Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Polévka z uzených kostí a zelí

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 20min 1h 40min
Nutriční hodnoty
228 kalorií 0.0g cukrů 2.0g tuků 5.0g bílkovin

Příprava

Uzené kosti vaříme v tlakovém hrnci asi 1 hodinu - doměkka a vychladlé obereme. Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme do růžova na sádle, přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory. Krátce je opečeme a přidáme kmín, papriku, zamícháme a ihned zalijeme vývarem z uzených kostí. Zelí dáme vařit zvlášť a vaříme skoro do měkka. Když jsou brambory skoro měkké, tak polévku zahustíme jíškou ze sádla a hladké mouky. Polévku provaříme, přidáme obrané maso a uvařené zelí i s vodou, ve kterém se vařilo. Polévku dochutíme solí, bujónem, pepřem a podle chuti feferonkou nebo pálivou paprikou a majoránkou.
Polévku z uzených kostí a zelí podáváme s pečivem.


Přidat na Pinterest
JanaB

27. 01. 2012, Recept navštíven: 3091x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuť polievky je vyborná

27. 05. 2016, 18:46

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo dobrá polievka

03. 01. 2017, 20:20

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasická dobrá polievka

06. 03. 2017, 20:55

Přidat komentář
Svetlana
chutná polievka a sýtna

Svetlana 18. 08. 2016, 19:56

Facebook komentáře