Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 94

Reveňový koláč s drobenkou

Reveňový koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 140 g máslo + 40g na drobenku, 300 g rebarbory, 100 g cukru krystal na karamel + 40g na drobenku, 1 dcl smetany, 80 g polohrubé mouky, 1 dcl rumu

Z hladké mouky, cukru moučky a 100g másla umícháme těsto. Dáme do formy a na několika místech ho propíchneme. Rebarboru očistíme, nahrájíme na kostičky a dáme na těsto. Posypeme drobenkou z 40g másla, 40g cukru a polohrubé mouky. Necháme péct při ...

Srnčí mleté bifteky

Srnčí mleté bifteky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčího masa, troška celého pepře, troška jalovce, troška nového koření, troška bobkového listu, špetka soli, 2 vejce, 300 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje

Srnčí maso umeleme. Koření jako jalovec, nové koření, celý pepř a bobkový list, rozdrtíme v hmoždíři. Maso osolíme a okořeníme rozdrcenou směsí koření a přimícháme vejce. Utvoříme placičky a prudce je opečeme na oleji. Potom je vložíme do vymaštěn...

Srnčí bifteky

Srnčí bifteky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčí kýty, 2 banány, 1 pomeranč, troška citronové šťávy, špetka pepře, špetka soli, 3 lžíce slunečnicového oleje

Srnčí kýtu odblaníme a nakrájíme na větší plátky. Pokapeme ji citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme přes noc marinovat v chladničce. Na pánvi druhý den rozehřejeme olej a opečeme z obou stran. Ve výpeku z pánve osmažíme na...

Pečený bažant na smetaně

Pečený bažant na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, špetka soli, špetka pepře, 150 g slaniny, 150 g másla, 4 cibule, 10 kuliček pepře barevného, 250 g žampionů, 250 ml smetany ke šlehání

Bažanta důkladně očistíme a vykucháme. Potom ho dobře omyjeme ze všech stran, vevnitř i zvenku. Nakrájíme na 4 porce, osolíme, opepříme a proložíme slaninou. Pekáček vymažeme máslem, na máslo rozložíme cibule, které jsme nakrájeli na kolečka. Přid...

Tmavá poleva

Tmavá poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g ztuženého pokrmového tuku, 50 g cukru moučka, 4 lžíce mléka, 4 lžíce kakaa, 1 lžíce Solamylu

Připravíme si vodní lázeň. Větší hrnec naplníme vodou tak, aby v něm seděl menší hrnec a dal se volně otáčet. Vodu v hrnci zahřejeme a do vodní lázně dáme všechny suroviny, které pořádně rozmícháme a rozpustíme v této lázni. Přivedeme k varu, prom...

Bílá citrónová poleva

Bílá citrónová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 1 bílek, 1 citrón

Z citrónu vymačkáme do misky šťávu bez pecek. Přidáme bílek a promícháme. Postupně přidáme cukr a důkladně promícháme a použijeme.

Chlebíček s brusinkami

Chlebíček s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 hrnek cukr moučka, 2 hrnky polohrubé mouky, 250 ml smetany ke šlehání , 1 kypřící prášek do pečiva, 100 g proslazených brusinek, 4 kostičky hořké čokolády, 1 vanilkový cukr

Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Brusinky nakrájíme na menší kousky. Prosátý kypřící prášek smícháme s moukou. Vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubo. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s...

Lilkový kaviár

Lilkový kaviár

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké lilky, olivový olej, 1 větší červená paprika (kapie), 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce husté zakysané smetany

Lilky zbavíme stopek, přepůlíme a každou půlku nakrojíme šikmými zářezy tak, aby vznikla mřížka. Dáváme pozor, abychom neprokrojili i slupku. Nakrojené půlky dáme na plech řeznou stranou nahoru a hojně pokapeme olivovým olejem. Pečeme v rozehřáté...

Domácí vepřová šunka s medem

Domácí vepřová šunka s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kýty, 100 ml vody, 1 lžíce medu, 20 g soli, 5 g Pragandy

Maso omyjeme a co nejvíce jej odblaníme. Dvě třetiny nakrájíme na malé kostičky, menší než na guláš a jednu třetinu masa rozmixujeme v mixéru. To proto, aby se šunka po uvaření nerozpadala. Přidáme zbylé ingredience a pořádně rukama promícháme. Do...

Kuřecí prsíčka pečená na mrkvi

Kuřecí prsíčka pečená na mrkvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší kuřecí prsa, sůl a pepř podle chuti, 1 lžička kari koření, troška polohrubé mouky, 500 g mrkve, 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, 50 g Schwarzwaldské šunky, kousek másla

Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno rozložíme nasekanou cibuli, česnek nakrájený na plátky, mrkev nakrájenou na kolečka a šunku nakrájenou na malé kousky. Vše lehce osolíme a opepříme. Do trošky polohrubé mouky vmícháme lžičku kari koření a ...

Klobásová polévka

Klobásová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 brambory, 1 cibule, 1 mrkev, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžička soli, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce drceného kmínu, 2 stroužky česneku, 2 ostravské klobásy, 3 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička oregana, 1 lžička bílého pepře, 1 lžička petrželové natě

Na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme na kousky pokrájené klobásy a společně osmažíme. Vmícháme mouku a lžičku mleté papriky, zalijeme vodou (asi litr). Osolíme, přidáme na kostičky pokrájené brambory a mrkev, opepříme, okořeníme ore...

Las venturas

Las venturas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Tequili, 1 sklenka ledu, 3 cl vodky, 4 cl ananasového džusu

Do sklenky s ledem nalijeme všechny ingredience a promícháme. Mužeme ozdobit plátkem ananasu.

Grand Prix

Grand Prix

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, 2 cl vodky, 1 cl Grenadini, 1 sklenka Tonicu, 1 sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku, vodku a zalijeme tonickem. Nakonec opatrně vlijeme grenadinu tak, aby klesla dolů a udělala správný efekt. Mužeme zdobit plátkem citrónu.

Muffiny s jarní cibulkou a klobáskou

Muffiny s jarní cibulkou a klobáskou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 70 g rozpuštěného másla, 200 ml zakysané smetany, 80 g eidamu (Edam), 1 pikantní klobása, 2 jarní cibulky, špetka soli, špetka pepře

Smíchejte zakysanou smetanu, vajíčka a rozpuštěné máslo a do směsi všlehejte mouku prosátou s kypřicím práškem, solí a pepřem. Do tuhého těsta vmíchejte nastrouhaný sýr a nakrájenou klobásku a jarní cibulku. Lžící pak těsto dejte do formiček na mu...

Meruňková žemlovka

Meruňková žemlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rohlíků, 200 ml mléka, 2 vejce, 100 g cukru krupice, 750 g meruňkového kompotu nebo 700g čerstvých meruňek, 500 ml zakysané smetany

Vymažte zapékací mísu. Smíchejte mléko, vejce, cukr a ve směsi namáčejte rohlíky nakrájené na kolečka a dno zapékací mísy jimi vystelte. Druhou vrstvu tvoří okapené kompotované meruňky nebo oloupané čerstvé meruňky, ty pak potřete zakysanou smetan...

Šlehačková deli bábovka

Šlehačková deli bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Deli pistáciová čokoláda, 1 smetana ke šlehání , 4 vejce, 250 ml cukru krupice, 500 ml polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva

Deli čokoládu dáme vychladit. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek prosijeme do mouky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vařečkou vmícháme smetanu, mouku promíchanou s kypřícím p...

Zapékaný kapr po selsku podle mistra Vrabce

Zapékaný kapr po selsku podle mistra Vrabce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední kapr, sůl a pepř a sladká paprika podle chuti, kousek másla, 1 cibule, 4 velké brambory uvařené ve slupce, 4 vejce, 4 lžíce smetany

Očištěného a vykuchaného kapra přepůlíme, obě půlky vykostíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme kousek másla a porce ryby ze všech stran opečeme dozlatova. Opečené maso vyndáme z pánve stranou a na pánvi osmahneme dozl...

Karamelový dort s jahodami

Karamelový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 6 žloutků, 150 g cukru krupice, 200 g hladké mouky, 300 ml kravského mléka, 40 g cukru krupice, 1 sáček pudinkového prášku, 200 g másla, 200 g jahod (nakrájené), 100 g cukru krupice, 100 ml sladké smetany, 100 g cukru moučka, 20 ml rumu, 60 g mandlových pražených lupínků, 100 g jahod, 2 lžíce horké vody

Karamel si připravíme den předem. Cukr (100 g) utavíme na karamel, vlijeme do něj horkou smetanu. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Korpus: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Nakonec vmícháme mouku. Tě...

Tvarohový krém s pudinkem

Tvarohový krém s pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na pudink - 500 ml polotučného mléka, 1 sáček jahodového pudinkového prášku, 2 lžíce cukru krupice, Na krém - 1 jemný tvaroh, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový cukr, ovoce na ozdobu

Ve studeném mléce rozmícháme pudinkový prášek, přidáme cukr a uvaříme pudink. Ještě horký rozdělíme do misek, nebo do sklenic. Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, kterou rozdělíme do misek na pudink. Povrch ozdobíme...

Smetanové kuřecí nudličky

Smetanové kuřecí nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička kečupu, sůl, mletý černý pepř, 5 lžic smetany ke šlehání , 1 lžíce slunečnicového oleje

Omyté kuřecí prso nakrájíme na nudličky. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, vložíme nakrájené kuřecí maso, promícháme, dle chuti osolíme a opepříme. Zamícháme, přidáme sójovou a worčesterovou omáčku a kečup. Za stálého míchání maso restujeme, dok...

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 250 g rebarbory, 300 g jablek, 2 lžíce třtinového cukru, šťáva z jednoho pomeranče, Krém: 200 ml smetany ke šlehání, 100 ml plnotučného mléka, 1 vanilkový lusk, nebo 1 lžička mleté vanilky, 3 vejce, 80 g cukru krupice, kůra z jednoho pomeranče

Hotové těsto položíme do koláčové formy, kterou jsme předtím vymazali máslem. Trochu utlačíme a na těsto položíme pečící papír, který zasypeme fazolemi, aby se nám těsto nezvedalo. Předpékáme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 15 minut. Předpečené těs...

Řízky z pirátské krčmy

Řízky z pirátské krčmy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, sůl a pepř podle chuti, troška hladké mouky, troška čerstvého estragonu, lžíce hořčice, 200 ml smetany, 3 lžíce rumu, olej

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany je posypeme moukou a nasekaným estragonem. Maso obrátíme a z druhé strany jej potřeme hořčicí a opět posypeme estragonem. V pánvi rozehřejeme olej a řízky zprudka opečeme. Pak zalijeme smetanou ...

Mozzarelové smažené prsty

Mozzarelové smažené prsty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Mozzarelly, 3 slepičí vejce, 350 g strouhanky, 150 g kukuřičných lupínků, 100 g hladké mouky, 6 g chilli, 200 ml mléka, špetka soli, čerstvý koriandr, Marináda: 350 g drcených rajčat, 50 g česneku, 100 g cukru, 1 citrón, 50 g olivového oleje, 5 g petrželky, 5 g pepře, 100 g protlaku, 10 g koriandru

Všechny ingredience na marinádu orestujeme na oleji až do vyvaření přebytečné tekutiny a necháme vychladnout, dochutíme solí, cukrem a citronem. Mozzarelu nakrájíme na tenké proužky a obalíme v připraveném obalu. Nejdříve vymícháme vejce, hladkou...

Zelená rajčata v sýrovém těstíčku

Zelená rajčata v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g zelených rajčat, 1 slepičí vejce, 300 ml mléka, 200 g strouhanky, 100 g parmazánu, 30 g másla, sůl a pepř dle potřeby

Zelená rajčata nakrájená na půl centimetrové plátky obalíme v mléce, rozšlehaných vejcích a ve směsi strouhanky, parmazánu, soli, pepře a rozpuštěného másla. Obalená rajčata smažíme v oleji dozlatova, podáváme s různě ochucenými majonézami.

Hot Brownie s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou

Hot Brownie s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čokolády na vaření, 250 g másla, 650 g cukru krupice, 8 vajec, 250 g hladké mouky, 50 g kakaa, špetka soli, 1 prášek do pečiva, vanilková zmrzlina, máta peprná

Čokoládu rozehřejeme s máslem, zvlášť ušleháme vejce s cukrem a po ušlehání přidáme špetku soli. Přidáme kakao a povolené máslo s čokoládou, promícháme a na závěr přisypeme hladkou mouku a prášek do pečiva pečení. Než začneme směs dávat do vymazan...

stránka: