Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Skleněné jablečné řezy

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
3374 kalorií 70.0g cukrů 123.0g tuků 138.0g bílkovin

Příprava

V míse vyšleháme celá vejce se 120 g cukru krupice, olejem a vodou. Do vyšlehané pěny vmícháme mouku s kypřícím práškem.
Těsto rovnoměrně rozprostřeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem a při 180°C upečeme dozlatova.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, 5 lžícemi moučkového cukru a rumem. Tvarohovou náplň rozetřeme na vychladlý korpus a dáme do chladu.
Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubé slzy, dáme do kastrolu, přidáme vanilkový cukr a 2 lžíce cukru krupice, přilijeme 150 ml moštu a uvedeme do varu. Do vařících se jablek přimícháme pudinkový prášek, který jsme dobře rozmíchali ve zbylém moštu. Povaříme do zhoustnutí.
Jablečný pudink naneseme na tvarohovou náplň a řezy dáme zpátky do chladu.
Před podáváním je necháme dobře ztuhnout.


Přidat na Pinterest
Angel 666

09. 02. 2011, Recept navštíven: 12517x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept s jablkami a tvarohom

31. 12. 2016, 21:04

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jeden z výborných jablkovo tvarohových koláčov

16. 06. 2017, 19:40

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
veľmi chutné jablkové rezy

30. 06. 2017, 11:50

Přidat komentář
Angel 666
Doporučuju vydržet a krájet třeba až druhý den - vlhkost z tvarohu se vsákne do piškotu a řezy budou pěkně držet. U nás se to nepovedlo - byla jsem donucena nakrájet už asi po dvou hodinách a je to vidět :o)), náplň je ještě dost řídká.

Angel 666 09. 02. 2011, 22:54

Jozef
Ono sa povie vydržať,,? Výborne.Jozef.

Jozef 10. 02. 2011, 08:47

Angel 666
Přidala jsem ještě jedno foto po nočním odležení :o).

Angel 666 10. 02. 2011, 13:42

tepito
vypadá to velice chutně,na podzim vyzkouším...

tepito 25. 02. 2011, 16:14

Facebook komentáře