Kapr s mandlovou krustou

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

612 kalorií
0.0g cukrů
41.0g tuků
12.0g bílkovin


Příprava

Kapra omyjeme a osušíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší hranolky. Kapra důkladně osolíme a ochutíme vegetou. Vložíme do něj nakrájenou zeleninu a vložíme do pekáčku s olejem. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 35 minut. Během pečení kapra potíráme vypečenou šťávou.
Bílky důkladně vyšleháme na pevný a tuhý sníh, do něj zlehka vmícháme strouhanku, polovinu mandlových lupínků a čerstvě nastrouhaný parmazán.
Připravenou směs naklademe ve vyšší vrstvě na předpečeného kapra a posypeme zbylými lupínky. Pečeme ještě přibližně 15 minut, až se vytvoří pevná zlatá krusta.
Můžeme podávat se zeleninovým salátem.

přidejte na:
Chybí obrázek

29. 03. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.