Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Rybízová buchta od babičky

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 30min , Čas vaření: 35min
Celkový čas: 2h 5min , porce

8280 kalorií, 10.0g cukrů, 307.0g tuků, 112.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z hladké mouky, 100 g másla, 50 g cukru moučky, droždí, mléka, vejce a soli si připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Z polohrubé mouky, 500 g cukru moučky a 250 g másla si připravíme posypku (viz související recepty). Kynuté těsto si rozdělíme na 2 poloviny, které rozválíme na vymazané plechy. Těsto pomažeme 1/2 marmelády, posypeme 250 g rybízu a 1/2 množství posypky. Nakonec buchtu posypeme vanilkovým cukrem. Celý postup opakujeme s druhou polovinou těsta. Připravené buchty dáme péct na 35 minut do předem vyhřáté trouby na 180 °C.

Milena

02. 06. 2009, Recept navštíven: 10562x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Rybízová buchta od babičky

Rybízová buchta od babičky

Z hladké mouky, 100 g másla, 50 g cukru moučky, droždí, mléka, vejce a soli si připravíme kynuté těsto (viz...

Zasklená rybízová bublanina

Zasklená rybízová bublanina

Změklé máslo s cukrem a vejci vyšleháme do pěny. Přidáme polovinu mléka, polovinu mouky a opět vyšleháme. P...

Zobrazit všechny podobné recepty k Rybízová buchta od babičky Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
receptje osvedčený, dobrý

08. 12. 2016, 21:31

Přidat komentář

Facebook komentáře