Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Cannelloni se špenátem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1884 kalorií 15.0g cukrů 108.0g tuků 75.0g bílkovin

Příprava

Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme rozmrzlý špenát, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu a krátce podusíme. Vložíme do mísy, přidáme sýr, rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř a opatrně promícháme.
Na omáčku zpěníme nasekanou cibuli s česnekem v kastrolu na oleji, přidáme nakrájená rajčata, protlak, cukr, sůl, pepř a 1/2 hrnku vody. Chvíli povaříme, poté teplotu snížíme a vaříme ještě asi 10 minut.
Troubu rozehřejeme na 180°C, pekáč nebo plech vymažeme olejem a na dno nalijeme trochu omáčky, tak, aby pokryla dno.
Poté lžící plníme cannelloni směsí sýra a špenátu. Polovinu cannelloni poklademe na omáčku v zapékací míse a přelijeme další omáčkou, postup opakujeme až nám zůstane na povrchu omáčka. Nastrouháme mozzarelu a těstoviny posypeme. Pečeme 30-35 minut. Dokud sýr nezezlátne.

Bulb Tip k receptu

Jedna porce 805kcal.


Přidat na Pinterest
Ellis

30. 05. 2012, Recept navštíven: 2309x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Dnes je den italských specialit :o)

Angel 666 30. 05. 2012, 12:45

Facebook komentáře