Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Dobošův dort

Dobošův dort

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
55min 1h 10min
Nutriční hodnoty
5664 kalorií 5.0g cukrů 359.0g tuků 256.0g bílkovin

Příprava

Krém na dort si připravíme den dopředu. Cukr, tuk a smetanu přivedeme k varu, vmícháme kakao a strouhanou čokoládu. Dáme do lednice a druhý den do krému zašleháme změklé máslo.
Na korpus upečeme 6 kulatých plátků a to tak, že máslo vyšleháme se žloutky a třetinou cukru. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme sníh. Polovinu sněhu opatrně vmícháme k máslové směsi, poté postupně přidáváme mouku a vmícháváme zbytek sněhu. Hmotu ihned rozetřeme na pečící papír do tvaru plátků. Pečeme zprudka na 200-220°C. Plátky spolu spojujeme krémem a dort takto necháme v chladu ztuhnout. Na polevu vmícháme do rozpuštěné čokolády cukr moučku a 20 ml vody celý dort polevou polijeme a necháme zatuhnout. Povrch dozdobíme dle našeho uvážení. Můžeme použít zbylý krém, nebo čoko hoblinky.


Ellis

29. 05. 2012, Recept navštíven: 2494x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná torta

30. 11. 2015, 11:04

Přidat komentář

Facebook komentáře