Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Klužské ( Sedmihradské) zeli

Klužské ( Sedmihradské) zeli

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
2208 kalorií 0.0g cukrů 87.0g tuků 62.0g bílkovin

Příprava

Údenú slaninu pokrájame nadrobno a opražíme. Škvarky vyberieme a odložíme. V masti, ktorá sa vyškvarila, udusíme na drobno pokrájanu kapustu, ktorú trošku podlejeme vodou.
Na masti zapeníme cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku aj podla chuti pálivu papriku (opatrne).Do takto pripraveného základu pridáme čerstvé bravčové mäso pokrájane na kocky. Opražíme, podlejeme vodou a dame dusiť. Po asi 15-20 minutách pridáme pokrájane údene mäso a klobasu. Dusíme do mäkka.
Do zapekacej misy vymastenej masťou a vysypanej strúhankou dáme vrstvu udusenej kapusty, na to vrstvu udusenej ryže a na ňu vrstvu uduseného mäsa. Pokračujeme znovu vrstvou kapusty a všetko opakujeme. Navrch ma prísť kapusta. Zalejeme smotanou a pečieme v rúre asi 45-55 min.

Bulb Tip k receptu

Hotové porcie posýpeme škvarkami s údenej slaniny. Podávame s chlebom.


Jozef

07. 01. 2012, Recept navštíven: 6934x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

13. 09. 2016, 18:24

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutný dobrý recept

09. 03. 2017, 21:01

Přidat komentář

Facebook komentáře