Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Smažené špízové jehly

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 45min
Nutriční hodnoty
1440 kalorií 3.0g cukrů 6.0g tuků 42.0g bílkovin

Příprava

Plátky vepřové kýty z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, sýr a uzeninu nakrájíme na kostičky. Na kovovou jehlu nebo špejli napichujeme střídavě maso, cibuli, uzeninu a sýr. Hotové jehly obalíme v hladké mouce, rozšlehaných a osolených vejcích a ve strouhance. Obalené namočíme opět ve vejcích a ve strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

Podáváme s opékanými nebo vařenými brambory a tatarskou omáčkou.


Přidat na Pinterest
JanaB

30. 03. 2012, Recept navštíven: 1825x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Špízy máme u nás moc rádi, ale radši bez trojobalu, i když chápu, že sýr by jinak vytekl tak to bez obalu nejde, ale mám radši klasiku.

03. 10. 2012, 21:18

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre špízy

07. 04. 2016, 09:11

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
aj tento špíz obalovaný je celkom chutný

08. 11. 2016, 19:47

Přidat komentář

Facebook komentáře