Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 108

Vepřové kotlety - pikantní

Vepřové kotlety - pikantní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových kotlet, 4 stroužky česneku, 1 špetka soli, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce mléka, 2 lžíce strouhanky

Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce, po obou stranách namočíme ve vejcích rozšlehaných se lžící mléka a obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme tuk a obalené plátky smažíme po obou stranách...

Tiramisu s mascarpone

Tiramisu s mascarpone

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 500 g Mascarpone, 2 sáčky cukrářských piškotů, 120 g cukru moučka, 200 ml uvařené kávy, 3 lžíce rumu, 2 sáčky vanilkového cukru, hrst kakaa

Nejprve si uvaříme hrnek instantní kávy (tak 200ml), aby nám trochu vystydla. Sýr mascarpone utřeme s moučkovým cukrem do hladka. Smetanu ke šlehání vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Můžeme přidat i ztužovač šlehačky. Smetanu lehce vmícháme...

Kysané zelí dušené

Kysané zelí dušené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kysaného zelí, 1 střední brambor, 1 střední cibule, 1 - 2 lžíce sádla, 2 - 3 lžičky cukru krupice, 1 lžička octa, sůl

Ze sáčku kysaného zelí odstřihneme růžek a nálev slijeme do hrníčku. Sáček nemačkáme, jenom necháme nálev volně vytéci. Poté sáček zcela otevřeme, zelí vysypeme do kastrolu a zalijeme asi 300 ml vody. Zelí rozmícháme, osolíme, kastrol přiklopíme p...

Bleskové těstoviny s uzeným masem

Bleskové těstoviny s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml smetany ke šlehání , 100 g uzené kýty, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla, 100 g strouhaného parmazánu, 2 lžičky nasekaného bouquet garni (nebo 1 kostka bylinkového bujonu), sůl dle chuti, 500 g těstovin

Do malého rendlíčku dáme rozpustit máslo. Česnek si nakrájíme na tenké plátky (je lepší vytáhnout "srdce" česneku) a vhodíme na rozpálené máslo. Chvíli smažíme. Jakmile se nám česnek rozvoní přihodíme na kostičky nakrájené uzené. Ještě chvíli smaž...

Hřibová polévka

Hřibová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l slepičího vývaru, 400 g čerstvých hřibů, 1 špetka soli, 1 lžíce petrželky, 2 plátky toastového chléba, 1 špetka pepře, 120 g másla

Hříbky očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Polovinu tuku v hrnci rozpustíme a houby na něm smažíme za stálého míchání asi 15 minut. Potom houby osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a asi 10 minut vaříme. Me...

Šátečky s oříškovou náplní

Šátečky s oříškovou náplní

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rozinek, 20 ml rumu, 450 g listového těsta, 1 vejce, 150 g strouhaných lískových oříšků, 1 lžíce cukru krupice, troška skořice, 2 lžíce medu, 1 žloutek

Rozinky namočíme asi na 2 hodiny do rumu. Plátky listového těsta necháme rozmrazit. Předehřejeme troubu na 200°C. Smícháme rumové rozinky s oříšky, cukrem, skořicí, medem a žloutkem. Listové těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverečky. Rozšlehaným bí...

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 malých raných brambůrek, 2 cibule, 2 mrkve, 1 stroužek česneku, 1 kg jehněčí kýty, sůl a pepř dle chuti, 3/8 l masového vývaru, 8 plátků slaniny, 375 g zelených fazolek, 40 g másla, 0.5 svazku řapíkatého celeru, 4 rajčata, 25 g parmazánu

Bramborky pořádně umyjeme a nejlépe okartáčujeme. Poté je vaříme ve slupce asi 15 minut. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Oloupeme. Rozehřejeme 30 g másla a oloupané brambory na něm opečeme dozlatova. Osolíme a opepříme. Cibuli i č...

Velikonoční kuřátka

Velikonoční kuřátka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 1 kostka droždí (42g), 500 g hladké mouky, 50 g cukru moučka, 50 g másla, 2 vejce, 12 oloupaných mandlí, 24 rozinek, špetka soli

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Z mouky, cukru, másla, soli a kvásku důkladně uhněteme těsto, které poté necháme na teplém místě vykynout. Těsto rozdělíme na 12 dílů. Z každého vypracujeme jednu větší a jednu menší k...

Králík ve smetanové omáčce s červenou řepou

Králík ve smetanové omáčce s červenou řepou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 2 bobkové listy, 4 cibule, 5 lžíc rostlinného oleje, 2 lžíce majoránky, 250 ml smetany ke šlehání, 1 kg červené řepy, 100 g křenu, 1 lžíce bílého vína, 1/4 l zeleninového vývaru, sůl a pepř dle chuti

Králíka pořádně omyjeme, osušíme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a každou nakrájíme na 8 měsíčků. Na pánvi rozehřejeme tři lžíce rostlinného oleje. Porce králíka v něm namočíme, posolíme a popepříme maso, posypeme jej majoránkou a vložíme do pekáčk...

Jablečné mojito

Jablečné mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl bílého rumu, 1 sklenka ledu, 1 hrst máty, 2 kousky limety, 1 cl limetové šťávy, 1 sklenka jablkového džusu, 1/2 ks jablka, 2 lžičky třtinového cukru

Do sklenice dáme cukr, mátu, limetu, rum a šťávu, promícháme a dáme led. Přidáme kousky jablka a dolijeme džusem. Zdobíme plátkem jablka.

Bramborový guláš na neděli

Bramborový guláš na neděli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 1 střední cibule, 4 střední brambory, česnek dle chuti, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky rajského protlaku, 1 drůbeží bujón nebo sůl, hladká mouka, 1 lžička majoránky, 1 lžička sušené petrželky

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, oloupaný česnek nasekáme na menší kousky a prso nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme cibuli do sklovita a poté na ní opékáme nakrájené kuřecí maso dokud n...

Kuřecí chlebíček s okurkou

Kuřecí chlebíček s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké kuřecí prso, 7 plátků tvrdého sýra, 3 vejce, 100 g šunkového boku nebo anglické slaniny, 1 lžička koření na mleté maso, 1 lžíce kukuřičného škrobu, kousek červené papriky nebo sterilované kapie, 2 sterilované okurky, sůl dle potřeby

6 plátků sýra nastrouháme na hrubo. Kuřecí prso omyjeme a naporcujeme. Oddělíme krátký sval a prso podélně rozkrojíme na 3 díly, které dobře naklepeme a mírně osolíme. Silikonovou formu na biskupský chlebíček vyložíme šumavským bokem a kuřecími pl...

Dvoubarevný koláč s tvarohem a pudinkem

Dvoubarevný koláč s tvarohem a pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šálky hladké mouky, 2 ks vejce, 1 šálek cukru krupice, 1/2 šálku slunečnicového oleje, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 750 ml mléka, 2 lžíce kakaa, 2 sáčky pudinkového prášku, 2 balení tvarohu, 1 lžíce rumu, 1 balení másla

Vejce, cukr, olej, hladkou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 250ml mléka smícháme dohromady a polovinu těsta vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé půlky dáme kakao a nalijeme na světlé těsto. Pečeme při 180-200°C 15 - 20 minut. ...

Beránek s kokosem

Beránek s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g margarinu nebo másla, 100 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 1 lžíce rumu, 100 g polohrubé mouky, špetka soli, 25 g Solamylu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 oloupaná mandle přepůlená, 1 pistáciový oříšek přepůlený, 125 g cukru moučka, 2 lžíce citronové šťávy, 30 g kokosové moučky

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem, máslem a rumem do světlé pěny. Poté přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku a solamyl. Jemně zamícháme a opatrně zamícháme také sníh z...

Mrkvový krém se šafránem

Mrkvový krém se šafránem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 středních mrkví, 3-4 hrnky vody, 1 lžička soli, 1 lžička másla, 1-2 špetky šafránu, bílý pepř dle chuti

Mrkve omyjeme, očistíme, ale neloupeme. Slupka obsahuje nejvíce vitamínů. Do maléko kastrůlku si nalijeme vodu, vhodíme mrkev, kterou jsme si nakrájeli na kolečka a vaříme, dokud nezměkne. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme, opepříme a vh...

Strouhané řezy

Strouhané řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 g másla, 150 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 6 lžíc polotučného mléka, 2 lžíce kakaa, 750 g jemného tvarohu, 2 žloutky, 1 sáček vanilkového cukru, 150 g cukru moučka, 3 lžíce másla, 50 ml polotučného mléka, sníh ze 4 bílků

Těsto: 500 g hladké mouky, 1 máslo (250 g), 150 g cukru moučka, 2 žloutky, 1 prášek do pečiva, 5 lžic mléka, 2-3 lžíce kakaa Náplň: 750 g tvarohu, 2 žloutky, 1 vanilinový cukr, 150 - 200 g cukru (dle chuti), 3 lžíce rozehřátého másla, mléko (ta...

Drožďová polévka

Drožďová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 ml vody, 70 g kořenové zeleniny, 20 g másla, 40 g droždí (kvasnice), 1 ks cibule, 1 špetka soli, 1 troška petrželové nati

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, potom přidáme rozdrobené droždí. Jakmile začne tmavnout, zalijeme je vodou, přidáme nastrouhanou zeleninu, osolíme a vaříme a si 10 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Brynzová polévka s klobásou

Brynzová polévka s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 300 ml mléka, 700 ml zeleninového vývaru, 250 g paprikové klobásy, 1 špetka mleté papriky

Brynzu rozdrobíme do hrnce, zalijeme ji mlékem a vývarem. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, dobře promícháme, povaříme a posypeme mletou paprikou.

Brynzová polévka - Demikát

Brynzová polévka - Demikát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Brynzy, 1 l osolené vody, 1 lžička drceného kmínu, 2 ks cibule, 1 špetka mleté papriky , 200 g staršího chleba

V osolené vodě povaříme cibule, kmín a papriku. Do mísy nadrobíme chléb, zalijeme vývarem, přidáme brynzu, polévku necháme chvíli uležet a podáváme.

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks brokolice, 1 ks cibule, 1 ks brambory, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 balení zakysané smetany, 1 špetka soli, 1 troška pepře

Brokolici s cibulí a bramborou dáme do vody, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Potom brokolici vyndáme a košťál odřízneme. Růžičky vrátíme do vody a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Z mouky a másla připravíme jíšku a polévku zahustíme. Nakonec ...

Bramborová polévka s mrkví - krémová

Bramborová polévka s mrkví - krémová

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks brambor, 100 g mrkve, 1,25 l vody, 1 špetka soli, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 1 špetka muškátového květu, 4 lžíce smetany

Nakrájené brambory a mrkev vložíme do vroucí osolené vody, přidáme polovinu bujonové kostky a zeleninu vaříme doměkka. Potom vyjmeme část koleček mrkve a dáme stranou. Zbytek rozmixujeme s bramborami nebo prolisujeme. Přidáme smetanu, dochutíme mu...

Boršč se šťovíkem

Boršč se šťovíkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 dkg hovězích žeber, 6 ks brambor, 1 špetka soli, 1 ks vejce, 1 balení zakysané smetany, 4 lžíce šťovíku

Hovězí žebírko vaříme v osolené vodě, až je maso téměř měkké. Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory. Když je vše měkké, vyjmeme žebírka a obereme z nich maso. Vrátíme ho do polévky, přidáme nadrobno nasekaný šťovík a ve vroucí polévce rozšl...

Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g másla, 280 g hladké mouky, 30 g cukru moučka, 2 žloutky

Máslo si necháme trochu změknout, aby nebylo příliš tuhé. Ze všech surovin pak vypracujeme hladké těsto. Pokud se nám zdá přiliš měkké, tak můžeme přidat ještě trochu mouky. Z těsta tvarujeme malé rohlíčky, které klademe na plech. Pečeme ve vyhřát...

Čočka s uzeninou jako minutka

Čočka s uzeninou jako minutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg zelené čočky, 25 dkg měkké uzeniny, 1 ks červené cibule, sojová omáčka dle potřeby a chuti

Zelenou čočku propereme a necháme namočenou ve vodě - vodu měním, asi 2 dny, až začne klíčit. Nakrájíme nadrobno cibuli, červená je lepší, není to však nutné, pokrájíme měkký salám, či ještě lépe nějaké uzené maso (kupuji cikánský šál, nevím zd...

Salát z fazolek s uzeným kuřetem a tropickou salsou

Salát z fazolek s uzeným kuřetem a tropickou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného kuřecího masa, 200 g zelených fazolek, 1/2 manga, 1/2 papáji, Zálivka: šťáva z 1 pomeranče, 1/2 papáji, 1/2 manga, 1 oloupané rajče bez semínek, 1 červená cibule nadrobno, 1 lžíce vinného octa, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžíce Dijonské hořčice, sůl a pepř dle chuti

Uzené kuřecí maso naporcujeme. Ovoce nařežeme na tenké plátky a fazolky uvaříme asi 20 minut ve slané vodě. Necháme okapat. Všechny ingredience na zálivku smícháme, ovoce nadrtíme do zálivky, aby vznikla salsa. Poté klademe na talíř fazolky, p...

stránka: