Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Skleněné jablečné řezy

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 0min , porce

3374 kalorií, 70.0g cukrů, 123.0g tuků, 138.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

V míse vyšleháme celá vejce se 120 g cukru krupice, olejem a vodou. Do vyšlehané pěny vmícháme mouku s kypřícím práškem.
Těsto rovnoměrně rozprostřeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem a při 180°C upečeme dozlatova.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, 5 lžícemi moučkového cukru a rumem. Tvarohovou náplň rozetřeme na vychladlý korpus a dáme do chladu.
Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubé slzy, dáme do kastrolu, přidáme vanilkový cukr a 2 lžíce cukru krupice, přilijeme 150 ml moštu a uvedeme do varu. Do vařících se jablek přimícháme pudinkový prášek, který jsme dobře rozmíchali ve zbylém moštu. Povaříme do zhoustnutí.
Jablečný pudink naneseme na tvarohovou náplň a řezy dáme zpátky do chladu.
Před podáváním je necháme dobře ztuhnout.

Angel 666

09. 02. 2011, Recept navštíven: 11440x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Skleněné jablečné řezy

Skleněné jablečné řezy

V míse vyšleháme celá vejce se 120 g cukru krupice, olejem a vodou. Do vyšlehané pěny vmícháme mouku s kypř...

Zobrazit všechny podobné recepty k Skleněné jablečné řezy Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Doporučuju vydržet a krájet třeba až druhý den - vlhkost z tvarohu se vsákne do piškotu a řezy budou pěkně držet. U nás se to nepovedlo - byla jsem donucena nakrájet už asi po dvou hodinách a je to vidět :o)), náplň je ještě dost řídká.

Angel 666 09. 02. 2011, 22:54

Jozef
Ono sa povie vydržať,,? Výborne.Jozef.

Jozef 10. 02. 2011, 08:47

Angel 666
Přidala jsem ještě jedno foto po nočním odležení :o).

Angel 666 10. 02. 2011, 13:42

tepito
vypadá to velice chutně,na podzim vyzkouším...

tepito 25. 02. 2011, 16:14

Facebook komentáře