Dobošův dort

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
55min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

5664 kalorií
5.0g cukrů
359.0g tuků
256.0g bílkovin


Příprava

Krém na dort si připravíme den dopředu. Cukr, tuk a smetanu přivedeme k varu, vmícháme kakao a strouhanou čokoládu. Dáme do lednice a druhý den do krému zašleháme změklé máslo.
Na korpus upečeme 6 kulatých plátků a to tak, že máslo vyšleháme se žloutky a třetinou cukru. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme sníh. Polovinu sněhu opatrně vmícháme k máslové směsi, poté postupně přidáváme mouku a vmícháváme zbytek sněhu. Hmotu ihned rozetřeme na pečící papír do tvaru plátků. Pečeme zprudka na 200-220°C. Plátky spolu spojujeme krémem a dort takto necháme v chladu ztuhnout. Na polevu vmícháme do rozpuštěné čokolády cukr moučku a 20 ml vody celý dort polevou polijeme a necháme zatuhnout. Povrch dozdobíme dle našeho uvážení. Můžeme použít zbylý krém, nebo čoko hoblinky.

přidejte na:
Ellis

29. 05. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborná torta

Svetlana 30. 11. 2015, 11:04

Přidat komentář