Pikantní ragú na kari
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory oloupeme a rozpůlíme. Asi 20 minut povaříme v osolené vodě. Poté očistíme a nakrájíme zeleninu. Pórek nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka, mrkev na plátky. Přidáme k bramborám přibližně 5 minut před koncem vaření. Slaninu nakrájíme na kostičky, v hrnci rozehřejeme máslo, a slaninu na něm asi minutu opékáme, poté vyjmeme. Ve výpeku opražíme mouku a kari koření. Za stálého mícháme přilijeme mléko i vývar a omáčku asi 10 minut při mírném plameni povaříme. Vajíčka uvaříme natvrdo. Omáčku dochutíme solí, pepřem a kari. Vejce oloupeme a rozpůlíme. Brambory a zeleninu slijeme a necháme okapat. Společně s půlkami vajec vložíme do omáčky. Ještě jednou povaříme. Ragú rozdělíme do misek, posypeme opečenými kostičkami slaniny a podáváme.
Ellis11. 04. 2012