Škvarkové pirohy
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
2584
kalorií
1.0g
cukrů
67.0g
tuků
71.0g
bílkovin
Příprava
Brambory uvaříme ve slupce (můžeme den předem) a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme je s jedním vejcem, hrubou moukou, krupicí a solí. Vypracujeme a necháme 5 minut odpočívat. Mezitím si nakrájíme cibuli a česnek na jemno a opečeme je na oleji. Škvarky nasekáme a přimícháme k nim opečenou cibuli a česnek. Bramborové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce o straně 10 cm. Kraje pomažeme vejcem, naplníme škvarkovou směsí a zahneme do tvaru trojúhelníku.
Smažíme na oleji dozlatova, necháme okapat na papírové utěrce.
Tip k receptu
Tento recept pochází ze Slezska.
sonizna11. 09. 2015
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.