Rybí filé s pikantní omáčkou od Roxany

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1252 kalorií
12.0g cukrů
48.0g tuků
164.0g bílkovin


Příprava

Filé pokapeme octem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 12 minut.
V jiném kastrolu zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, přidáme rajčatový protlak, masox, kečup, ev. trošinku sladké sojové omáčky. Omáčku povaříme při mírné teplotě asi 10-15 minut. Někdy přidám trochu vody.

Tip k receptu

Doba pokročila a dnes není nutné jíšku dělat, pokud jsme zvyklé na hotovou ze sáčku.
Recept je co do pikantnosti orientační, podle toho, zda je to pro děti či nemá někdo rád ostřejší jídla, je třeba to upravit podle této situacea místo ostrého kečupu dát sladký. Já osobně mám nejraději pikantní kečup, nevím od jakého je výrobce.

přidejte na:
Roxana

12. 01. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
pikantná omáčka ku file sa velmi hodí

13. 11. 2016, 19:42

Chybí obrázek
chutne file s dobrou omáčkou

14. 02. 2017, 19:43

Přidat komentář
Chybí obrázek
Roxano, jakou k tomu doporučuješ přílohu? Omlouvám se, ale z té fotečky to jaksi nějak nemůžu vyluštit....jsou tom snad brambory? Mně se zdá, že by k tomu šly docela i těstoviny nebo rýže?

Angel 666 12. 01. 2010, 22:11

Roxana
Ty se neomlouvej, já se omlouvám, ta fotka se fakt "povedla". Já jsem tedy zvyklá jedině na brambory, k filé mi nějak rýže nejde, ale lidé mají různé kmbinace, takže toto jsou obyčejné vařené brambory, jen jsem je rozšťouchala. Vzala jsem na to malý talíř a pak to podle toho dopadlo...

Roxana 12. 01. 2010, 22:20

Roxana
A teď koukám, kruciš, vždyť já tam přílohu vařené brambory dávala, asi jsem to blbě uložila, či to někde cestou vypadlo.

Roxana 12. 01. 2010, 22:22

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.