Rybízová buchta od babičky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 30min
Čas vaření
35min

Celkový čas

2h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

8280 kalorií
10.0g cukrů
307.0g tuků
112.0g bílkovin


Příprava

Z hladké mouky, 100 g másla, 50 g cukru moučky, droždí, mléka, vejce a soli si připravíme kynuté těsto. Z polohrubé mouky, 500 g cukru moučky a 250 g másla si připravíme posypku (viz související recepty). Kynuté těsto si rozdělíme na 2 poloviny, které rozválíme na vymazané plechy. Těsto pomažeme 1/2 marmelády, posypeme 250 g rybízu a 1/2 množství posypky. Nakonec buchtu posypeme vanilkovým cukrem. Celý postup opakujeme s druhou polovinou těsta. Připravené buchty dáme péct na 35 minut do předem vyhřáté trouby na 180 °C.

přidejte na:
Milena

02. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
receptje osvedčený, dobrý
katka16031 08. 12. 2016, 22:31
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyydarený recept
majka 15. 06. 2020, 02:20