Veselí velikonoční zajíčci
Obtížnost
Čas přípravy
1h 15min
Čas vaření
15min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1680
kalorií
5.0g
cukrů
51.0g
tuků
36.0g
bílkovin
Příprava
Droždí, mouku, cukr a vanilkový cukr promícháme. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a vmícháme změklé máslo a vejce. Vypracujeme těsto, do kterého nakonec přidáme 50 g rozinek.
Z těsta připravíme 16 stejně velkých placek a 32 válečků. Na pečící papír, kterým máme vyložený plech, skládáme placičky. K nim z válečků vytvoříme uši, které ozdobíme půlkami mandlí. Oči a nos vyrobíme z rozinek. Pečeme 15 minut při teplotě 175°C. Cukr moučka smícháme s citronovou šťávou a touto směsí dozdobíme zajíčkům vousy a pusinku.
12. 03. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.