pálivu papriku (opatrne).Do takto pripraveného základu pridáme čerstvé bravčové mäso pokrájane na kocky. Opražíme, podlejeme vodou a dame dusiť. Po asi 15-20 minutách pridáme pokrájane údene mäso a klobasu. Dusíme do mäkka.
Do zapekacej misy vymastenej masťou a vysypanej strúhankou dáme vrstvu udusenej kapusty, na to vrstvu udusenej ryže a na ňu vrstvu uduseného mäsa. Pokračujeme znovu vrstvou kapusty a všetko opakujeme. Navrch ma prísť kapusta. Zalejeme smotanou a pečieme v rúre asi 45-55 min.

Tip k receptu

Hotové porcie posýpeme škvarkami s údenej slaniny. Podávame s chlebom.

přidejte na:
Chybí obrázek

07. 01. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrý recept

13. 09. 2016, 18:24

Chybí obrázek
velmi chutný dobrý recept

09. 03. 2017, 21:01

Chybí obrázek
jedlo je chuťovo na jednotku

16. 10. 2017, 19:53

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.