Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1884 kalorií 15.0g cukrů 108.0g tuků 75.0g bílkovin

Příprava

Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme rozmrzlý špenát, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu a krátce podusíme. Vložíme do mísy, přidáme sýr, rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř a opatrně promícháme.
Na omáčku zpěníme nasekanou cibuli s česnekem v kastrolu na oleji, přidáme nakrájená rajčata, protlak, cukr, sůl, pepř a 1/2 hrnku vody. Chvíli povaříme, poté teplotu snížíme a vaříme ještě asi 10 minut.
Troubu rozehřejeme na 180°C, pekáč nebo plech vymažeme olejem a na dno nalijeme trochu omáčky, tak, aby pokryla dno.
Poté lžící plníme cannelloni směsí sýra a špenátu. Polovinu cannelloni poklademe na omáčku v zapékací míse a přelijeme další omáčkou, postup opakujeme až nám zůstane na povrchu omáčka. Nastrouháme mozzarelu a těstoviny posypeme. Pečeme 30-35 minut. Dokud sýr nezezlátne.

Bulb Tip k receptu

Jedna porce 805kcal.


Ellis

30. 05. 2012, Recept navštíven: 2019x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Dnes je den italských specialit :o)

Angel 666 30. 05. 2012, 12:45

Facebook komentáře