Polévka z uzených kostí a zelí
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 20min
Celkový čas
1h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
228
kalorií
0.0g
cukrů
2.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Uzené kosti vaříme v tlakovém hrnci asi 1 hodinu - doměkka a vychladlé obereme. Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme do růžova na sádle, přidáme oškrabané a na kostičky nakrájené brambory. Krátce je opečeme a přidáme kmín, papriku, zamícháme a ihned zalijeme vývarem z uzených kostí.
Zelí dáme vařit zvlášť a vaříme skoro doměkka. Když jsou brambory skoro měkké, tak polévku zahustíme jíškou ze sádla a hladké mouky. Polévku provaříme, přidáme obrané maso a uvařené zelí i s vodou, ve kterém se vařilo. Polévku dochutíme solí, bujónem, pepřem a podle chuti feferonkou nebo pálivou paprikou a majoránkou. Polévku z uzených kostí a zelí podáváme s pečivem.
JanaB27. 01. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.