Námořnické maso
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2320
kalorií
0.0g
cukrů
13.0g
tuků
10.0g
bílkovin
Příprava
Hovězí maso protkneme slaninou, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a opečeme na sádle.
Vyjmeme a na sádle osmažíme očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičky. Přidáme pokrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme koření.
Vložíme opečené hovězí plátky, osolíme, opepříme, podlijeme vřelou vodou, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké plátky vyjmeme a ke šťávě přidáme zakysanou smetanu s rozkvedlanou moukou, povaříme a přecedíme na maso.
Tip k receptu
Kdo má rád ostřejší, je možné i dochutit různými průmyslově míchanými ingrediencemi, ale pozor, ať si zachová původní chuť a nepřerazí jí chuť nějakého speciálního koření.
Nejlepší jsou s opečenými brambory.
30. 01. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.