Rybízová buchta od babičky
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
35min
Celkový čas
2h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
8280
kalorií
10.0g
cukrů
307.0g
tuků
112.0g
bílkovin
Příprava
Z hladké mouky, 100 g másla, 50 g cukru moučky, droždí, mléka, vejce a soli si připravíme kynuté těsto. Z polohrubé mouky, 500 g cukru moučky a 250 g másla si připravíme posypku (viz související recepty). Kynuté těsto si rozdělíme na 2 poloviny, které rozválíme na vymazané plechy. Těsto pomažeme 1/2 marmelády, posypeme 250 g rybízu a 1/2 množství posypky. Nakonec buchtu posypeme vanilkovým cukrem. Celý postup opakujeme s druhou polovinou těsta. Připravené buchty dáme péct na 35 minut do předem vyhřáté trouby na 180 °C.
Milena02. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.