Rybí filé s pikantní omáčkou od Roxany
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1252
kalorií
12.0g
cukrů
48.0g
tuků
164.0g
bílkovin
Příprava
Filé pokapeme octem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 12 minut.
V jiném kastrolu zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, přidáme rajčatový protlak, masox, kečup, ev. trošinku sladké sojové omáčky. Omáčku povaříme při mírné teplotě asi 10-15 minut. Někdy přidám trochu vody.
Tip k receptu
Doba pokročila a dnes není nutné jíšku dělat, pokud jsme zvyklé na hotovou ze sáčku.
Recept je co do pikantnosti orientační, podle toho, zda je to pro děti či nemá někdo rád ostřejší jídla, je třeba to upravit podle této situacea místo ostrého kečupu dát sladký. Já osobně mám nejraději pikantní kečup, nevím od jakého je výrobce.
12. 01. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.