Dobošův dort
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Krém na dort si připravíme den dopředu. Cukr, tuk a smetanu přivedeme k varu, vmícháme kakao a strouhanou čokoládu. Dáme do lednice a druhý den do krému zašleháme změklé máslo.
Na korpus upečeme 6 kulatých plátků a to tak, že máslo vyšleháme se žloutky a třetinou cukru. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme sníh. Polovinu sněhu opatrně vmícháme k máslové směsi, poté postupně přidáváme mouku a vmícháváme zbytek sněhu. Hmotu ihned rozetřeme na pečící papír do tvaru plátků. Pečeme zprudka na 200-220°C. Plátky spolu spojujeme krémem a dort takto necháme v chladu ztuhnout. Na polevu vmícháme do rozpuštěné čokolády cukr moučku a 20 ml vody celý dort polevou polijeme a necháme zatuhnout. Povrch dozdobíme dle našeho uvážení. Můžeme použít zbylý krém, nebo čoko hoblinky.
29. 05. 2012