Krůtí roláda s mrkví
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Krůtí plátek naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky šunky a na jeden konec položíme oškrábanou mrkev. Stočíme do rolády a trochu zpevníme nití. Mrkev může na koncích vyčnívat. Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme papriku, zamícháme a ihned zalijeme trochou vody. Do vařícího základu vložíme roládu, přidáme bujón a za občasného obracení a podlévání dusíme asi 45 minut - do měkka. Roládu vyndáme, přidáme na drobno nakrájenou okurku a zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Omáčku provaříme, dochutíme solí a nakrájíme roládu. Krůtí roládu s mrkví podáváme s knedlíkem.
JanaB23. 07. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: šalvěj
planeta 31. 10. 2015, 07:24

Svetlana 17. 03. 2016, 11:41

hanka 11. 11. 2019, 19:50

katka16031 16. 04. 2020, 15:31