Hovězí kuličky v omáčce
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
832
kalorií
2.0g
cukrů
37.0g
tuků
75.0g
bílkovin
Příprava
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Společně s bujóny a kořením jí dáme vařit do 1 litru vody. Zatím co se nám vaří zelenina, tak si připravíme masové kuličky. Mleté maso promícháme s vejcem, pepřem, solí a petrželkou. Po promíchání přidáme škrob a polohrubou mouku. Ze směsi vytvarujeme asi 12 - 14 kuliček, které přidáme k vařící se zelenině a vaříme je 30 minut. Vyjmeme z vývaru koření a zeleninu rozmixujeme. Poté přidáme okurky nakrájené na drobno. V mléce rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Provaříme, odstavíme, dosolíme a zjemníme plátkem másla.
Hovězí kuličky v omáčce podáváme s knedlíkem.
JanaB17. 04. 2012
Ingredience
- Na omáčku - 1 l vody
- 1 vejce
- 300 g hovězího mletého masa
- 50 g mrkve
- 50 g kořenové petržele
- 100 g bulvového celeru
- 300 ml mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička sušené petrželky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička polohrubé mouky
- 2 kostky hovězího bujónu
- 4 kuličky pepře
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 1 plátek másla
- 1 - 2 sladkokyselé okurky
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.