Cannelloni se špenátem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme rozmrzlý špenát, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu a krátce podusíme. Vložíme do mísy, přidáme sýr, rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř a opatrně promícháme.
Na omáčku zpěníme nasekanou cibuli s česnekem v kastrolu na oleji, přidáme nakrájená rajčata, protlak, cukr, sůl, pepř a 1/2 hrnku vody. Chvíli povaříme, poté teplotu snížíme a vaříme ještě asi 10 minut.
Troubu rozehřejeme na 180°C, pekáč nebo plech vymažeme olejem a na dno nalijeme trochu omáčky, tak, aby pokryla dno.
Poté lžící plníme cannelloni směsí sýra a špenátu. Polovinu cannelloni poklademe na omáčku v zapékací míse a přelijeme další omáčkou, postup opakujeme až nám zůstane na povrchu omáčka. Nastrouháme mozzarelu a těstoviny posypeme. Pečeme 30-35 minut. Dokud sýr nezezlátne.
Tip k receptu
Jedna porce 805kcal.
Ellis30. 05. 2012
Ingredience
- 1 cibule
- 3 vejce
- 1 střední cibule
- 800 g mraženého listového špenátu
- 400 g krémového smetanového sýra
- 400 g rajčat
- 150 g Mozzarelly
- 2 lžíce oleje
- Na omáčku: 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce cukru krupice
- špetka muškátového oříšku
- sůl a pepř dle chuti
- 16 ks cannelloni (těstoviny)
- 2 stroužky česneku
- 3 stroužky česneku