Kapr s mandlovou krustou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
612
kalorií
0.0g
cukrů
41.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Kapra omyjeme a osušíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší hranolky. Kapra důkladně osolíme a ochutíme vegetou. Vložíme do něj nakrájenou zeleninu a vložíme do pekáčku s olejem. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 35 minut. Během pečení kapra potíráme vypečenou šťávou.
Bílky důkladně vyšleháme na pevný a tuhý sníh, do něj zlehka vmícháme strouhanku, polovinu mandlových lupínků a čerstvě nastrouhaný parmazán.
Připravenou směs naklademe ve vyšší vrstvě na předpečeného kapra a posypeme zbylými lupínky. Pečeme ještě přibližně 15 minut, až se vytvoří pevná zlatá krusta.
Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
29. 03. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.