Námořnické maso
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Hovězí maso protkneme slaninou, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a opečeme na sádle.
Vyjmeme a na sádle osmažíme očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičky. Přidáme pokrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme koření.
Vložíme opečené hovězí plátky, osolíme, opepříme, podlijeme vřelou vodou, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké plátky vyjmeme a ke šťávě přidáme zakysanou smetanu s rozkvedlanou moukou, povaříme a přecedíme na maso.
Tip k receptu
Kdo má rád ostřejší, je možné i dochutit různými průmyslově míchanými ingrediencemi, ale pozor, ať si zachová původní chuť a nepřerazí jí chuť nějakého speciálního koření.
Nejlepší jsou s opečenými brambory.
30. 01. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 13. 04. 2016, 09:40

hanka 03. 11. 2016, 20:06

majka 01. 02. 2017, 10:58
Svetlana 18. 08. 2016, 19:54