Škvarkové pirohy
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory uvaříme ve slupce (můžeme den předem) a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme je s jedním vejcem, hrubou moukou, krupicí a solí. Vypracujeme a necháme 5 minut odpočívat. Mezitím si nakrájíme cibuli a česnek na jemno a opečeme je na oleji. Škvarky nasekáme a přimícháme k nim opečenou cibuli a česnek. Bramborové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce o straně 10 cm. Kraje pomažeme vejcem, naplníme škvarkovou směsí a zahneme do tvaru trojúhelníku.
Smažíme na oleji dozlatova, necháme okapat na papírové utěrce.
Tip k receptu
Tento recept pochází ze Slezska.
sonizna11. 09. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 15. 09. 2015, 13:07

katka16031 16. 09. 2015, 10:22

Svetlana 14. 10. 2015, 10:43

hanka 25. 10. 2015, 20:30

palino 28. 10. 2015, 11:03