Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Brambory se slaninou jako nákyp

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 25min
Nutriční hodnoty
1520 kalorií 11.0g cukrů 89.0g tuků 76.0g bílkovin

Příprava

Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut, poté vodu slijeme, propláchneme je studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Oloupeme a nakrájíme je na stejné tlusté plátky.
Zeleninu omyjeme a očistíme, případně oloupeme. Kudlubnu i mrkev nakrájíme taky na plátky a celer nastrouháme nahrubo. Zeleninu v hrnci přelijeme vývarem a asi 10 minut vaříme. Slijeme a necháme okapat. Petrželku opereme a osušíme. Otrháme lístky, které nasekáme nadrobno.
Zapékací misku vymažeme máslem, nebo jiným tukem. Troubu si dáme předehřát na 200°C. Smícháme smetanu s vejci a sýrem. Osolíme a opepříme, přidáme muškátový oříšek.
Do zapékací misky narovnáváme střídavě brambory se zeleninou a prosypáváme petrželkou. Celé přelijeme smetanou, posypeme sýrem a rozložíme plátky slaniny. Pečeme asi 40 minut.

Bulb Tip k receptu

Pokud nákyp příliš zezlátne, přikryjeme misku alobalem.


Přidat na Pinterest
Ellis

24. 04. 2012, Recept navštíven: 1026x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vydatný a chutný recept

20. 12. 2016, 20:28

Přidat komentář

Facebook komentáře