Skleněné jablečné řezy

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

3374 kalorií
70.0g cukrů
123.0g tuků
138.0g bílkovin


Příprava

V míse vyšleháme celá vejce se 120 g cukru krupice, olejem a vodou. Do vyšlehané pěny vmícháme mouku s kypřícím práškem.
Těsto rovnoměrně rozprostřeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem a při 180°C upečeme dozlatova.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, 5 lžícemi moučkového cukru a rumem. Tvarohovou náplň rozetřeme na vychladlý korpus a dáme do chladu.
Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubé slzy, dáme do kastrolu, přidáme vanilkový cukr a 2 lžíce cukru krupice, přilijeme 150 ml moštu a uvedeme do varu. Do vařících se jablek přimícháme pudinkový prášek, který jsme dobře rozmíchali ve zbylém moštu. Povaříme do zhoustnutí.
Jablečný pudink naneseme na tvarohovou náplň a řezy dáme zpátky do chladu.
Před podáváním je necháme dobře ztuhnout.

přidejte na:
Angel 666

09. 02. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborný recept s jablkami a tvarohom

palino 31. 12. 2016, 21:04

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
jeden z výborných jablkovo tvarohových koláčov

Svetlana 16. 06. 2017, 19:40

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi chutné jablkové rezy

majka 30. 06. 2017, 11:50

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
celkom vydarený koláč

katka16031 21. 11. 2019, 20:09

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Doporučuju vydržet a krájet třeba až druhý den - vlhkost z tvarohu se vsákne do piškotu a řezy budou pěkně držet. U nás se to nepovedlo - byla jsem donucena nakrájet už asi po dvou hodinách a je to vidět :o)), náplň je ještě dost řídká.

Angel 666 09. 02. 2011, 22:54

Chybějící obrázek
Ono sa povie vydržať,,? Výborne.Jozef.

Jozef 10. 02. 2011, 08:47

Chybějící obrázek
Přidala jsem ještě jedno foto po nočním odležení :o).

Angel 666 10. 02. 2011, 13:42

tepito
vypadá to velice chutně,na podzim vyzkouším...

tepito 25. 02. 2011, 16:14