Rybí polévka s půlměsíčky
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
55min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
108
kalorií
0.0g
cukrů
12.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Kapra zbavíme šupin, vykucháme a maso i vnitřnosti omyjeme pod vodou. Hlavu odkrojíme a rybu nakrájíme na větší kusy a vše vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme, okořeníme a přivedeme k varu. Poté oheň ztlumíme a ještě 40 minut necháme táhnout.
Veškerou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a podusíme ji na másle. Z veky vykrajovátkem vykrojíme měsíčky a vložíme je do rozehřáté trouby opéct nasucho.
Polévku scedíme přes jemný cedník a maso obereme. Do přecezeného vývaru přidáme podušenou zeleninu a obrané rybí maso. Dochutíme vegetou a polévkovým kořením Maggi. Podáváme s opečenými měsíčky.
29. 03. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.