Kantonské kuřecí závitky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

560 kalorií
26.0g cukrů
34.0g tuků
21.0g bílkovin


Příprava

Prsíčka rozkrojíme tak, abychom dostali co největší plátek a jemně je naklepeme.
V misce smícháme víno se sojovou omáčkou, citronovou šťávou, medem a špetkou soli. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a vše smícháme na marinádu. Připravené maso vložíme do marinády a dáme odležet do chladu několik hodin.
Připravíme si náplň: oloupané mandle nasekáme najemno, vložíme je do pánve na lžíci rozehřátého oleje, přidáme rozinky nakrájené na menší kousky a rozkrájené houby.
Ze šunky si odložíme stranou 4 plátky, zbytek nakrájíme na nudličky a také přidáme do pánve. Ke směsi přilijeme jednu lžíci marinády od masa, lehce zastříkneme vodou a chvilku vše podusíme. Pak vklepneme vejce, promícháme a odstavíme.
Maso vyndáme z marinády, na každý kus položíme do středu plátek odložené šunky a na ni rozdělíme náplň. Závitky svineme, upevníme nití nebo párátky a na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran dozlatova. Orestované závitky přeložíme do pekáčku a necháme asi 15 minut dopékat ve středně rozehřáté troubě.
Marinádu, která nám zbyla, vlijeme do menší pánvičky, přidáme lžičku oleje, zředíme trochou vody, přivedeme k varu a zahustíme lžičkou škrobové moučky, kterou rozmícháme asi ve třech lžících vody.
Před podáváním ze závitků odstraníme nitě nebo párátka, závitky nakrájíme na plátky, na talíř přilijeme omáčku a podáváme s rýží.

přidejte na:
Angel 666

18. 04. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
závitky nielenže vyzeraju perfektne ale su aj velmi chutné

palino 20. 12. 2016, 20:56

Přidat komentář
Chybějící obrázek
vyzreraju velmi lakavo

majka 17. 08. 2016, 19:36