Skleněné jablečné řezy
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V míse vyšleháme celá vejce se 120 g cukru krupice, olejem a vodou. Do vyšlehané pěny vmícháme mouku s kypřícím práškem.
Těsto rovnoměrně rozprostřeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem a při 180°C upečeme dozlatova.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, 5 lžícemi moučkového cukru a rumem. Tvarohovou náplň rozetřeme na vychladlý korpus a dáme do chladu.
Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubé slzy, dáme do kastrolu, přidáme vanilkový cukr a 2 lžíce cukru krupice, přilijeme 150 ml moštu a uvedeme do varu. Do vařících se jablek přimícháme pudinkový prášek, který jsme dobře rozmíchali ve zbylém moštu. Povaříme do zhoustnutí.
Jablečný pudink naneseme na tvarohovou náplň a řezy dáme zpátky do chladu.
Před podáváním je necháme dobře ztuhnout.
09. 02. 2011
Ingredience
- 3 vejce
- 120 g + 2 lžíce cukru krupice
- 270 g polohrubé mouky
- 500 g tvarohu
- 700 g jablek
- 200 ml jablečného moštu
- 4 lžíce oleje (nejlépe slunečnicového)
- 5 lžic teplé vody
- 5 lžic cukru moučka
- 2-3 lžíce rumu
- 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1 plná lžička skořice
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 1 balení zakysané smetany