Kynutá buchta s mandarinkami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejprve si opatrně rozpustíme Heru. Do mísy prosijeme mouku a cukr a promícháme s kvasnicemi. Přidáme vejce, sůl, mléko a rozpuštěnou prochladlou Heru. Vypracujeme těsto, které necháme v teple asi 30 minut kynout. Mezitím si připravíme tvaroh a mandarinky. Smícháme vejce s cukrem, tvarohem, mlékem a škrobem. Vymažeme plech s vyšším okrajem, těsto rukou na něj rozmačkáme a potřeme tvarohem, na který rozložíme okapané hrozinky z kompotu. Příprava piškotu - vejce rozšleháme s cukry, přidáme olej a poté střídavě zašleháváme mléko, prosátou a promíchanou mouku s práškem do pečiva a škrobem. Velkou lžící těsto rovnoměrně rozlijeme po mandarinkách. Vložíme do předehřáté trouby a buchtu pečeme při 170°C asi 40 - 45 minut. Upečenou a prochladlou buchtu bohatě pocukrujeme.
JanaB28. 03. 2012
Ingredience
- 1 vejce
- 1 vejce
- 1 vejce
- Kynuté těsto: 300 g hladké mouky
- 80 g rozpuštěné Hery
- 60 g cukru krupice
- 20 g kukuřičného škrobu
- 100 ml krupicového cukru
- 150 ml mléka
- 50 ml mléka
- 150 ml mléka
- 50 ml slunečnicového oleje
- 5 lžic cukru
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- špetka soli
- moučkový cukr na posypání
- Na piškot: 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1 sušené kvasnice
- Na tvarohovou náplň: 2 tvarohy
- 2 mandarinkové kompoty